Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fiolcia84

termin czerwiec 2011

Polecane posty

Witajcie dziewczynki jak wasze samopoczucie, tak sie cieszyłam że mdłości przeszły a dziś już zaliczyłam pocałunek z sedesem... co do gorących kąpieli to podobno mogą powodowac skurcze macicy ale nie wiem ile jest w tym prawdy, na zaparcia jedzcie platki zbożowe z mlekiem mi pomaga

mama z de-- witam w klubie calujacych sedes :D:D:D ale to tez dobrze swiadczy o naszych malenstwach :P ;) z ta kompiela to niby wywoluje skurcze a nawet poronienie , choc ja nie wykompie sie w wodzie letniawej :D ja mam bardzo ciepla bo inaczej dla mnie to nie kompiel ,nawet czasami lekko goraca ale staram sie uwazac by nie przesadzic no taka to juz moja kompielowa uroda :) Pozdrawiam was :) mama z de - jak dlugo jestes w de? :)

No musisz uważać z kąpielami ja dotej pory kąpie się w letniej albo prysznic lekarz mi zabronił. Pozdrawiam wszystkie mamy no i małe fasolki coś ostatnio nie mam czasu synek do komuni idzie i ciężko mi z tym coś nie moge do kupy się pozbierać , a komunie chyba spędze na porodówce ha ha ... Zdrówka życzę

Witam :) Znowu dzisiaj kiepsko sie czuje :( od samego rana mi niedobrze i zamiast siedziec na uczelni to leze w lozku. nie wiem czy dam rade pojechac na zajecia. dobrze ze mam teraz same lajtowe przedmioty i fajnych wykladowcow. jakos to pozaliczam :)

[zgłoś do usunięcia] stell No musisz uważać z kąpielami ja dotej pory kąpie się w letniej albo prysznic lekarz mi zabronił. Pozdrawiam wszystkie mamy no i małe fasolki coś ostatnio nie mam czasu synek do komuni idzie i ciężko mi z tym coś nie moge do kupy się pozbierać , a komunie chyba spędze na porodówce ha ha ... Zdrówka życzę Uwazam z kompielami , choc troche zle sie wyrazilam w moim poscie , zawsze w goracej sie kompalam, teraz juz uwazam no ale w letniej to ja sobie nie wyobrazam :( ;) co do komuni twojego syna idzie w czerwcu ? czy w maju? :) bo faktycznie mozesz byc na porodowce :D :)

w czerwcu no martwie się tym .! Ja dostałam lekkich krwawień po mojej ostatniej kąpieli nie posłuchałam się do końca a tak mażyłam o gorącej kąpieli i miałam więc naprawdę lepiej nie ryzykować .Piszesz że masz mdłości ja to wcale nie wymiotuje ani razu od początku ciąży ,mówią że wymioty na dziewczynke a gdy nie ma nudności i ciąza przebiega bez obiawowo i spokojnie to chłopiec no nie wiem ile w tym prawdy . Ja pamiętam że z synkiem kubusiem miałam podobnie . Co o tym myślicie ?

ja nie wierze w żadne takie przesady ze jak sie wymiotuje to dziewczynka, jak brzuszek szpiczasty to chlopiec, jak kobieta zbrzydla w ciazy to tez dziewczynka...:) na to nie ma reguly. moja mama przy obu ciazach swietnie sie czula, wygladalo ponoc bosko i ma i syna i corke :)

no nie wiem jak z tymi wymiocinami czy na dziewczynke :D ale mojej znajomej sprawdzilo sie szpiczasty -syn okragly corke ale moze to zbieg okolicznosci ;) ja 2 razy juz wymiotywalam wiec zobaczymy czy dziewczynka w dodatku to wybrzydlam na twarzy mi sie pryszcze pojawily , krostki :( bozeee ja juz chce miec to wszystko za soba :( :D a ciezkie dni dopiero najdejda jak brzuch bedzie wielgansy ;) az sie boje :)

Panna z De====> ja jestem dopiero 5 lat czas szybko leci, też nie lubie kąpieli letnich woda musi byc taka ze az paruje:) teraz staram sie nie przesadzac . Martolinka ====>nie przemeczaj sie jak lepiej bedziesz sie czuła to pozaliczasz Stell====> faktycznie terminy mogą sie zbiec a nawet jak spezdisz komunie w domu to bedziesz napewno juz zmeczona wspolczuje, moja chrzesnica tez ma komunie w tym roku w czerwcu ale rezygnujemy wysle prezent , co do tych przepowiedni o płec dziecka to mi sie w pierwszej ciąży sprawdziło mama jak tylko spojrzala na brzuch odrazu mowila e bedzie dziewczyna zresztą teraz tez przewiduje dziewczynke:) Panna z De przyjedzie ktos Ci pomóc jak urodzisz czy masz tu bliskich? a Ty jak długo jestes w De?

