Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość penelopa kruz

...:::MAJ 2011 jest już ktoś?:::...

Polecane posty

penelopa...pracuję przy ubezpieczeniach PZU ZYCIE SA....jesli chcesz podnieść to mogłaś to zrobić przed ciążą bo teraz bedziesz mieć KARENCJE DO RÓŻNICY SUMY UBEZPIECZENIOWEJ......jesli chodzi o urodzenie maluszka.............karencja trwa pełne 9 m-cy..........poza tym podnieśc możesz tylko w rocznice polisy jesli masz TYP PPLUS.............jak coś to pytaj...............

hej dziewczyny gratuluje maluchow ja rowniez bede majowka, termin mi wychodzi na 01.05 10 takze moze sie zdarzyc rowniez kwiecien :) pisalam juz na drugim topiku ale go zaniedbalam i jestem do tylu, takze jesli moge dolacze do was

eni nie bardzo rozumiem, ale przecież Oni nie wiedzą, że ja jestem w ciąży (de facto ja też mogę nie wiedzieć) a chcę sobie podwyższyć składkę na ubezpieczenie. (w pracy mamy ubezp.grupowe składka coś k 55zł) to dlaczego nie mogę? Okej, dzwoniłam do mojej babeczki z PZU jeśli mam ubezp. grupowe nie mogą tylko mnie podwyższyć, musieliby to zrobić całej grupie. ale może da się coś pokombinować?hmm jak to jest? Ewelinka, no tak na L4 dostaje 100% to wiem, ale skądś muszą tą kwotę do wypłaty brać? więc biorą ją z nowej umowy? jeśli np w sierpniu mam umowę na 1.500, a we wrześniu na 2.000zł? to, którą kwotę dostanę?

Penelopa hmm tego Ci nie powiem :/ ale w zusie napewno udziela ci info :) poza tym jesli zaklad w ktorym pracujesz ma ponizej 20pracownikow to swiadczenia chorobowe i macierzynskie bedzie ci wyplacac pracodawca na podstawie listy plac, jesli to duza firma powyzej 20 pracownikow to wtedy wyplaci ci swiadczenie zus, wydaje mi sie ze pod uwage wezma ostatni rok ale pewna nie jestem Co do ubezpieczenia - czytaj uwaznie musi minac 9 mcy oplacania podwyzszonej skladi czyli jesli teraz juz jestes w ciazy do maja zostalo ci 8mcy wiec nie wyplaca ci wyzszego ubezpieczenia bo musi minac te pelne 9 mcy mowiac prosciej nie mozesz byc w ciazy w momencie zwyzki ubezp bo ci i tak nie wyplaca bo po prostu dojda do tego.. any moment witaj :) jak samopoczucie

a no pochrzanily mi sie :) raczej na 2011 jestem z lubelskiego to bedzie moje drugie dziecko a samopoczucie to masakra, piwrwsza ciaze przeszlam idealnie, a ta od samego poczatku mdlosci, wymioty i slaba jestem ciagle, a wkurza mnie to niesamowicie bo nie naleze do osob, ktore lubia odpoczywac i siedziec w m iejscu, ale chcialam to mam, dam rade :) a wy jak sie czujecie? to wasze pierwsze ciaze?

moja pierwsza :) Sama sie kiepsko czuje dzisiaj :/ chociaz mdlosci nie mam bo jestem we wczesnym "Stadium" hyhy ;) ale dzisiaj brzuch mnie boli i czuje sie taka nabrzmiala :( kiedy mialas ostatnia @ ?? ja 12.08

w pazdzierniku skonczy 4 latka pierwsze nie bylo planowane i urodzilam je majac 22 lata :) a ta ciaza udala sie za pierwszym razem staran

OKej, Ewelinka, rozumiem. czyli nici z tego. do mnie trzeba jak małpce patykiem:D a powiedzcie mi czy mogę męża, dopisać do mojej polisy?albo czy on sam może się ubezpieczyć czy już za późno też???

no właśnie nie;/;/ właśnie dostaje ode mnie porządną zjeb** bo ja nawet o tym nie wiedziałam. wiem, że mogę go dopisać do mojej polisy, ale czy można? czy też ten okres 9 m-cy musi być zachowane?

