Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niedługoo rozwodka

Składam papiery rozwodowe i prosze o pomoc

Polecane posty

Widziałam ike. :) Od kafe się uwolnić nie jest łatwo. :D A może to od nas tu piszących. :D

nie od nas:P tylko ode mnie:P ciebie wszak nie było:P:P:P

Raptem mnie parę dni nie było. :D I na dodatek baaardzo intensywnie myślałam o forum i forumowiczach. :D

tak czy owak autorko jeśli zechcesz reprezentować się sama czytaj! pytaj nastaw się na to, że nie możesz być wstydliwą masz prawo zadawania pytań i jemu i świadkom korzystaj z tego na maksa nawet jak sędzina będzie na ciebie patrzyła wzrokiem mordercy- bo będziesz wyjątkowo drobiazgowa czy upierdliwa :P zeznania wypunktuj sobie na kartce, żebyś nic nie pominęła i zbieraj dowody przyjdzie pijany- wzywaj policję:P nie ma zmiłuj

Gość Niedługoo rozwodka
Jeszcze raz wielkie dzięki!!!! Co do tego sąsiada to mój mąż jest takim typem, że dużo gada, a mało robi i wiem, że w sądzie się nic nie odezwie.... ale powiedzcie mi jeszcze co jeśli on się nie stawi na sprawę rozwodową???

Jeśli nie masz wiadomości z zakresu prawa a ni doświadczenia w tym temacie to warto przyjąć strategię: - spisać, zebrać dowody, zastaowić się nad tym czym dysponujesz (najważniejsze: nagrania, filmy, zeznania świadków) - zwrócić się po poradę prawną (np. do sasiada, który dodatkowo jest sasiadem, więc wie jak jest naprawdę, ale jako prawnik zna wagę dowodów) Dopiero wtedy zdecydować czy same dowody i zeznania wystarczą czy może lepiej mieć prawnika podczas rozprawy.

wiesz uważaj nie ryzykuj bo równie dobrze, sąd może ci odraczać rozprawy a nawet czytałam gdzieś, że umorzył sprawę rozwodową lepiej nie kombinuj

Gość Niedługoo rozwodka
To wyzej to podszyw!!!! Pytałam bo mąż pewnie będzie w Niemczech, a on jest takim człowiek, że olewa sobie wszystko i wydaje mi się być bardzo możliwe, że może się nie stawić. A ile czeka się na sprawe??

Gość Niedługoo rozwodka
Do sąsiada najpierw pójdę po poradę i poprosze o pomoc z pismem bo nie wiem czy tak może być jak napisałam. Zobaczę ile wziąłby ode mnie pieniędzy za reprezentowanie mnie i wtedy zdecyduję.

Gość Niedługoo rozwodka
No i przepraszam, że tak piszę co jakiś czas ale nie mogę ciągle być przy komputerze bo trzeba synkiem się zająć :)

na rozprawę czeka się różnie zależnie od miasta:) i innych czynników np sezonu urlopowego, który jest już powoli za nami