Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość penelopa kruz

...:::MAJ 2011 jest już ktoś?:::...

Polecane posty

Hehe ja do najszczuplejszych tez nie naleze wage mam prawdlowa w gornej granicy prawidlowosc ale wiadomo 20 kilo pzyjdzie i bede wtedy grubasek ale po kilku miesicach wraca sie o swojej wagi tylko brzuch ciezko zrzucic, trzeba cwiczyc.Moj maz wie ze w ciazy czlowiek sie wielki robi i nie ma nic przeciwko wrecz przeciwnie kaze duzo jesc zeby dzidzia rosla i byla duza i zdrowa.

Generalnie wszyscy uwazaja ze kobiety w ciazy musza duzooo jesc.. a mi sie wydaje ze trzeba jesc jak jest sie glodnym lepiej czesciej a mniej niz radziej a do oporu :) ELcia spoko ten twoj maz :D

Najwazniejsze by duzo pic i jesc zdrowo warzywa , owoce ryby itd wiadomo co zdrowe nie zawsze smaczne. Ja jestem czesto glodna teraz ale rano nic nie przelkne jakis mam pranny jadlowstret wiec po 10 dopiero snidanko, pewnie dlatego ze rano jak czuje zapachy mdli mnie troche.Moj mezus dodal na NK zdjecie mnie w 38 tygdniu ciazy na ktorym wyszlam mega grubo w dodatku mialam otwarta gebe i wlasnie jadlam torta to byl moj ostatni dzien w pracy , do dzisiaj mu mowie zeby usunol czemu nie da zdjecia gdzie wygladam ladnie hehhe. Ostatnio spotkalam znajoma ktora akurat byla w 20 tygdniu a dawno jej nie widzialam az sie przestraszlam tak przytyla i taka jakas spuchneta na twarzy a tu jeszcze 20 tygodni zostalo. Oczywiscie skomentowalam jej wyglad jak juz przeszla maz si wkurzyl mowi przeciez ona w ciazy jest o dobrze ciezarnym wybaczamy:)

hej :D domyślam się, że chodzi o termin porodu? to ja mam 3 daty-na marzec na kwiecień i na mja, ale dotyczą jednej ciąży :D ze względu na straszne zawirowania z okresem nikt nie jest w stanie ustalic mi wieku ciąży, dopóki nie pójdę na usg.

dlatego też wpisałam w stopie wiosna 2011 ;d ale podejrzewam że stanie na kwietniu. już nie mogę się doczekac usg, sama bym chciała wszystko wiedziec, bo jak odpowiadam komuś na pytanie że nie wiem w którym jestem wygodniu to patrzy na mnie jak na wariata..

Kochana nie przejmuj sie czasami tak widocznie sie zdarza.. Wariatem mozna nazwac lekarza skoro nie potrafi sie doliczyc... hmm no z reszta.. a masz jakies objawy?? Elcia ja mam z rana takie mdlosci ze normalnie szok.. jestem tak slaba ze ledwie stoje na nogach - normalnie jakbym miala za chwile zemdlec :( dlatego zmuszam sie do jedzenia sniadania w domu, w salonie nie mam takich mozliwosci.. zawsze moze ktos wejsc czy klient czy sanepid dlatego unikam tego

objawy? lekkie mdłości, brak apetytu(chociaż wczoraj wieczorem mi się żarcie taśmowe włączyło) no i zasypiam tam gdzie stanę :D o której bym się nie położyła tpo zasypiam, nawet 2 godziny po wstaniu i przespaniu 8 godzin ciągiem.. :/ w pracy robię sobie przerwę która kończy się szturchaniem koleżanki.ból piersi. i chyba to wszystko. raz zdarzyło mi się wymiotowac na widok kabanosów na reklamie...

eh niedlugo mdlosci mina.A na zawroty gowy najlepsze jest lzenie i opozywanie co dla mnie jest niemoziwoscia:(

w sumie masz te objawy ktore my mamy :) chociaz mi sie jeszcze nie zdarzylo wymiotowac... no ale kazda inaczej ciaze przechodzi... A kiedy idziesz na USG??

Elcia ja mam tak ,że zawroty głowy plus czasem tak dziwnie głuchnę, mimo że wokół mnie jest szum to mam wrażenie jakby moje uszy poumierały. nagle robi się cicho. a usg mam 5 października, więc mam nadzieję że jakiś książę w szpitalu będzie w stanie określic ile dziecko ma , i kiedy przewiduje moje rozpakowanie.

ja nie mam nudności, od niczego mnie nie odpycha ( w sensie kawy czy innego jedzenia) wszystko ok, ale z tym spaniem to mogę sobie rękę podać i te cycki:P

cycki to hit sezonu :D jak zdejmę stanik, to sprawiają wrażenie 2 tonowych i że ciągną mnie do ziemi :D mnie odpycha tylko od kawy (ale tej nie piłam przed ciążą) i od mięcha. ostatnio robiłam piersi z kurczaka na obiad, i zastanawiałam sie czy w razie czego biec do wc czy spawac do zlewu, ale obeszło się bez tej sensacji. za to jak przed ciążą nie piłam piwa, bo nie lubiłam tak teraz bym najchętniej siadła na wysokiej beczce tego cuda i tylko pila, i piła, i piła...

