Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutka myszencja

Kiedy wasze dzieci zaczęły stabilnie siedzieć?

Polecane posty

Gość malutka myszencja

Moja ma 7 miesięcy i jeszcze nie siedzi sama. A o podnoszeniu się samej też nie ma narazie mowy. Jak chwycę za ręcę to podciąga się bez problemu. Sadzam ją bardzo często na kolana lub na łóżko podtrzymując. Jak narazie nie wyraża chęci, aby z pleców się spróbować podnosić do siadu. Jak było z waszymi dziećmi? Czy też później zaczęły już samodzielnie siedzieć?

Gość malutka myszencja
Napiszecie?:)

moja się nauczyła sama siadać w wieku 6,5miesiąca, a syn szwagierki w wieku 9 miesięcy, więc to różnie bywa

w dniu w którym skończył 8 miesięcy po raz pierwszy sam usiadł :) wcześniej nie zmuszłam, nie sadzałam na siłę, nie podkładałam poduszek, byleby tylko siedział. po jakiś 2-3 dniach to siedzenie było już bardzo stabilne :)

a i dodam tylko że nie usiadł z leżenia na plecach. dzieci najczęściej siadają z pozycji "na kolankach" takiej jak do raczkowania. i on też z tej pozycji usiadł.

Gość 8 miesiecy
Nie zmuszaj dziecka do siadania jesli nie chce, na sile nic nie zdziałasz a mozesz tylko zaszkodzic, tak samo jest z chodzeniem moj synek zaczal samodzielnie chodzic jak mial 14miesiecy i nie zmuszalam go na sile mimo tego ze inne matki chwalily sie jak to ich dzieci biegaja juz majac niespelna rok, dziecko ma swoj rytm i nie nalezy go zaburzac.

Gość malutka myszencja
Ja do niczego jej nei zmuszam. Jak chwytam za rączki to sama chce do siadu wstawać :) Zresztą pytałam was o stabilne siedzenie waszych dzieci. Jak ją dam na kolana to się cieszy jak jest w pozycji siedzącej, bawi się, chwyta wszystko także nie ma mowy o zmuszaniu :) Chciałam tylko wiedzieć kiedy mniej więcej może już sama wstać do siadu :) Wiem, że jeszcze muszę na to poczekać, bo każde dziecko ma swój czas:) Ale dobrze wiedzieć kiedy mniej więcej może siedzieć.

Gość moja stablinie zaczla siedziec
jak miala 6 mcy a sama siadala juz jak miala 7 miesiecy ale nie martw sie dziecko na samodzielne siadanie ma czas do 9 mcy

Moja córeczka usiadła równo w 6 m-cu z dnia na dzień poradziła sobie z tym przekręcając się na półbok(prawie na brzuszek) podpierała się rączkami aż usiadła :) śmiesznie to wyglądało :) Ale każde dziecko jest inne i ma inne schematy "dorastania".