Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joanned

Współlokatorzy sataniści!

Polecane posty

Gość joanned

Mam wielki problem. Otóż jakiś czas temu przeprowadziłam się do nowego mieszkania. Jestem normalną studentką, rzadko imprezuję, nie palę papierosów a przede wszystkim jestem osobą wierzącą. Kiedy pierwszy raz rozmawiałam z moimi współlokatorami, wydali mi się bardzo sympatyczni i bezkonfliktowi, mimo koszulek z zespołami heavymetalowymi i tego, że są tzw. metalami. Przez pierwsze dwa miesiące wszystko było ok, poza tym, że słuchają oni strasznej muzyki, gdzie facet charczy do mikrofonu aż włosy stają dęba. No ale to dało się jeszcze znieść. Później, gdy weszłam do pokoju jednego z nich przeraziłam się: na ścianie miał zawieszony odwrócony krzyż! Nic mu nie powiedziałam, bo mamy umowę, że nie wchodzimy sobie do pokojów. Pomyślałam, że to zwykły szpan, ale później ten sam współlokator zabronił mi powieszenia na przedpokoju wizerunku Matki Boskiej i powiedział, że (tutaj przepraszam, ale zacytuję) "nie chce tu tej kurwy". Od tego incydentu boję się zwrócić im na cokolwiek uwagę, bo są dla mnie chamscy i bardzo źle się odnoszą do mnie i mojej wiary, przeklinają do mnie, kiedy w niedzielę idę do kościoła. W domu panuje straszny nieporządek - śmieci walają się dosłownie wszędzie, w całym domu śmierdzi dymem papierosowym a w kuchni permanentnie leży sterta nieumytych garów. Myślałam wtedy że Jezus da mi siłę to wytrzymać, bo to w sumie nic takiego, widzę, że są bardzo zagubieni. Jednak zdarzenie, które miało miejsce niedawno przeraziło mnie doszczętnie mnie przeraziło: zapukałam do pokoju współlokatorki, a ona podpalała wtedy świeczki wokół pentagramu narysowanego markerem na podłodze! Powiedziała wtedy, że rzuca zaklęcia. Jestem zdruzgotana i zrozpaczona! Boję się, że odprawiają w domu czarne msze i że zrobią mi krzywdę! Pomyślałam, że muszę stamtąd ociekać!!! Niestety, to mieszkanie jest bardzo tanie, a nie stać mnie na coś droższego ani nawet na przeprowadzkę. Powiedzcie mi, co mam zrobić, ksiądz kazał mi się za nich modlić i chronić siebie, mam ciągle przy sobie obrazek Matki Boskiej i krzyżyk na szyi. Naprawdę nie wiem, jak mam teraz postąpić. Nie wiem, czy mogę zadzwonić po policję, czy wieszanie krzyża do góry nogami jest legalne?

Gość o wwwww morde
0/10 slabe jak bum cyk cyk

Gość nie chce mi sie tego czytac

Gość joanned
Zamiast mnie oceniać, moglibyście podpowiedzieć, co mam zrobić?

Gość 09876567890
z tego co piszesz, to raczej jacys kabotyni, satanisci jednak troche innaczej maja rozlozone wartosci etc. Wiedzy nigdy za wiele polecam troche poczytac na temat tej i innych religii. Obojetne jaka to bylaby wiara - wieszanie w pomieszczeniu ogolnym symboli zwiazanych ze swoimi wierzeniami ktorych reszta niepodziela jest niesmaczne. Wiecej rozgarniecia polecam dystansu i luzu. Ludzie z ktorymi mieszkasz to pewnie porabane dziaciaki, wkrecajace sobie bajeczki o swojej przemrocznosci. Poza totalna infantylnoscia niema w tym nic groznego;)

Boję się, że odprawiają w domu czarne msze i że zrobią mi krzywdę! Pomyślałam, że muszę stamtąd ociekać!!! Niestety, to mieszkanie jest bardzo tanie, no kochana to wybierasz życie doczesne czy wieczne? czystą duszę czy materializm?

Gość fdgfdgdgfdgdfgdf
bua ha ha ha Pentagram jest w świecie magii używany jako symbol odstraszający złe moce i ma za zadanie chronić przed złymi mocami, więc nie wiem jak można być szatanistą i rysować pentagramy. ;)

"Jestem normalną studentką, rzadko imprezuję, nie palę papierosów a przede wszystkim jestem osobą wierzącą." - otóż to nie jest profil "normalnej" studentki :-D

Gość fdgfdgdgfdgdfgdf
Myślałam wtedy że Jezus da mi siłę to wytrzymać - dobre ! :) ksiądz kazał mi się za nich modlić i chronić siebie - to u księdza z tym byłaś? hahaha ,mam ciągle przy sobie obrazek Matki Boskiej i krzyżyk na szyi - dziw, że cię nie spalili na stosie za top ;)

Gość fjdsohgfod
nie ma co sie nabijac, dziewczyna zestresowana jest bo nie ma bladozielonego pojecia o niczym co jest poza jej wiara. Nie ma sensu sie czepiac slowek i po niej jechac:P

Gość joanned
Ja wiem co to satanizm, czytałam też trochę Biblię Szatana, niby nie powinni mi nic zrobić, ale boję się, że oni przywołują demony, czuję negatywną energię w mieszkaniu! Nie chcę mięć z tym nic wspólnego, przeszkadza mi, że jestem dyskryminowana ze względu na wiarę! Poza tym wiem, że oni jarają się tym, że ktoś z jakiegoś zespołu zabił kogoś, nie wiem, czy mam się ich bać?

