Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość penelopa kruz

...:::MAJ 2011 jest już ktoś?:::...

Polecane posty

penelopa.........mąz nie bedzie mial karencjji pod warunkiem, że przystapi do ubezpieczenia w 3 miesiącu od daty zatrudnienia............jesli pracujesz tam dłużej i melo juz 3 m-ce ..........karencje bedzie miał..................taki system.niech ta Pani zadzwoni do opiekuna grupy w PZU I SIE DOWIE .czy napewno nie bedzie karencji................//////////

no tak, ja pracuję tu już ponad 2 lata:( a dopisać chciałam go teraz... ale jak widzę nic z tego... okej no trudno.. dziękuje Ci za odpowiedź:)

Gość mężatka88
Hej, chociaż nie jestem w ciąży to gratuluję wszystkim kobietkom które są. życzę powodzenia i wiele roadości w błogosławionym stanie. 3majcie się!

dziekujeMY:) dziewczyny martwią mnie takie dziwne bóle brzucha, jakby skurcze, trwają chwilę od 10-30sekund czy to normalne? kurde wizyta dopiero 27, trochę się martwię. już pisałam o tym wcześniej... ehh.

penelopka......to troche niepokojące jest z tymi skurczami....................zadzwoń tam gdzie oczekujesz na wizyte i przedstaw objawy, powinni przyjąc cie od razu................dzwońńńńńńńńńńńńńń

Skorcze na poczatku ciazy? chyba jakies napiecia brzucha to pewnie nic takiego a mini skorcze to normalka pokd koniec ciazy organizm si przyzwyczaja ale sa 100 razy slabsze od tych prawdziwych lepiej sprawdzic to z lekarzem.

tak mozliwe:) ja mialam silne bole okresowe ale juz przeszly. jedynie zawroty glowy zostaly.usg i wszystkie badania mam dopiero 20 pazdziernika czyli jeszcze 1 miesiac czekania na zobczenie dzidzi:)

tak mieszkam w wielkiej brytani i tak tu to wyglada, badania w 12 tygodniu i w 23 a jakby co to masz telefon do poloznej mozesz dzwonic zadawac pytania a w razie czegos naglego szpital.

no w sumie racja nie latasz do lekarza niepotrzebnie nie zawracasz gitary :) a najwyzej jak cos sie dzieje.. z tym nr do poloznej super sprawa :) penelopka jak sie czujesz? ja dzis tez nie bardzo :/ a noc byla masakra kregoslup mnie tak bolal nie moglam sobie pozycji znalezc zadnej :(

NO KOCHANE KONCZE PRACE ZA TYM MOIM BIURKIEM.........jesli chodzi o nockę to mam ja krótką, bo juz o 4,00 rano potrafię sie obudzić............koszmar................poza tym...........żadnych dolegliwości nie posiadam....................tylko niech zamkna sklepy ze słodyczami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!PROSZEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

opieka niby zla niby dobra w polse chyba przesada z lataniem do lekarza wiem to po sobie przy 1 ciazy. Porod tez inaczej wyglada wogole przez cala ciaze nie widzsz zadneg ginekologa ani nic tylko polozna, przy porodzie tak samo tylko 1 polozna i mozna zabrac 2 czlonkow rodziny doroslych, w polsce chyba z 5 osob bylo przy porodzie w tym lekarka.

Elcia no roznice sa ewidentne.. z reszta pozniej jak juz dziecko urodzi sie to w polsce trzymane pod kloszem, ubierane na cebule i przegrzewane a tam jednak troche inaczej do tego podchodza... dzieci sa zahartowane a nasze kichaja i prychaja... Pamietam jak bylam w UK jesien/zima i zdarzalo sie ze dziecko mialo na glowie czapke a na nogach sandaly i bez rajstop ;) wtedy bylo to dla mnie dziwne potem zrozumialam o co chodzi:) ENI_35 hehe lepiej niech nie zamykaja bo bede rozpaczac a jestem slodyczoholikiiem :) milego popoludnia Muuaa :*

tak moj syn urodzil sie o 6 rano o 15 tego samego dnia bylismy w domciu, moj 1 syn w polsce byl w inkubatorze potem lezal w szpialu dlugo i szpikowali go antybiotykami bo mial lekka zoltaczke, ta kultura jest trosze inna jesli chodzi o ubieranie faktycznie ja moje dzieci ubieram po polsku jak jst zmno zakldam im rajtuzki pod spodnie, czapki,kurtki rekwice troche przeraza mnie widok golych czerwonych stop zima to juz przesada, noworotki bez czapki w wozku typu laska tez przesada, wogole daja w szpitalu ulotke na temat zakazu przykrywania dzieci ze smierc lozeczkowa itd nawet ladnej poscieli tu nie maja ja wszystko z polski mialam zamwiane wszyscy zachwycali sie lozeczkiem z baldachimem i kokardka itd:)

:) ja nie mam żadnych smaków, wymiotów, huśtawek emocjonalnych kompletnie nic, gdyby nie ten brzuch to w ogóle nie pomyślałabym , że coś takiego pięknego zachodzi w moim organizmie:D dziewczęta, wiem, że to jeszcze daleko, ale macie wybrane imiona?:D

PENELOPO.......no daleko ale ju już weruję księgę z imonami............................hihihiihih....podaba mi się MICHAŁ, SZYMON, ŁUKASZ,....kiedyś chciałam nawet imię MIŁOSZ.....ale nikomu sie nie podoba................a z dziewczęcych..........hmmmmm.mam juz KAROLINKE......WIĘC COŚ DO NIEJ MUSZE DOPASOWAĆ........PAULINA.....nie , nie , nie....weronika lub wiktoria.............BLANKA...........ech niewiem............nikola......

Gość aga_pelaga
czesc dziewczyny, czytam was sobie :-) jestem w 8 tc + 2 dni. termin 1 maja. Peneolopa kruz moja beta hcg: 32 dc - 805 34 dc - 2034 potem zrobilam jeszcze raz: 38 dc - 9386 40 dc - 13700 pozdrowionka

Gość ukradli mi cukierka
jeśli nie będzie pustym jajem, to 7 maj 11

ja robiłam jakoś w 32dc i miałam 87,85 jakkolwiek rozumieć ten przecinek w tabeli wyszło 4-5 tydzień, ale dziś idę na powtórkę bo mija tydzień. dlaczego miałoby być puste jajo!!! nie wolno tak nawet mówić, ani myśleć, będzie git :)))))))))))))

ja sobie zerkam z za biurka:) a imiona to juz dawno mam wybrane i dla chlopca i dla dziewczynki, choc dla dziewczynki to mam 3 :) a bety nie podam bo mam w domu wyniki, a siedze w pracy

Gość aga_pelaga
penelopa kruz, najlepiej ja jest sie na poczatku to zrobic co 2 dni i sprawdzac czy rosnie o te slynne 66 %, potem zaczyna rosnac mniej i jak juz widac pecherzyk (ponoc widac od bet 500) to nie trzeba sie sygerowac beta tylko usg. powodzenia!!!