Cześć Dziewczyny!! Ja właśnie po owocowym kąciku,tzn.przekąska w postaci jabłka i pomarańczy. Wyjątkowo mi smakują :-) mąż w pracy, ja zaniosłam mocz na posiew,ze względu na te bakterie. Mam nadzieję,że nic nie wyjdzie!! Zrobiłam obiad i zabieram się chyba za prasowanie,choć plecy coś pobolewają :-/ Co do kąpieli to też słyszałam,że ani gorące ani zimne nie są wskazane. mi jest strasznie gorąco i biorę tylko letni prysznic,więc nie jest źle. Co do trawienia to powiem Wam,ze ja jakoś specjalnych problemów nie miałam,wręcz odwrotnie. Aż się zdziwiłam ,że jest tak dobrze. Bo przed ciażą różnie to było. Ale niestety ostatnie dwa dni jakoś cieżko mi było i kupiłam sobie śliwki suszone, zjadłam z 5 sztuk i rewelacyjnie podziałało. Podobno kompot ze śliwek też pomaga. Ja wymiotowałam i miałam nudności, też pobrzydłam, pełno pryszczy,a jakoś i tak czuję ,że to będzie chlopak :-)

mama z de- ja tu juz prawie 6 lat jestem :) wiec podobny staz do ciebie nie , nikt z pl nie przyjedzie , ja tu tez mam liczna rodzine wiec jest ok :) nawet juz ubranka mam obiecane :D :) a rade choc to moje 1 dziecko bedzie - dam sobie swietnie :) choc nie ukrywam troche sie boje :P a moj to kocha dzieci wiec w nim pelne oparcie ,lubi mi sniadania robic :) nie bedzie zle :D co do kompieli - no za chiny nie moglabym sie wykompac w letniej wodzei , no chyba ze bym juz musiala , ja calkiem na poczatku ciazy ok.5 tyg. (choc ja z natury zmarzluch jestem) musialam moczyc nogi w goracej wodzie przed spaniem bo bym nie usnela tak mi zimno bylo :O terazmi to przeszlo chwala bogu :)

mama z de- ja tu juz prawie 6 lat jestem :) wiec podobny staz do ciebie nie , nikt z pl nie przyjedzie , ja tu tez mam liczna rodzine wiec jest ok :) nawet juz ubranka mam obiecane :D :) a rade choc to moje 1 dziecko bedzie - dam sobie swietnie :) choc nie ukrywam troche sie boje :P a moj to kocha dzieci wiec w nim pelne oparcie ,lubi mi sniadania robic :) nie bedzie zle :D co do kompieli - no za chiny nie moglabym sie wykompac w letniej wodzei , no chyba ze bym juz musiala , ja calkiem na poczatku ciazy ok.5 tyg. (choc ja z natury zmarzluch jestem) musialam moczyc nogi w goracej wodzie przed spaniem bo bym nie usnela tak mi zimno bylo :O terazmi to przeszlo chwala bogu :)

Ja wymiotowałam i miałam nudności, też pobrzydłam, pełno pryszczy,a jakoś i tak czuję ,że to będzie chlopak u mnie jest tak samo z moja uroda :( marzy mi sie dziewczynka ale tez jakos tak czuje ze bedzie chlopak ;)