hehe ale sie usmialam :) tylko nie pij za duzo tego "cuda" :D ja przed ciaza palilam, jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy od razu przestalam i nawet mnie nie ciagnie do tego syfu :)

nie piję, nie nie ;) ja też paliłam, potem stopniowo rzucałam ale stwierdziłam że jak będę tak stopniowo rzucac to rzucanie mi zajmie 9 miesięcy i zdecydowałam że przestanę odrazu.

też kurzyłam, a raczej podkurzałam. teraz zero, nawet wystrzegam się ludzi palących w moim otoczeniu. kurczę ile dziewczyn jest na Maj 20100 na tym 'konkurencyjnym' temacie chyba z 12:D

podkurzalas?? no prosze:) heh mi teraz przeszkadza nawet sam dym z fajek :) heh a kiedys.. penelopa konkurencja nie spi :D heh szukalam w necie czegos jak sie w koncu te tygodnie przelicza na miesiace czarna magie wszedzie inaczej ;)

NO JA TEŻ KURZYŁAM........ALE JAK TYLKO ZACZĘŁAM MIEC OBJAWY CIĄZY................RZUCIŁAM W JEDNEJ CHWILI..............i nie ciągnie mnie wogole......................

http://dziecko.haczewski.pl/ zobaczcie tą stronkę:) ja mam (miałam :D) bardzo długie cykle tak 30-34 dni także ciężko cokolwiek wyliczyć, w każdym bądź razie przy 28dniowym cyklu wychodzi, że jestem w 4 tygodniu i 3 dniu od poczęcia, lub 6 tygodni i 3 dni od ost.@ obadajcie , fajna stronka:D no i dokładnie ile zostało itd;]

Hmm-no widze kolejny temat majówki 2011:) Nie można by sie jakoś zintegrować?;) Pozdrawiam i zycze powodzenia:)

Gość nie bedzie integracji majowek
byly juz propozycje, zeby sie zintegrowac, ale kazdemu dobrze na swoim temacie i chyba o to chodzi. Ja poki co czytam oba tematy, mam termin na 1 maja, poki co nie pisze na zadnym. 18 pazdziernika mam 2 usg (to juz bedzie 13 tydzien) i jesli bedzie wszystko ok to jesli mnie przyjmiecie to sie do was dopisze :-) czytam was codziennie i trzymam za was kciuki. pozdrowionka.

MOŻNA TU I TAM PISAC...............DLACZEGO NIE. witam mamulki......jak nocka minęla????? ja juz przy swoim biureczku.................i kompem..........byle do 16,00.........

Halo Kazdy moze pisac tam gdzie mu sie podoba Nam dobrze tutaj :D i przyjmiemy kazda chetna :) moja noc skonczyla sie po 4rano :( niestety niewyspana jestem do tego problem za problemem Normalnie dzis mam zly dzien :(

Gość Aneta88010
hej mamuski :) ja juz po wzycie u lekarza :) jest dobrze dzidzus rosnie ma juz ponad 1 cm (łał kolos) nie musze juz plackiem lezec to lezenie było spowodowane tym ze mam malego kkrwiaka i z tad były te krwawienia, plamienia itp, krwak jest juz malutki i sie wchłania krwiak powstał ponieważ najprawdopodoniej pekło jakies naczynko, dostałam tez karte ciąży i skierowania na badania termn ciazy okreslony na .... w połowie maja, dzdzia na USG wyglada na 6-7 tygodni :) bardzio se cesze ze jest juz lepiej :) i jade do rodzicow sie troszke porozpieszczac ...a co :)

Gość Aneta88010
Trelevinaaaa ja tez mam problemy ze snem :( budze sie o 4-5 i o spanu nie ma juz mowy za to w dzien spała bym cały czas, najgorzej w nocy ma połówka bo sie budze chce mi sie gadac, a jemu nie koniecznie

Aneta super, ciesze sie ze juz wszystko wraca do normy :) Pewnie, jedz do rodzicow posiedz im troche na glowie :)))) Z tym spaniem to jakas masakra :( moj maz wrocil dzis o 4nad ranem z pracy tyle maja roboty a ja sie obudzilam w tym czasie :( masakraaaa nawet nie moglam do niego zagadac bo padniety byl jak szprota :(

Czesc:) Ja wczoraj sobie dlugo w dzien pospalam, niestety w nocy sie nie udalo moje malenstwo poplakiwalo na spiku co godzine sie budzilam, taki juz duzy eh mam nadzieje ze to sie niedlugo skonczy. Moj starszy syn przesypial cale nocki to ja go budzilam do zlobka. Zmeczona jestem okropnie do tego ciemno i pada.