Gość zimnatraktorzystka
:D

Gość jldsnfp
dyskryminowana z powodu najpopularniejszej wiary w naszym katolandzie, tego jeszcze nie grali:D

"jestem dyskryminowana ze względu na wiarę!" A większych problemów nie masz?

Gość fdgfdgdgfdgdfgdf
Ja wiem co to satanizm, czytałam też trochę Biblię Szatana - czy spowiadałaś się z tego? hahaha boję się, że oni przywołują demony, czuję negatywną energię w mieszkaniu! - kurva w demony ty wierzysz? coś czuję że już jesteż opętana. :)

Niech się nie spowiada bo będzie musiała się wodą święconą przemywać :D

Gość fdgfdgdgfdgdfgdf
Ja tak teraz sobie myślę, że oni są metalowcami po prostu, ale wyczuli u autorki to, że jest bardzo religijna i po prostu jaja sobie z niej robią. :)

Gość joanned
Możecie się śmiać, ale wiara jest bardzo ważna w moim życiu, wiem, że Bóg istnieje i jest dobry. Nie mogę słuchać takich obrzydliwych słów, że np. Jezus to bękart, to tak jakby ktoś obrażał moją rodzinę! Byłam u zaufanego i zaprzyjaźnionego księdza, ale nie wiem, czy nie mogę np. zadzwonić na policję, albo zgłosić, że ktoś obraża moje uczucia religijne.

Czy Ty naprawdę wierzysz w taki bzdury typu demony? Albo jak sama piszesz, że czujesz jakąś energię w mieszkaniu;-) Te demony i ta energia jest tylko w Twojej głowie. Więcej realizmu dziewczyno. A poza tym jak współlokatorzy Ci przeszkadzają to zamykasz się w swoim pokoju i tyle. po prostu nie wchodzicie sobie w drogę.

Gość jldsnfp
Sądzę że autorka powinna zapoznać się bliżej z historiami grup metalowych i wejść z nimi w dyskusję na temat pelenia kościołów po zwinięciu do puszki Varga. To by musiało ich na tyle zbić z tropu że by zaprzestali, wywoływania demonow na czas jakiś i sami skoczyli do kościoła w niedziele:P

Gość joanned
do fdgfdgdgfdgdfgdf: Ale skoro jeden z nich ma odwrócony krzyż na ścianie to chyba nie dla jaj? Poza tym nosili na szyjach te "czarne" pentagramy, na początku myślałam, że tak dla szpanu, ale to chyba znaczy, że to prawdziwi sataniści?! Wierzę w demony, nawet w Piśmie Świętym jest napisane, że one istnieją! Mogą przecież opętać człowieka!

"Możecie się śmiać, ale wiara jest bardzo ważna w moim życiu, wiem, że Bóg istnieje i jest dobry. Nie mogę słuchać takich obrzydliwych słów, że np. Jezus to bękart, to tak jakby ktoś obrażał moją rodzinę! Byłam u zaufanego i zaprzyjaźnionego księdza, ale nie wiem, czy nie mogę np. zadzwonić na policję, albo zgłosić, że ktoś obraża moje uczucia religijne." Lecz się na nogi bo na głowę to już za późno :D Mam jednak taką cichą nadzieję, że ten gwałt się odbędzie.

" Mogą przecież opętać człowieka! " Jeden już cię opętał. Objawy to: zakładanie głupich tematów na forach oraz wiara w bajki

Gość fdgfdgdgfdgdfgdf
Powtarzam: pentagram ma za zadanie odpędzać złe moce. To pseudo-szataniści więc nie ma co się ich bać skoro nie znają nawet podstaw magii. ;)

Gość szuma
Dziewczyno czy sądzisz że każdy kto ma powieszony krzyż w domu biega co niedziele do koscioła i modli sie codziennie przestrzega przykazań etc??? Widzisz analogie do tego co napisałaś?

Gość joanned
Wiem, że nie, ale to są złe symbole. Już niech im będzie, jak chcą sobie mięć te krzyże, ale oni mnie obrażają! Źle się czuję, jak krzyczą do mnie, żebym pozdrowiła "Chrystusa i jego Matkę szmatę", nie wiem, jak mam z nimi rozmawiać, żeby przestali to robić.