Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fiolcia84

termin czerwiec 2011

Polecane posty

Gość mam pytanko....
martolinka89 a może masz linki do stron z których kupiłaś rzeczy te? bardzo prosze wklej

Gość kasiunia
widac widac brzuszek z rana to tylko na dole taka kulka a do popoludnia iwecszora to juz spod cycek wystaje w spodnie sie mieszcze ale uweiraja w brzuszek wiec kupilam pare legisnow i 1 spodnie na gumce w zarze naparwde fajne noi poki co 2 tuniki troche mam i zprzed ciazy wiec za duzo nie musze ale i tak pewnie jeszcze bede robila zalkupy , zreszta i tak najbarzdeij tolucie robic zakupy dla malej mam manie napunkcie ciuszkow , jesli urodzi mi sie chlopak a ktorejs dziewczynka to bede mogla posprzedawac , wiekszosc nie jest zniszczona bo miala 1 na sobie

Gość kasiunia
widac widac brzuszek , zrana to tylko na dole odstaje a do popoludnia i do wieczora to spod cycek , w spodnie mieszcze sie jeszcze ale uciskaja na brzuszek wiec kupilam leginsow pare i 1 pare spodni na gumce w zarze naprawde fajne , al ei tak najbardziej lubie robic zakupy dla corci , jestem chora na tym punkcie , jesli bede miala chlopca a ktorejs z was urodzi sie dziewczynka i bedzie chciala to bede mogla odsprzedac wiekszosc niejest zniszczona bo nalozona tylko 1

Gość kasiunia
cos nie tak z kafe umnei musialm 2 raz pisac bo nic nie wyswietlilo a teraz 2 razy:(

Gość Monika77-de
Witajcie:)Jestem juz po wizycie,mlode ma 4.53cm i rosnie zgodnie co do dnia ciazy.Serduszko puka jest ok!!!ale...moja P.dr namawia mnie na badanie przeziernosci na co jakos nie mam ochoty.Tu w Niemczech kosztuje 155 euro,juz nie chodzi o kase ale naczytalam sie na forach ze to tylko moze stracha napedzic a i tak nie jest pewniak.Jak myslicie?Robicie te badania?Mam 33 lata i to nie moja 1 ciaza a dzieci mam zdrowe.Juz sie z nia umowilam na te badania ale chyba zrezygnuje.Dodatkowe badania USG 95euro-pakiet na cala cize i zdiecia i plyty.Jestem w jedenastym tygodniu ciazy i mam pelne ubezpieczenie a wychodzi na to ze do 3 miesiaca ta ciaza bedzie kosztowac z tymi badaniami i wszytkimi innymi ok 500 euro. ...chyba dostane mdlosci.Bylismy dzis w firmie ubezpieczeniowej poradzic sie co i jak.Naprawde warto-dziewczyny z de-isc i popytac zeby wiedziec na czym sie stoi.

My od stycznia przechodzimy na państwową kase chorych do AOK teraz jesteśmy prywatnie i mam mięsiecznie za całą rodzine do płacenia 380 euro do tego ja i mąż mamy wkład własny 750 euro a córka 250 w AOK będzie bez wkładu i całośc za rodzine 250euro więc różnica kolosalna Monika77 z kąd jesteś??

Witajcie Jestem juz po wizycie,mlode ma 4.53cm i rosnie zgodnie co do dnia ciazy.Serduszko puka jest ok!!!ale...moja P.dr namawia mnie na badanie przeziernosci na co jakos nie mam ochoty.Tu w Niemczech kosztuje 155 euro,juz nie chodzi o kase ale naczytalam sie na forach ze to tylko moze stracha napedzic a i tak nie jest pewniak.Jak myslicie?Robicie te badania?Mam 33 lata i to nie moja 1 ciaza a dzieci mam zdrowe.Juz sie z nia umowilam na te badania ale chyba zrezygnuje.Dodatkowe badania USG 95euro-pakiet na cala cize i zdiecia i plyty.Jestem w jedenastym tygodniu ciazy i mam pelne ubezpieczenie a wychodzi na to ze do 3 miesiaca ta ciaza bedzie kosztowac z tymi badaniami i wszytkimi innymi ok 500 euro. ...chyba dostane mdlosci.Bylismy dzis w firmie ubezpieczeniowej poradzic sie co i jak.Naprawde warto-dziewczyny z de-isc i popytac zeby wiedziec na czym sie stoi. Czesc tez mialam ten dylemat i czytalam rowniez fora niemieckie to badanie to jest ersttrimesterscreaning - dodatkowo krew sie pobiera , czytalam ze przezernosc czy jak to sie nazwya bylo ok , a z krwi wyszlo cos nie tak , a dziekco sie urodzilo zdrowe , tez by mnie te wszystkie badania wyszly na 500-600 e. A przeziernosc tak czy tak sie ja robi ale bez pobierania krwi wiec dla mnie to troche zdzieranie kasy :O tez pakiet usg kosztuje 100e ale kto dzis robi 3 usg ? ja tez nie wykupuje pakietu zobacze jak dalsze beda badania i usg , jesli beda zawsze wykonywane to ok , jesli co to sobie wykupie pojedynczo usg. Ja jednak postanowilam nie robic tych badan.

