Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość penelopa kruz

...:::MAJ 2011 jest już ktoś?:::...

Polecane posty

Cześć dziewczyny:) ja też będę majówką. Są już 2 topiki majowe 2011 (rezem z tym już 3) więc proponuję przenieść się na jeden, tak, żeby się nie gubić pomiędzy nimi i na jednym już dzielić sie przeżyciami ciążowymi ;) Co o tym sądzicie? Pierwszy topik jest tu: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4562727 a drugi tu: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4573396

Trelevinaaaa- właśnie dzwoniłam i okazało się, że też mam wizytę na 27:D :)) kurcze te topiki to widzę mają już po kilka stron i już się znacie...

no to niezle :) heh bedziemy mialy wizyte tego samego dnia :) ciekawa jestem co mi powie lekarz :D oby same dobre rzeczy :) nie chce mi sie przenosic na iinny topik tu mi dobrze :))))))))

no mi tu też :D też jestem bardzo ciekawa:))))) zastanawia mnie tylko to, że według bety wyszedł 4-5 tydź. a ja wiem,kiedy to było (niech będzie +/-2 ,3 dni bo to rożnie bywa) więc wychodzi bite max 18-20 dni:D

To i ja się wpisuję :) Ostatnia @ 12.08., druga ciąża w domu mam 11 letnią córcię i też będziemy na wiosnę przeprowadzać się do nowego domu :):)

hej kometa.............................czyli tak jak ja...II ciąża odleglośc mniędzy nimi dośc duża....i tez chce pracować do konca ile mogę..........

penelopa....bedziesz senna......to normalne..............ponieważ kawy nie wolno........zostaje ci poprostu .......spacer..........

Gość penelopa kruz00
ja już słyszałam tyle teorii na temat kawy, że już sama nie wiem w co wierzyć. jeden lekarz zaleca wręcz filiżankę, drugi stanowczo mówi, nie.

oczywiście spać nie mogę już od godziny.;) dziewczyny czy też macie silne bóle brzucha? ( powiedzmy 4-5x dziennie) trochę mnie to martwi, ale może to normalne :(

Witam. Ja tez budze sie co dzien miedzy 6.30a6.50 brzuch pobolewa ale delikatnie a piersi przestaly... A wy jak tam dziewczyny?

HEJ.......MNIE BRZUCH NIE BOLE, CZASEM ZAKUJE NIESPODZIEWANIE, ALE WYJĄTKOWO...............NARZIE PIERSI BOLĄ PRZY DOTYKU.......ALE DAJĘ RADE.................

no kochane do maja troche czasu jest.....w pierwszej ciązy nie pamiętam czy coś mi dolegało......................stare dzieje, ale przy drugiej nawet mdłości nie mam.................narazie!!!!

witam:) już po weekendzie... odliczam do 27:D, samopoczucie w miarę, trochę ten brzuch pobolewa. staram się nie denerwować, ale czasem się nie da :o ogólnie wszystko dobrze. zastanawiam się dziś, czy nie podwyższyć sobie ubezpieczenia.. muszę się dowiedzieć co i jak:)

Witam dziewczeta ;) Ja juz w pracy ;) ale dzis kompletny brak sil :( ufff Co do ubezpieczenia jak juz jestes w ciazy to pewnie zmian dokonac nie mozesz :/ tak samo ciezarna juz sie nie ubezpieczy zeby dostac pieniadze za porod ;( a szkoda :))) jak weeekend minal? my bylismy na weselu ale nie podobalo mi sie i taki ten weekend zmeczony jakis :( no ale milego dnia zycze :)

no tak, ale przecież Pani z PZU nie wie, że jestem, i powiem, że chcę podwyższyć sobie ubezpieczenie?hmm? i jeszcze jedno, wiecie jak to jest z tym ZUSem? mam dostać podwyżkę, jeśli np. poszłabym na L4 .. jak ZUS liczy średnią?? ost 3 miesiące, 6? 12? bo czytałam dużo na ten temat i już zgłupiałam ;) ja na wesele idę 24.10, a zaproszeni już jesteśmy na 18 i 25 czerwca 2011 kompletnie sobie tego nie wyobrażam i bardzo żałuję bo akurat są to osoby bliskie dla mnie i nie wiem co tu robić..:(

wiem ze jest okres 9mcy oplacania skladek na ubezpieczenie.. wiec nawet jesli sobie podniesiesz to za urodzenie dziecka nie dostaniesz wiekszej kwoty :/ wiem bo bylam w centrm ubezpieczen i kazda firma sie tak zabezpiecza z tego c omi tam powiedzieli co do zusu - w dzialalnosci gosp. pod uwage biora ostatnie 12 mcy.. jesli pracujesz na umowe o prace dostajesz 100% wynagrodzenia czy to na L4 przed ciaza czy na macierzynskim ..