Moj tez lubi dzieci , ale z dwojka maluchow nie wiem czy bedzie tak prosto wiec mam zamiar wykorzystac siostry 15,16 letnia przyjada do mnie i raz ze beda miay wkacje to jeszcze ja troche odpoczne:)

witam:) jestem pierwszy raz na Waszym topiku i chcialabym sie zapisac ale nie wiem czy wszystko bedzie dobrze. ostatnia @ mialam 09.09 przy cyklach 26-29dni. w 7tc (6t4d) bylam na usg i jakie bylo moje zdziwienie to nie bylo zarodka...byl tylko pecherzyk i cialko zolte:( kontrolne usg mam w poniedzialek i strasznie sie boje ze to moze byc puste jajo:( o ciaze staralismy sie od kwietnia... gdyby wszystko bylo dobrze to termin porodu mam na 16.06.2011 jednak jakos ciezko uwierzyc ze bedzie dobrze... objawy to mdlosci, wymioty (do tej pory tylko 3razy), bole glowy i ogromne bole piersi. moglybyscie mi napisac kiedy widzialyscie zarodek?

Gość kasiunia
co do wymiotow na dziewczynke to sie nie sprawdzilo u mnie , bo z corka mialam leciutkie mdlosci , i krotko , no ateraz jest gorzej, noi faktycznie zbrzydlam w 1 ciazy , rzesy nawetniechcialy sie malowac tak jak zawsze tylkojakos byle jak , teraz jest narazie ok

Gość kasiunia
inka linka podobno jak obajwys ie utrzymuja mdlosci i reszta tzn ze ciaza sie rozwija , takmilekarz powiedzial bo wchodzie od gabinetu i pyta sie jak samopoczucie ja mowie ze moze byc , pyta a czemu mowie ze mdlosci , to mowi do mnie to znak ze ciaza si e utzrymuje, tez sie bardzo balam , bo na 1 usg bylam w 4 tyg i 5 dni i byl tylkopecherzyk, a teraz 8 tydzien z usg , 9 od OM i bilojuz serduskzo

Cześć laseczki u nas pogoda pod psem:( Cały dzień pada. Co do gorących kąpieli to faktycznie nie są wskazane w ciąży bo pod wpływem ciepła rozszerzają się naczynia krwionośne. ja też lubię gorące kąpiele ( u mnie to prysznice raczej) ale ograniczam sie do ciepłej bo nie dość że ciąża to mam problemy z żyłami ( rok temu miałam zamykane rozszerzone żyły w łydkach). Takie gorące kąpiele ogólnie nie są zdrowe. W poprzedniej ciąży nie miałam żadnych przykrych dolegliwości gdyby nie brzuch nie wiedziałabym że jestem w ciąży. Teraz jest inaczej mdłości złe samopoczucie, pryszcze ale o dziwo na szyi i plecach , zobaczymy czy babeczkę mi to wywróży, miałam sen że 2 chłopców urodziłam i wyglądali jak synowie sąsiadów tacy mali zawodnicy sumo, i byłam strasznie zawiedziona że nie dziewczynka moja:) ja piekę cicho więc zapraszam :)

czesc dziewczyny! ja po pierwszym USG. Fasolka ma 21 mm i serducho bijace 168 na minute. Troche mnie za gardlo scisnelo :) Wg USG jestem w 8tc 5d. Poza tym apetyt dopisuje, szkoda mi was dziewczyny sciskajace kibelek. Nie wyobrazam sobie siebie. Ktoras kolezanka rozpisala sie wczesniej na temat pomaranczy - ewcia- no i codziennie musze zjesc 2-3, oprocz tego mam jazde na inne owoce oraz surowke z tartej marchewki z jablkiem. Palusia, a jakie ciacho, bo ja dzis robie takie na cieplo sliwki+jablka zapiekane z cynamonowa posypka :)

aj ziolka zakalczyk wyszedł :( nawet da sie zjeść ale nie lubię jak mi coś nie wychodzi. Piekłam zebrę z zeszytu z przepisami mojej babci. Dobrze że z dzidziusiem wszystko ok :) kawał dzieciaka te 2 cm. U mnie leci 11 tydzień nie wiem kiedy to zleciało;)

palusia ja tez juz sie nie moge doczekac 12 tygodnia, byle do konca listopada. Skoro mowisz, ze kawal fasolki, to moze we mnie pojdzie, bo ze strony mojego taty sa wszyscy wysocy :) a co do ciast to moj maz uwielbia zakalec :) udanego reszty weekendu!

