Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maciej z Bogatynii

W końcu zlikwidowali krzyż-Mupeth Show - THE END

Polecane posty

Ja mam to gdzieś niech się jakoś zachowuje na forum, bo jak cie widzą tak cie piszą. Kultura typowa dla zwolenników PiS-u i LPR 🖐️

Gość riczard wyglada mi na 18-20lat
max bo ma przeKOMICZNE pomysly :D

Riczard, zdaje poczułes się przez chwilę prawyi potrzebny i pewnie - Twoje prawo! w koncu takie poczucie misji nie jest zarezerwowane tylko dla obrońców pamięci męczeństwa z pochodniami ;-)

ja też potrafię bez wyzwisk, tylko dajcie mi szansę. :D:D:D

Gość Riczart alpert ty chlopie lepi
juz nic nie pisz idioto

Gość Panna Agatka
dlaczego uwazasz ze Riczi to idiota? od dawna go czytam i wydaje mi sie w porzadku i madrym mlodym chlopakiem.

Gość Kordeliusz Biziukin
kler polski to faszyzujący nacjonaliści, szczególnie biskupi.

no napisał jakiś Pikny nik dla estetów, co nawet ze zrozumieniem czytać nie umie. Człowieku, ja pisałem o sprawach z roku 80-tego i obradach Komitetu Strajkowego, czytaj człowieku ze zrozumień, a jak jesteś dyslektyk i nie rozumiesz co przeczytasz, to pograj sobie w grę komputerową, a nie zabieraj głosu na forum.

ech dyslektyka se wpisz w google, bo pewnie w domu słownika nie masz - nie bardzo ma się te zaburzenie do rozumienia tekstu :D. pewnie moje słówko "forum" Ci się skojarzylo z tym forum - sam napisałeś, że słyszałeś przez radiowęzeł "(...) pracowałem jako młody stażysta w zakładach kooperujących ze Stocznią Gdańską, i wszystko co sie działo w Stocznii, podpisywanie porozumień, było transmitowane przez radiowęzeł i dokładnie pamietam, jak to było. Słyszało się dużo nazwisk, Gwiazda, Wałęsa, Borusewicz i doradcy Mazowiecki, i ten nieżyjący już słynny prawnik, ale o Kaczyńskich, nie słyszałem " a skoro nie słyszałeś na forum (!), to podajesz to jako argument w rozmowie, że Kaczyński jest gówno wart. Dla mnie to Ty jesteś tyle wart wytaczając takiego kalibru argumenty

możliwe, że źle się wyraziłem. Dużo ludzi zabierało głos w dyskusjach w sali BHP w Stoczni. Wypowiadali się różni ludzie, ale nie pamiętam aby wypowiadał się któryś z Kaczyńskich, i o to mi chodziło....

nawet sam Wałęsa, powiedział, że nic nie znaczyli, byli pioneczkami, a Jaruś teraz zaczyna robić z Lecha, nie wiadomo co, za bohatera.

Gość desperados drink
Bo Kaczyńcy chowali się w szafie przed MO, jak inni walczyli. Jak on teraz śmie kurwa obrażać Borusewicza, Wałęsa i innych Ojców Założycieli. Zresztą Pani Krzywonos mu to powiedziała w Gdańsku. I żeby nie było że jestem za Wałęsą bo należałam od 1987 roku do PZPR, a od lat 90ych do SLD.

przez te wszystkie lata, zastawiałem się , jak to się stało, że w roku 80-tym, w wakacje, armia, milicja ORMO, nie zrobili tego , co w roku 70-tym, koło Stoczni i w Elblągu. PZPR mimo, że była zdemoralizowana, ale zachowała jakąś pewną dozę zdrowego rozsądku, a może wszyscy zgłupieli, od tej wszechobecnej biedy, kartek....

Gość desperados drink
nie chce blondyn nikogo krytykować ale rewolucja zjadła swoje dzieci. Niektórym udało się osiągnąć jakieś wysokie stanowiska itd. A co się stało ze Stocznią i jej pracownikami, wiadomo. Kiedy MO usuwało robotników siłą to bylo be, ale jak Kaczyński usunął (za pomocą policji) pieleęgniarki to nic się nie stało. Nie ma jakoś odzewu. Oczywiście jestem przeciwniczką zbrodni jakie wyrządzali i milicjanci np. na Przemyku jak i Urząd Bezpieczeństwa, tych ludzi należy bezwłocznie osądzić bez względu na jakieś przedawnienia. Ja uważam żę właśnie dyktatorzy z PRl zniszczyli socjalizm.

bmblondyn, zobacz sobie film o wałęsie-agencie zrobiony przez TVN. Nie przeszkadza Ci, że był agentem? http://www.wirtualnafrancja.com/informacje_z_polski/link_do_filmu_tvn_o_lechu_walesie_tw_bolku.html jeszcze jakby cos dla Polski zrobił, jak Piłsudski, a tak ta jego agentura to z tchórzostwa, a jego prezydentura z chęci władzy. Dla mnie Wałęsa nie jest zadnym autorytetem, tym bardziej ciekawe jest, że władze PRL z nim tylko chciały gadać... Bo to komunizm wybrał sobie bohatera do obalenia komunizmu ja wiem, że Kaczyński nie jest kryształowy, każdy kto jest tak wysoko w polityce ma coś brudnego w życiorycie, może tylko z powodou szerokich pleców, może z powodu udanego zbiegu okoliczności... ale zdrada kolegów i wybielanie się to dla mnie obrzydliwość.

