Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość penelopa kruz

...:::MAJ 2011 jest już ktoś?:::...

Polecane posty

Gość izazsynkiem
nom chyba raczej tak siłami natury chociaż nie wiem jak po tym bede sie czuła :) mogli mi wczesniej zrobić tą cesarke to bym sie tak nie męczyła ahaa i jestem zła na to ze pomimo tego ze byłam świadoma przy cesarce to nie pokazali mi dziecka usłyszałam tylko płacz i sama sie popłakałam :) musiałam sie dopytywać czy to chłopiec ile wazy itd. mój mąż pierwszy Go zobaczył :)

ja 1dziecko rodzilam jakis dostalam zastrzyk znieczuljacy ktory sprawial ze spalam az do momenu kiedy poczulam ze musze przec, wypieralam go z 15 minut ale nie bolalo, 2 dziecko calkiem naturanie i bylo sporo mniejsze niz 1 bol niesamowity zero znieczulenia ale wyszedl za 1 parciem poprostu juz nie moglam chcialam to szybko zakonczyc , czulam jak bym sie cala rozrywala potem wielka ulga i malenstwo bylo ze mna, w ten sam dzien po kilku godzinach bylam juz w domciu i nie czulam ze rodzilam:)1 porod 3 godzinki, 2-12 dlugich godzin :(

Gość izazsynkiem
elcia1984 tez myślałam o wózku moja mama mówi ze kiedyś były inne wózki bardzie głebokie i wysokie i w jednym pomiesciła mnie i siostre a lezałam a siostra siedziała w koszyku na dole ale na jakiejś cerace siedziała

Gość izazsynkiem
ojej pierwsze dziecko naprawde bardzo fajny poród miałaś a czemu dostałaś ten zastrzyk ??

kolejna inwestycja :) iza a co lekarz na twoja ciaze przewaznie po cesarce zalecaja odczekanie 2 lat bo tyle macica sie zabliznia wiec pewnie jakies ryzyko jest

elcia to placilas za ten zastrzyk ?? generalnie ten caly szum jaki ludzie robia i filmy amerykanskie nt porodow sprawia ze tak sie tego boimy Kazda kobieta jak dowiaduje sie ze jest w ciazy po malu mysli jak to bedzie z tym porodem.. powiem szczerze, ze licze na szczescie ze uda mi sie naturalnie rodzic bez problemowo :) rzeczywiscie kobiety szybciej do siebie dochodza i moga od razu zajac sie malenstwem...

Gość izazsynkiem
ojej nawet mnie nie strasz boje się zeby wsystko było dobrze bo z pierwszyą ciążą miałam problemy i miałam martwą ciąże :( Mój Malutki Aniołek :( A z Sebastiankiem było inaczej chociaż na początku też miałam problemy bo w 10 tyg plamiłam ale dostałam tabletki na podtrzymanie i donosiłam Sebastianek urodził się w 37 tyg. wazył 3380 i miał 54 cm :) JESZCZE NIE BYŁAM U GINEKOLOGA IDE ZA TYDZIEN CIEKAWA JETEM CO MI POWIE juz sie boje

JA RODZIŁAM moją KAROLINE 13 LAT TEMU NATURALNIE, ALE TAK PĘKŁAM, ZE NIE MOGŁA WOGOLE SIEDZIEC PRZEZ 3 TYG.....WIEC CHYBA TERAZ W MAJU POPROSZE O CC, BO NIE PRZEZYJE ZNOWU TEGO BÓLU........NA KRZEŚLE.........

nie wiem zapytali czy chce znieczulenie i sie zgodzilam , kolezanka mamy byla na zmianie akurat podobno daja to w kazdym szpitalu jakies narkotyczne, 2 dziecko rodzilam juz w angli poprosilam o epidural czyli blokade pzez kregoslup ze nie czujesz od pasa w dol ale babka powiedziala ze nie musze ze mloda jestem , siln a i lekarz jest zajety itd ale dalam rade i warto bylo pomeczyc sie dla mojego piekniaka :)

ogladalam ostatnioo ten film ktory polecala jedna dziewczyna na kafe. Prodowy biznes.. i bylo tam duzo odnosnie epiduralu i pitocinu i ich uzycia w stanach.. Bedzie dobrze dziewczyny :) damy rade no nie!!!!

