Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość water_melon

Zauważyłam pewną prawidłowość... woda mineralna.

Polecane posty

Gość water_melon

Przez lato piłam duże ilości niegazowanej wody. Napoje słodzone, herbate piłam sporadycznie. Teraz zimno więc przestawiłam się raczej na herbaty, lekko słodze zauwazyłam mocne pogorszenie wyglądu mojej cery. ziemista, sucha, jakas taka nijaka. Przypuszczam, że to może przez to, jak sądzicie? chyba jednak pozostane wierna wodze niegazowanej.

Gość lottka
Nie sądzę, żeby herbata pogarszała stan Twojej cery...

Gość nie herbata
pogorszyla stan cery tylko ze przestalas pic tyle wody wiadomo ze jak sie pije duzo wody to cera lepsza tez!

Gość herbata sama w sobie nie pogar
sza cery jak nie pogarszaja jej kawa czy napoje gazowane :O a w piciu duzej ilosci wody nie chodzi o picie wody jako wody mineralnej gazowanej czy nie ale o plyn w ogole czyli herbata, soki, kawa, zupy itd...

Gość Kleopatra1234
Powiem więcej.. to ma raczej związek ze słońcem. Każdy ma ładniejszą skórę latem (nawet ci, co nie piją dużo). a teraz skóra szarzeje i wychodzi to, co się schowało.. Normalne..

Gość Kleopatra1234
Heh .. ja widocznie mniej interesuje się urodą Juszczenki. Skoro twoim wzorcem urodowym jest Juszczenko.. to rozumiem, że wszystko odnosisz do wzorca.. :O

" http://www.youtube.com/watch?v=JmmIYgUPss4 10:11 [zgłoś do usunięcia] Kleopatra1234 Heh .. ja widocznie mniej interesuje się urodą Juszczenki. Skoro twoim wzorcem urodowym jest Juszczenko.. to rozumiem, że wszystko odnosisz do wzorca.. " Nie chodzi o wzorzec ale o to że on nie wyglądał tak od opalania:P.Nawet ta Ilona co codziennie na solarium nie miała pryszczy:D.Więc nie ma podstaw zwalać na Słońce:P.

tez ostatnio zauwazylam wysuszenie cery po piciu herbaty - no i zgooglowalam moj problem i wiele osob tez tak ma. Przerzucam sie na zielona i owocowki bo tez mi smakuja a nie dzialaja w taki sposob na skóre

Gość _ulinek_
piłam dużo wody latem i moja cera była gorsza!!! za sprawą upału i wiadomo twarz się pociła teraz piję co popadnie i mam super buźkę a może przyczyna piękności tkwi w czymś innym? np udanym sexie?

Gość water_melon
herbata sama w sobie nie pogar sza cery jak nie pogarszaja jej kawa czy napoje gazowane a w piciu duzej ilosci wody nie chodzi o picie wody jako wody mineralnej gazowanej czy nie ale o plyn w ogole czyli herbata, soki, kawa, zupy itd... no jasne, ale chyba nie powiesz, że herbata, napoje gazowane, czy kawa są zdrowsze od wody niegazowanej. Jednak znow przerzuce sie na wode i zobaczymy. I nie sadze żeby to przez slonce moja buzia wygladala lepiej, naprawde niewiele czasu spedzalam na sloncu ;)

Gość water_melon
moonlight shadow - faktycznie kawa i herbata moga wpływać na wygląd skóry. odwadniają organizm a co za tym idzie i skórę. oczywiscie calkowicie z herbaty nie zrezygnuję, ale przerzucam się na białą. No i lece po butle wody :P;)

Ja pijam herbaty Dilmah i generalnie nie mam po nich żadnego problemu. Może producent ma wpływ na to jak reagujemy. Przecież herbaty są w różny sposób dobierane. A ja na stronie poczytałam że generalnie ta firma dba o jakość. a to raczej ma wpływ.

Gość fankalalkala
Polecam Ci regularne picie wody mineralnej, np. Staropolanki. Ma świetny skład i z pewnością poprawi stan Twojej skóry.

Gość water_melon
zwykle pije Żywiec zdrój, ale wiem, że wody mają różną ilość tych minerałów więc czasem kupuje inne. Może ktos jeszcze coś dopisze?:)

Ja polecam syntetyczną wode mineralną mojego rpzepisu-jest znacznie lepsza od naturalnych:D.Przede wszystkim w odróżnieniu od tzw. mineralnych by było ponad 10 gramów składników mineralnych w litrze a nie 2 grama:P.

Gość fankalalkala
water_melon - właśnie dlatego polecałam Ci Staropolankę, bo akurat Żywiec Zdrój jest wodą źródlaną, a nie mineralną. Pozdrawiam

Gość a czym różni się woda zrodlana
od mineralnej?

Gość Paulana
oj herbata kawa wlasnie pogarsza, tlko naturalna ziolowa herbata dziala pozytywnie ....ktos tam sie myli wyzej. Lepsze jest picie sokow, wody niegazowanej niz kawe czy zwykla herbate.

Jeśli faktycznie pijesz mniej wody mogło to wpłynąć na Twoją cerę. Tym bardziej, że przez wakacje zdążyłaś przyzwyczaić swój organizm do innej ilości wody. Powinnyśmy pamiętać, że 2/3 naszego organizmu stanowi woda , a tylko dzięki odpowiedniej wilgotności cera może promieniować blaskiem. Sama zobacz http://www.dourody.pl/nieznane_wlasciwosci_wody.html