Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość penelopa kruz

...:::MAJ 2011 jest już ktoś?:::...

Polecane posty

Gość Aneta88010
hej :) sampoczuce takie tam.... gdyby chociaz pogoda była fajna :( a tu leje i leje ale po deszczu przychodzi slonce wiec bedzie dobrze :) Jutro ide do lekarza ciekawe co nam powie i jak miewa sie nasz skarbek, oby serduszko juz bilo, dziewczyny mialysce robone wszystke badanie tzn. krew mocz itp. bo ja oprocz BT nic gin powiedzial ze mam naraze tylko lezec a badania zrobimy pozniej nawet karty ciazeowej jeszcze nie mam a dzidzia ma juz 9 tyg. (wg. wylczen a wg. USG 7) troche denerwuje sie ta wzyta..l......

Halo kochane ciezarowki :D Ja dzis bylam u lekarza, mam juz karte ciazy itd jestem w 7tyg :) dostalam skierowanie na morfologie mocz itd oczywiscie pobral mi lekarz wymaz na cytologie ;) kolejna wizyta za 2 tyg :) czuje sie ogolnie dobrze tylko mam mdlosci okropne :( a Wy jak tam?? Penelopa bylas u gina?? ANeta u mnie tez leje ;(

MI KARTE ZAŁOŻY 06-10....CHOCIAZ WYNIKI MIAŁAM WSZYSTKIE ZE SOBĄ JUZ NA 1 WIZYCIE ....taki łobuz z tego STOLECKIEGO........nie dośc ze czeka sie w poczekalni godzine po ustalonej godzinie - to jeszcze na szybko wszystko............

Eni nie wiem z czym Ci lekarze tak zwlekaja.. Aneta w 9tyg i tez karty jeszczee nie ma :/ a jak tam twoj apetyt na slodkosci??

Czesc dziewczynki:) U mnie ciaza daje sie we znaki mam straszne napady glodu, wogol budze sie w srodku nocy i jestem glodna a tak poza tym to leniwa sie zrobilam nic mi sie nie chce. Za tydzien w cwatek (7.10) mam wizyte w polozne a potem (20.10) pierwsze USG i badania- nie moge sie juz doczekac. Dzisiaj mialam takiego stresa ze cisnienie skoczylo uzeranie sie z urzediczkami wrede pindy. W dodatku zadzwonili ze szkoly ze wychowawca mojego syna chce mnie widziec dzisiaj o 15 zeby o synku porozmawiac ciekawe co nawywijal pewnie pyskuje oj sie za niego wezme ostro.

Elcia niezle ;) dzieciaki daja sie we znaki ;) jeden w szkole drugi w brzuchu :) Ja to mam rozne smaki w czwartek musialam zjesc kielbase z grilla w sobote kebaba a w niedziele twarozek :O ooo mamusko a teraz marzy mi sie watrobeczka smazona bo uwielbiam ja :)))) a Wy macie juz na cos bardziej lub mniej apetyt ???

NO WŁASNIE TE SŁODKOŚCI.......WYNOCHAAAAAAAAAAAAAAA ODE MNIE.......ASIOOOOOOO........... apetyt mam ale przybrał kilo i juz panika....a dopiero to 3 m-c......no cóż.....wczoraj byliśmy u CHIŃCZYKA.....dobre ma jedzonko......ale duzo smazonego nie wolno, bo zaparcia..........a tam głównie smażenie sie odbywa.............poza tym spoko bez napadów głodu w nocy.........

mmm watrobeczka z cebulka na ziemniaczkach do tego kapustka kiszona mniam :) Niestety w ciazy kategorycznie polozna zabrania watroby podobno za duzo ma witaminy A co moze spowodowac uszkodzenie mozgu plodu, duzo artykulow na ten temat w necie jest:( chociaz bogata w zelazo ta watrobka. Tu w angli tez mowia ze nie wolno jesC orzechow bo dziecko moze miec alrgie ja w to nie wierze zeby dziecko w brzuchu mialo juz tendencje do alergii no i objadalam sie snickersami w poprzedniej ciazy na co ludzie krzwo patrzeli, takze o ananasach sie mowi ze zawieraja sladowa ilosc oksytocyny i moze porod wywolac hehehe taK chyba ze zjesz calgo tira tych ananasow:) Pan nauczyciel myslal ze moj synek ma problemy medyczne ze sluchem bo jak cos do niego mowi to poprostu on nie reaguje jakby nie slyszal, poza tym odmwia np rysowania mowi ze nie chce mu sie ze nie bedzie rysowal itd no i stanowczo za duzo pyta dlaczego , moze zadawac pytania jak czegos nie wie a on na wszystkie polecenia itd zawsze pyta dlaczego , ignorant maly musi sie zmienic i sluchac zeby wstydu nie bylo.