oj eni znam ten bol przy 1 porodzie bylam nacinana, robienie siku bylo dla mnie masakra staralam sie tego uniknac, straszne szczypanie, usiasc nie moglam przez 2 tygodnie no i bolalo przy myciu, sex po takim porodzie na poczatku to nie ciekawa sprawa wszystko boli , ciagnie itd, przyb 2 porodzie nie bylam nacinana i nie czulam ze rodzilam juz po kilku godzinkach, zalatwianie sie i mycie nie bylo problemem, a powrot do wspolzycia ktorego sie obawialam bylo poprostu normalnie i nie bolalo wiec nie ma mowy op zadnym nacinaniu na przyszlosc :(

podobno przy pierwszym porodzie stosuje sie nacinanie krocza :( niby coraz rzadziej ale jak ci nie natna to cie samo rozerwie :(

Gość izazsynkiem
nom tego nacinania się obawiam :(

nie bylo wyjscia chlopak 4 kilo mial a ja mialam 19 lat tylko, 2 dziecko 3.5 kilo mala glowka i nic nie peklo ale nie ciekwie "to miejsce" wygladalo cale porozciagane, fioletowe, wydawalo mi sie ze mam zylaki i rozstepy tam, dopiero po 3 miesiacach wrocilo do normy, wiec nie wiem co lepsze naciac czy nie, chociaz zamujac sie nowordkiem kiedy nie mozna usiasc , chodzic itd jest trudne.

Hej, hej dziewczynki :-) Ja też będę majową mamą ;-) wstępnie datę mam na 3 maja. Objawów za wielu nie mam, tylko ból piersi i dzisiaj coś nowego potworna zgaga ,... Tak myślę, że topik majowy już istnieje, więc może piszmy na jednym, im nas więcej, tym lepiej, więcej się dowiemy, więcej osób może poradzić. To moja pierwsza ciąża, więc tym bardziej jestem podekscytowana nową sytuacją i zażarcie czytam fora ;-) podaję link to Maj 2011 - może połączymy topiki??? http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4562727&start=90 Pozdrawiam, Ania http://www.suwaczki.com/tickers/uwo9rjjgw289di18.png http://www.suwaczki.com/tickers/uwo9rjjgw289di18.png

helloł:) o porodzie nawet nie chcę myśleć:o czy wasi mężowie chcą być z Wami podczas rodzenia? nie przespałam dobrze ani jednej nocy od tygodnia, cycki mnie tak bolą, że nie potrafię spać;/ apokalipsa normalnie są twarde jak skała;/ a ochoty na figle nie mam w ogóle, dobrze, że mąż wyrozumiały. eh

moj maz byl przy porodzie pierwszego dziecka i pomogl mi bardzo, byl dzielny itp. jednak drugie dziecko rodze sama bo wiem, ze tak czy tak nikt za mnie tego dziecka nie urodzi, a porod nie jest czyms co inni powinni ogladac, a przede wszystkim maz, ale to moje zdanie

NO MOJE KOCHANE. przy pierwszym moim porodzie mój MAŻ patrzył i mnie wspierał .........uwagaaaa....zza szyby.......bo rodziłyśmy na sali w trojke.....więc sie napatrzył..........wredota- wiem..............ale teraz chyba nie bedzie takiej możliwości, bo na widok krwi mdleje.....więc odpada.........ale ja wolałabym bez niego......tyle się naczytałam, ze faceci po takim widoku traca ochotę na figle itp.............ale nie jest to regułą oczywiście.................. poza tym tez nie moge spac jak kiedys..............a spię w specjalnym biustonoszu i cycuszki mniej bolą...............

tak więc penelopko........biustonoszek z bawełny i miej go tylko na noc.................mi stuknąl juz 9 tydzien, więc ból jest mniejszy.........