hej :) po poludniu czulam sie tragicznie-zwymiotowałam, ucialam godzinna drzemke i od razu lepiej :) zjadlam rosołek i pojechalam na uczelnie :) nawet udalo mi sie zaliczyc 1 przedmiot na 5 :D takze jest dobrze :) teraz ide sie myc i do wyrka :) do usluszenia ;)

witam wieczorową porą :) cały dzień siedzę na jabłkach i mandarynkach :D co do plci to nie mam przeczuć, ale wyskoczyły mi syfki na plecach i szyi... czego nigdy nie miałam wcześniej ;/

Witam, w piątek byłam u gina bo mnie martwily bole brzucha... powiedzial ze na poczatku to normalne jezeli nie ma krwawien, no i mozna brac nospe... powiedzial ze na osatniej konferencji ginekologow jakis profesor powiedzial ze nospe w ciazy kobieta moze brac bez obaw wiec i ja biore na rozkurczenie... nie wiem cz to jest bol na skorcz macicy czy moze sie rozciaga i boli i tak ma byc... boli podobnie jak przy @ wiec nie wiem... ehh... zmierzyl dzidziusia.. idealnie odpowiadal 8t1d i mial od glowki do pupy 17 mm :D i nawet fikal tymi malymi łapkami.. :) uspokoilam sie...

Gość mała mika
ale to był 8t1d z usg czy od o@?

Witam serdecznie w niedzielny i ponury dzień !!! Cieszę się agusia że wszystko dobrze z twoim malcem moja fasoleczka ma podobne wymiary choć teraz chyba będzie większa jak pojadę na usg w środę . Ja się czuję świetnie gdyby nie piękne i ogromne piersi to bym nie wiedziała że jestem w ciąży. Dziewczyny pisałyście coś o waszych buziach nie wiem jak to jest bo ja byłam w pierwszej ciąży okropnie brzydka jak nie ja , przypomne że mam 8 letniego synka . Teraz znów wydaje mi się że nawet ładniejsza jestem i w rodzinie tak mówią . No a jeżeli chodzi o nasze ciąże to po obiadku czas na deserek hmmm... A ja robiłam tiramisu tak mnie naszło !!! Zyczę zdrówka i odpoczywajcie dziewczynki !!!! całuski w brzuszki !!!

🖐️ A ja dzisiaj pół dnia w kuchni siedzę. A to barszcz czerwony - bo miałam nieziemską ochotę, a to bitki, sosik, ziemniaczki i kapustka podsmażana, mniam. Jeszcze zastanawiam się nad ciastem, może jakaś szarlotka, dosyć dużo jabłek mamy. Czuję się ogólnie wspaniale, tylko mam problemy w nocy - koszmary. Też macie?

Gość Jerzy49
Piękne i radosne zdjęcie z Twoim dzieckiem w brzuszku.. Poszukuję naturalnej, otwartej kobiety do fotografii ciążowej. Mogę się umówić również po urodzeniu z małym niemowlęciem. Nie jestem młokosem bo mam córkę 31 letnią. Chcę wykonać zdjęcia do nowego portfolio o tej wspaniałej tematyce. Sesja bezpłatna - pozowanie za zdjęcia, które opracuję komputerowo najnowszym programem do edycji. Oszczędzasz 330 złotych zapłaty dla tych, co robią zdjęcia za pieniądze. Chętnie też zrobię fotki według pomysłu przyszłej Mamy. Dojadę bezpłatnie na terenie Szczecina i okolic. Na imię mam Jerzy. Udzielę informacji: e-mail: arconex@onet.pl

Witam, ja też po niedzielnym obiadku. Teraz mam strasznego lenia. zabrałam isę do pracy,ale ciezko mi idzie. Co do koszmarow to ja tez je miewam. w sumie to nie koszamary,ale calutką noc coś mi się sni. Dziś to miałam noc do niczego. Kładliśmy się dość pózno. I o 1:45 obudzil nas telefon. Wiecie taka godzina to nie normalna na telefony. A się okazalo,że mój mąż wieczorem dzwonił do kolegi, ten nie odebrał i potem :"oddzwonił". Idealna pora :D Ale zdenerwowałam się strasznie!!

odpowiadam na pytanie: CRL 17 mm wyszło idealnie 8t1d z usg i tak tez wychodzi z terminu ostatniej @ termin porodu ciagle bez zmian.