Gość Ana Lucia Cortez
Jakim agentem idiotko? Znam go osobiście i żadnym agentem nie był.

Gość podatek dla ofermy i singli
http://media.wp.pl/kat ,1022943,wid,12654883,wiadomosc.html?ticaid=1adf1 :O:O :D:D

Gość Offerma sie zalamie
Fakt Nie masz dzieci? On chce Cię za to ukarać! Jak? Fakt | Piątek, 10 września 2010 W Polsce rodzi się za mało dzieci, bo dorośli wolą wygodne życie w samotności. A przez to nie ma kto potem płacić składek i podatków na utrzymanie emerytów i leczenie chorych. Jak zapobiec demograficznej katastrofie? Posłowie PSL i PO i wpadli na pomysł. Tyle że pomysł kompletnie absurdalny. Chcą wprowadzić podatek od braku dzieci i karać nim wszystkich Polaków powyżej 40. roku życia, którzy nie dorobili się jeszcze potomstwa. Jesteśmy za podatkiem od bezdzietności. Nie może być tak, że ludzie, którzy wychowują dzieci dla społeczeństwa, ponoszą tego wielkie koszta. A poza wydatkami, wyrzeczeniami, są w jeszcze gorszej sytuacji do emerytury, bo mają okresy nieskładkowe tłumaczy poseł PSL Mieczysław Kasprzak (57 l.). I atakuje bezdzietnych: Nie może być tak, że że w społeczeństwie nagradza się bimbających i myślących tylko o swej wygodzie, apartamentach, samochodach i wczasach! Czy jego koledzy z koalicyjnej Platformy mają równie radykalne podejście do problemu starzejącego się społeczeństwa? Musimy zdać sobie sprawę z tego, że nasze społeczeństwo się starzeje, przyrost naturalny mamy jeden z najniższych w Europie, za chwilę będzie dramat wyjaśnia posłanka Magdalena Kochan (60 l.) z PO, członek sejmowej komisji polityki społecznej i rodziny. Platforma Obywatelska zastanawia się nad kilkoma rozwiązaniami, skąd wziąć pieniądze na emerytury i opiekę nad starszymi niepracującymi osobami. I rzeczywiście, jednym z nich ma być właśnie wprowadzenie podatku od bezdzietności. Chodzi o to, by osoby nie wychowujące dzieci płaciły specjalny podatek. Ta danina trafiałby do wspólnej puli, z której utrzymywane byłyby osoby w podeszłym wieku, wymagające stałej opieki. Kto miałby płacić taki podatek? I tak zwani single, i małżeństwa nie ma wątpliwości poseł Kasprzak. Bo przecież to dzieci innych będą im zapewniały emerytury. Co do wieku, od jakiego należałoby płacić ten podatek, trzeba się skonsultować ze specjalistami, bo teraz wiek dzietności się wydłużył. Myślę, że powyżej 40-stki. Parlamentarzyści zastrzegają, że to na razie tylko pomysł i z pewnością nowy podatek nie obejmie osób, które nie mogą mieć dzieci z przyczyn zdrowotnych, albo wychowują nie rodzone, ale adoptowane pociechy. Co na te dziwaczne pomysły Ministerstwo Finansów, które trzyma pieczę nad państwową kasą? Sprawy nie komentuje, bo czeka na konkretne projekty. Dopiero, kiedy mamy gotowe projekty, pracujemy nad nimi, a te jeszcze nie wpłynęły mówi nam rzecznik resortu Magdalena Kobos. Ale przyznaje, że jest problem starzenia się społeczeństwa. I zapowiada: Różne rozwiązania będą konieczne.

Gość Panna Agatka
I bardzo dobrze. Starzy kawalerzy powinni płacić bykowe. Zwolnieni powinni być tylko tacy którze są bezpłodni (badania lekarskie)

Gość Premier Tusk
:classic_cool:

jest powyżej sarkastyczny wpis " święta Pani Krzywonos", oczywiście złośliwy i pokazujący brak wiadomosci o życiu tej gdańskiej tramwajarki. W dodatku do Gazety wyborczej , Trójmiasto, był szczegółowy życiorys, tej kobiety, Polki pracującej fizycznie. Jeśli już miałby zostać świętą to ma wszelkie dane ku temu. Mało kto wie, że podczas przesłuchania przez SB, straciła dziecko i potem całe życie prowadziła rodzinny dom dziecka. Jestem pełen podziwu i szacunku dla tej prawdziwej Matki Polki, pełen szacun.

Gość Panna Agatka
''agatka ty pojebie spadaj'' Czyżby jakiś bezdzietny brzydal po 40:classic_cool:?