Gość Aneta88010
hej dziewczyny ja tez mam termin na maj :) troche se martwie bo mam caly czas lekkie plamiena (zaznacze ze pierwsza ciaze poroniłam w marcu:() zalecenie od gin nie przemeczac sie a o pracy nie ma mowy od 3 tygodni zwolnienie lekarskie, prawde mowiac dostaje juz szalu w domu bo za bardzo nie moge chodzc nawet jak wychodze na maly malenki spacer to gdy wracam plamienie jest wieksze raz pojawło se nawet krwawienie :( caly czas biore luteine mam nadzieje ze tym razem bedzie wszystko dobrze i obym nie musiala lezec az do maja

Hej kobitki :) Ja mam dzis wolne - a co :) chociaz dlatego ze slabo sie czuje chodze taka zaspana ze masakra rano mdli mnie jak cholera :/ cycki bola ale na szczescie moge spac :) co do figlowania moje libido rowniez opadlo aleee dbac o meza trzeba :D a jesli chodzi o wspolny porod - nie ma takiej opcji :) Aneta witaj :)

Witajcie:) Mi tez wybil dzsiaj 9 tydzien. Czuje sie ok. Jezeli chodzi o porod nie wyobrazam sobie ze meza nie ma przy mnie to wspaniale przezycie ktore 2 osoby powinny doswiadczyc same tego zalety wspieral mnie, pomagal mi, latal po jedzenie i picie, masowal mi plecy, spacerowal ze mna, razem plaklismy jak zobaczylismy nasze dziecko, podczas porodu byl bardzo przejety i widac mial jakies "bole" jak pani wkladala do zyly rurke do kroplowki to mowil ze to czul jakby to jemu wkladali i dreszcze przeszly mu przez cale cialo. Kolejna zaleta widzial jak sie meczylam wiec potem nie smial juz powiedziec ze porod to nic takiego a po pordzie pomogl mi wejsc do wanny i mnie myl , robil tak przez caly pierwszy tydzien plus oklady na brzuch mi robil i krocze jakas stara babcijna mtoda nienawidzilam tego ale pomoglo:)

penelopo.....nie kupuj na allegro bo musisz go przymierzyć, ale chodzi o zwykły bawełniany biustonosz zakładany tylko na nocke, aby cycuszki były dobrze podtrzymane a nie wolne, dlatego cie bola podwójnie...............

ok, dzięki. poszukam w sklepie, bo dłużej nie wytrzymam. kurcze Wy już 9ty?? ja według pierwszego dnia ost. @ czyli 14.08 wyskoczyło, że jestem w 6stym, ale wiadomo, że to nie tak się chyba liczy? regułę Naegelego olałam bo nie potrafiłam rozkminic:P co do porodu? ja bym chyba chciała, myślę, że b. by mi pomógł samą swoją obecnością, ale zobaczymy jak to będzie.. bo jakoś chętny wybitnie nie jest :D anetka będzie dobrze, 3maj się :)

Gość Aneta88010
hej :) tez musze poszukac tego bawelnianego cacka na piersi - oczywisce jak juz bede mogla normalnie wybrac sie na zakupy bo stainki naprawde trzeba przymierzyc, mnie tez strasznie bola piersi a najbardziej brodawki i swedza (pewnie dlatego ze rosna :) lepej pozno niz w cale do tej pory rozmiar 70-A :) ) powiem jedno narazie smaruję je oliwka i troche pomaga co do porodu z mezem to nie myslalam jescze o tym, hmmmm trzeba sie powaznie zastanowic i porozmawiac z połówką :)

a my penelopa jak zwykle z rana :) u mnie samopoczucie w miare, ale co mi sie chce ciagle jesc to mnie to przeraza ::)