Elcia Nieźle twój synek mały buntownik:) heh słyszałam o wątrobce ale o orzechach i ananasie nic.. A gapa rozmawiałam dziś z położna ale nie spytałam czego kategorycznie nie wolno.. Ale za 2tyg mam kolejna wizytę to sobie zapisze o bo pytać:-) no i póki bo wątrobka tylko w snach..

jestem, jestem.. niedawno wróciłam;) no więc tak.. Pani miała kiepski aparat widać było pęcherzyk, ale też powiedziała, że jestem to dop. 6 tyg i mam się nie stresować bo nie zawsze wszystko widać. jestem umówiona na za tydzień (wt.) (gdzie indziej-ale też do tej babeczki) dostane skierowanie na wszystkie badania, zdj. z usg i wszystkie wymiary:D także za wiele się nie dowiedziałam dziś:( co do tego jedzonka, ja jem dużo orzechów włoskich bo są bardzo zdrowie:D i nie słyszałam o żadnej alergii;) koleżanki polecały bardzo na cerę dzieciątka;)) wiem, ze nie wolno jeść serów pleśniowych, niepasteryzowanego mleka krowiego,koziego, fety, wątróbki, jajka na miękko, jajecznicy, surowego jajka, surowego mięsa tj tatar i np. szynka parmeńska. dostałam taką fajną broszurkę mogę jutro zeskanować i wam podesłać. bo ja np nie wiedziałam, że zalecają pić 3-4 szklanki chudego mleka:D

Ja na USG ide dopiero po 12 tygodniu teraz dzidzia malenka jeszcze wiec nie widze potrzeby a polozna i tak zalecila nie bede sie wiec klocic a zobacze i tak co mi powie za 2tygodnie lekarz :) Dajcie spokoj, to co w koncu jesc/? :P ja juz nie wiem heheh ale chudego czy tlustego mleka.. zadnego nie przelkne samego :( bo nie lubie :( aaa podobno dlatego ze moja mama jak byla ze mna w ciazy pila ogromne ilosci mleka i maslanek i chyba sie zbrzydzilam tego paskudztwa w zyciu plodowym... ;) no cos w tym jest... bo kawe pije(przed ciaza) tylko z mlekiem i platki czy musli tez z mlekiem ale samego czystego mleka za chiny ludowe nie wypije ;) penelopka no stress :) bedzie good ciesz sie lekkoscia :) ja mam 7tydz wiec nie duza miedzy nami roznica :) aaa mi polozna zalecila faminatalN i kupilam :) moze nie mam niedoborow ale w ciazy warto dbac o siebie i bejbika ;D

czyli wszystkiego co dobre nie powinno sie jesc:( ja nie moge zyc bez kawy , straszne czuje zmeczenie,jeszcze 3 tygodnie i 4 dni do mojego USG brzmi jak wiecznosc nie moge sie doczekac, mezus dzisiaj obiecal ze wezmie sobie wolne na ten dzien i idziemy razem bo on chce swojego synka zobaczyc no i zaczelo sie przedzezniane ze to dziewczynka itd on upiera sie na chlopca i tak jeszcze nie bedzie widac dopiero pewnie na koniec grudnia.

ewelinka, a Ty chodzisz prywatnie czy z funduszu??? w linku macie skan z tej mojej broszurki i ja się tego będę trzymać. ta reszta dziwnych rzeczy, myślę, że są wymyślona. http://img844.imageshack.us/img844/1914/skancia.jpg (kliknijcie to się powiększy) co do kawy napisali, że można jedną, ale słabą:) chociaż ja przerzuciłam się na Inkę i herbatki owocowe z vitaxu :D Feminatal 800 dostałam od Mojej Pani (2 opak) a kwas foliowy dalej kazała brać. ahh jeszcze pomyślałam, że zeskanuje wam inf.o tym mleku;) http://img525.imageshack.us/img525/6358/skanciza.jpg no i ustalony termin to 21.05 ;]

Poki co chodze normalnie z NFZ do lekarza :) Chcialam jezdzic prywatnie do swojego ginekologa ale narazie stwierdzilam ze wystarczy mi ten lekarz... Penelopka ja mam termin na 19.05 :))))) jupiiii Ciekawe ktora szybciej urodzi :D

Gość Aneta88010
Penelopa dzieki za broszurkę :), kurcze wpadam w panike jak ja nic nie wiem o ciąży..........