Czesc dziewczyny. Pozwolcie ze dolacze. Termin mam na 1.05.2011 to bedzie moje 3 dziecko:) Jak narazie czuje sie swietnie.

no to wesola bedzie gromadka, mam nadzieje ze sobie poradzisz :) bo mlodszy bedzie mial poltora roku jak sie urodzi Dzidzius :)

Bedzie mial 1 rok i 3-4 miesiace i bedzie kontunuowal chodzenie do zlobka wiec bedzie spoko:) zainwestuje w wozek dla blizniakow zeby sobie razem siedzieli jak pojdziemy na spacerek.Nie bedzie zle szybko urosna chociaz mam czasami obawy ze nie bede miala czasu czasami dla nich wszystkich , kazdy mnie potrzebuje no ale tatus bedzie wtedy poswiecal wiecej czasu starszym dzieciaczkom.

o kruca, niezły czad:D podziwiam:) Elciu pamiętaj tylko, żeby nie dźwigać malca za wiele, bo te pierwsze 3 m-ce są najważniejsze. zresztą komu ja to mówię;P ja robię wszystko domu, jedyne czego nie robię to nie dźwigam. i muszę trochę wyluzować z nerwami, bo za kółkiem dostaje nerwicy

PENELOPA.JUZ JUZ..........WIĘC PODWYŻSZENIE JEŚLI BEDZIE MOŻLIWE BĘDZIE DZIAŁAŁO OD NASTEPNEGO M-CA PO PODPISANIU..i od tego nastepnego m-ca liczy sie 9 m-cy KARENCJA CZYLI JAK URODZISZ PO 9 MIESIĄCACH OD NP...PAŹDZIERNIKA TO W LIPCU 2011...BEDZIESZ MIEĆ WYPŁATE Z WYŻSZEJ SUMY..........JESLI URODZISZ PRZED ........wypłata bedzie z sumy którą masz obecnie...............grupowe ubezpuieczenie .....nie możesz sama sobie podnieść.......................musi cała grupa .czyki cały zakład..............

możesz dopisac męża, ale on ma karencje jako osoba nowa..........MOŻESZ GO DOPISAĆ ALE NIE KAŻDY ZAKŁAD TO DOKONUJE, KAŻDY ZAKŁAD INDYWIDUALNIE. tO ZALĘZY JAKI ZAKŁAD JEST DUŻY.....CZASEM PRZYSTEPUJĄC DO UBEZPUECZENIA ......JAKO MĄŻ CZY ZONA NIE MA KARENCJI..................TEZ ZALEZY OD NEGOCJACJI Z OPIEKUNEM GRUPY..............CZYLI Z KIEROWNIKIEM W pzu zycie sa

za urodzenie jest 10 % sumy......lub 15%...........zalezy od polisy którą sie ma w zakładzie...................tak więc jak ktos ma SU-8000 TO DOSTANIE 800 ZŁ..........noi i dziewczyny becikowe........wiec na wózek bedzie............

No wlasnie z tym dzwiganiem to roznie bywa wczoraj nawet moj 6 latek chcial na raczki:) ale teraz dobre sie skonczy bo wracam do pracy po macierzynskim:) no i po 5 miesiacach wracam na macierzynski znowu ale szef o tym jeszcze nie wie i nie dowie sie do grudnia ( o ile da sie ukryc) nie chce na dzien dobry go informowac. Teraz maz wszystko robi sprzata itd mowi ze nie moge domestosu wdychac, proszku do prania wiec niech sam wszystko robi :)

eni dobrze, że jesteś. Moja Pani z Pzu powiedziała, że mogę dopisać męża do mojej polisy (mam trochę znajomości :P) ( w pracy nie będzie z tym problemu-wielu pracowników ma dopisane swoje żony) bez tej karencji właśnie, patrzę teraz na swoje to ubezpieczenie mam pakiet rodzina max i składkę mam 54,45 patrzę w tą tabelkę wychodzi za ur dziecka 700zł. wiec ja dostane tyle. moje pytanie czy muszę męża już dopisywać do mojej polisy? czy np. mogę to zrobić za 3 miesiące? jak już będę pewna, że wszystko na 100% jest git? i czy wtedy on również dostanie te 700zł? czy dopisując męża do mojej polisy musi być jakiś czas spełniony?mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi:)

Hehe Elcia no ladnie, mezulek sie toba przejmuje, to dobrze :D hehe Moj czasem to zbyt wiele ode mnie oczekuje.. ale teraz juz nie bedzie mogl na mnie liczyc za bardzo :P hehe Penelopa co do ubezpieczenia - hmm nie wiem jak to jest ale dobrze ze ENI jest wsrod nas :)))) pozdrawiamy cie serdecznie :)