Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama_agatki

pierwszy słoiczek:)-obiad

Polecane posty

Gość mama_agatki

Dałam dziś małej pierwszy raz zupkę jarzynową:) tzn. chciałam dać 4-5 łyżeczek, niestety tylko się krzywiła,pluła i otrząsała. Nie wiem czy dziś jeszcze próbować jej dać, czy jej nie męczyć. Koleżanka zaczęła od jabłka i dziecku smakowało. Mi lekarz radził zacząć od zupki.Jak to było u WAs?

ja zaczęłam od marchewki, potem marchew z ziemniakiem, ziemniak z dynią, jabłko, brzoskwinia, śliwka....i tak poleciało :) spróbuj zacząć od samej marchewki, na początek 1-2 łyzeczki i tak z 3 dni. potem do tej marchewki coś dodaj.

Gość dzieci zawsze na poczatku
pluja, i taka dobra rada, jak wprowadzasz nowa potrwae rob to na poczatku tygonia a nie w weekend, bo jakby Ci wyskoczyla reakcja alergiczna to musisz leciec na dyzur do szpitala. Tak mi radzila polozna. A zupki z marchewki sa paskudne i moje dzieci tez jej nie tolerowaly. Lepiej wchodzily ziemniaki ze szpinakiem albo dynia,

Gość mama_agatki
nie widziałam ziemniaka z dynią :) kupiłam jarzynową, marchewkę z ziemniakami, a smak faktycznie okropny:) z czego macie te ziemniaczki z gerbera? A one sa po 4 miesiacu?

Nie każde dziecko z ochotą chce od razu jeść obiadki ;) Niekiedy potrzeba czasu,w końcu tyle miesięcy piło tylko mleko. Wiesz moze być tak że Twoje dziecko nie będzie tolerować jedzenia ze słoika i będziesz gotować sama. U mnie najpierw był to sok jabłkowy przez pierwsze dni 4-5 łyżeczek.Potem kolej na jabłko,marchewkę a na koniec zupka i drugie danie.Z każdym dniem była coraz większa ilość.Od samego początku jadł wsyzstko co dąłam.

Gość mama_agatki
Ja nie mam nic przeciwko gotowaniu samej, ale nie wiem czy bez przypraw nie bedzie rownie paskudne:). Poza tym dwóch pediatrow polecilo sloiki dla takiego niemowlaka, że w tym co kupie nie wiadomo co jest, a to przebadane. Pewnie prawda pośrodku, no ale zaczęłam od słoiczków.

Gość kokojambo
Moja lubi słoiki z Bobovity ;) Powiem szczerze, że nawet mnie smakują, bo poprostu są dobre w smaku;) A Gerber moim zdaniem jest fujjj :o I nie podaję często słoików, bo gotuję dla małej sama ;)

Gość kokojambo
A i jak gotowałam mojej bez przypraw to pluła tym dalej niż widziała :o Zaczęłam lekko przyprawiać solą lub wegetą i zaczęła wcinać aż jej się uszy trzęsły. Przecież nawet my byśmy nieprzyprawionego nie zjadły:o

Gość mama_agatki
Ja znów czytałam i zresztą sprawdziłam w sklepie, że bobovita dodaje cukier do owocków a żeby tego raczej unikac. Ale Ty piszesz chyba o obiadkach

Gość fehroh chamidło
niech twoj mąz przestanie palić przy dziecku to od razu dzieciok nabierze apetytu

Gość mama_agatki
nikt nie pali u nas:) chyba Ci sie cos pomyliło

Gość kokojambo
Tak piszę o obiadkach.

Gość kokojambo
Te z Bobovity mojej smakują i nawet ja się skusiłam żeby spróbować i całkiem niezłe w smaku ;)

Gość kokojambo
mój mąz pali przy dziecku zawsze i może od tego nie ma apetytu

Gość mama_agatki
co wy z tym paleniem :/

Gość dzieci zawsze na początku
jak byłam mała tata zawsze palił przy obiedze do tej pory mam uraz do jedzenia

Gość mama_agatki
no ale to nie tamat o paleniu:) to znaczy dzieczyny nei trzeba zaczac od zupki jarzynowej?? Czy jak dam jej cos slodkiego to nie bedzie bardziej plula zupkami>?

dynia z ziemniakiem to chyba z hippa była :) próbuj, próbuj i jeszcze raz próbuj. nie zrażaj się jeśli nie będzie smakowało, na następny dzień znów daj.