:) przecież ja też nie wiele wiem, natomiast wiem jedno aby jak najmniej czytać na forach :P bo idzie zgłupieć:o jak chcesz mogę zeskanować Ci całą tą broszurkę, i tak na razie nie mam roboty w pracy :D

oj na forach lepiej nie czytac szczegolnie o porodach, moze warto isc do biblioteki albo ksiegarni mozna dostac super ksiazki o ciazy.Jak bylam 1 raz w ciazy kolezanka dala mi taka ksiazke ciaza ksiazka wilkosci malej encyklopedi , piekne zdjecia to byla 1rzecz jaka wtedy czytalam :) Dziewczyny myslalyscie o szkole rodzenia?

Doszlam ostatnio do takiego samego wniosku,... jak czytam o tych porodach ze ta pekla a tamta nie mogla ze bole takie i siakie to przeraza mnie to i mysle ciagle :-/ jak to u mnie bedzie czy dam rade itd niepotrzebnie sie stresuje i juz nic poza Naszym tematem nie czytam:) Mi polozna doradzila chodzic na szkole rodzenia od 30tyg Mi sie bardzo ten pomysl podoba tylko wolalabym chodzic z mezem a jak znam zycie to bedzie krecil nosem :( SLuchajcie a co z zielona herbata, gdzies czytalam ze mozna zastapic kawe w ciazy zielona herbata ale jakos sie obawiam i nie jestem do konca przekonana slyszalyscie cos o tym??

MÓJ TERMIN TO MAX......05 MAJ.....ALE kto wie może bedzie szybciej.........A PROPO KAWY.............TO JESTEM OD NIEJ UZALEZNIONA..............i musiałam dzis choćby z duża ilością mleka........sie napić.............. a czemu jajecznicy nie wolno............cholera ja jem!!!!!!!!!!

No wlasnie Eni napisalas wczoraj w jednym poscie ze u CIebie 3miesiac.. i tak mnie od wczoraj to meczy jak to mozliwe ze juz 3 skoro masz na maja jak my termin, pomylka czy ja czegos nie kumam??

no lekarz mi powiedział 13 wrzesnia ze jestem w 7 tyg.........minęlo juz 2tyg.......więc jest 9 tydzień......wiec zaczal sie 3 miesiąc................

ewelinka zielona herbata na pewno jest lepsza niż zwykła czarna lub kawa, która ma teinę, ale nie radziłabym jej pić nagminnie. ja piję ok 2 dziennie:) w biedronce jest taka zielona herbata z maliną i dodaję do niej jeszcze troszkę soku malinowego:D a tak to piję herbatki owocowe z Vitaxu są takie nowe np.malina z granatem, porzeczka z czymś tam, żurawina też z czymś tam. bardzo dobre i na pewno zdrowe, można pić bez ograniczeń:) Mój jest chętny na wszystko:D na szkołę rodzenia też, wczoraj na usg był zachwycony, choć za wiele widać nie było:P pytam się go codziennie czy jak będę ważyć 20kg więcej to też bydzie mnie chciał:P

Penelopka o czarnej to wiem pije max jedna dziennie, kupilam sobie z herbapolu maline z zurawina (zurawinka na drogi moczowe zdrowa a ja jak naziebne od razu mam zapalenie pecherza wiec profilaktycznie) no i sok tez wlewam do herbaty uwielbiam dzika roze :) heh tez sie mojego pytalam czy bedzie mogl na mnie patrzec jak bede wielka baba z bebnem mowi ze taaaak ale to sie okaze, niestety nie jestem super szczupla szybko tyje wiec w ciazy napewno nie bede tak pieknie wygladac jak te szczuplutkie dziewczyny..

noo mi wskoczył kilo więcej.......oby tak m-nie 1 kg.......i bybyło super..............ale chyba za duzo szczescia bym miała naraz...........