Witajcie Jestem juz po wizycie,mlode ma 4.53cm i rosnie zgodnie co do dnia ciazy.Serduszko puka jest ok!!!ale...moja P.dr namawia mnie na badanie przeziernosci na co jakos nie mam ochoty.Tu w Niemczech kosztuje 155 euro,juz nie chodzi o kase ale naczytalam sie na forach ze to tylko moze stracha napedzic a i tak nie jest pewniak.Jak myslicie?Robicie te badania?Mam 33 lata i to nie moja 1 ciaza a dzieci mam zdrowe.Juz sie z nia umowilam na te badania ale chyba zrezygnuje.Dodatkowe badania USG 95euro-pakiet na cala cize i zdiecia i plyty.Jestem w jedenastym tygodniu ciazy i mam pelne ubezpieczenie a wychodzi na to ze do 3 miesiaca ta ciaza bedzie kosztowac z tymi badaniami i wszytkimi innymi ok 500 euro. ...chyba dostane mdlosci.Bylismy dzis w firmie ubezpieczeniowej poradzic sie co i jak.Naprawde warto-dziewczyny z de-isc i popytac zeby wiedziec na czym sie stoi. Czesc tez mialam ten dylemat i czytalam rowniez fora niemieckie to badanie to jest ersttrimesterscreaning - dodatkowo krew sie pobiera , czytalam ze przezernosc czy jak to sie nazwya bylo ok , a z krwi wyszlo cos nie tak , a dziekco sie urodzilo zdrowe , tez by mnie te wszystkie badania wyszly na 500-600 e. A przeziernosc tak czy tak sie ja robi ale bez pobierania krwi wiec dla mnie to troche zdzieranie kasy :O tez pakiet usg kosztuje 100e ale kto dzis robi 3 usg ? ja tez nie wykupuje pakietu zobacze jak dalsze beda badania i usg , jesli beda zawsze wykonywane to ok , jesli co to sobie wykupie pojedynczo usg. Ja jednak postanowilam nie robic tych badan.

ahh jedynie zrobilam test na toxo. 22e i 15 e zaplace za 2 razem i zrobie sobie w styczniu 4d i tyle :) sorry za doubling

Monika- pisalam o tym badaniu chyba w piatek, ja sie nie zdecyduje. gdyby dawalo 100% no 99% pewnosci to pewnie tak, ale mi dr mowila ze czesto sie sa mylne wyniki i to zarownzo w jedna i druga strone. pozostaje tez odp na pytanie "gdyby badanie wykazaloby chorobe czy usunelabym ciaze"? jesli odp brzmi nie to tym bardziej badanie niewiele wnisie. mi lekarka nie polecala, choc poinformowala o mozliwosci. mowila ze jestem mloda, mam juz dziecko- zdrowe dziecko, na usg nie widzi zmian, wiec po co. a o koszcie mowila: krew+usg=85

ewa no nie zartuj ze pokrywa kasa :D ja musialam placic 1 raz 22 e a za drugim razem 15 e :D buuuu

no to sama juz nie wiem , toxo bylo jako zusatzuntersuchung hehe :) chociaz tak wazne badanie powinno byc pokrywane przez kase no ale coz majatku nie wydalam ale troche czuje sie oszukana :)

Cześć dziewczyny Dziś zabiegany dzień. Odnośnie płci mojego dzieciaka to już sama schizy łapię z jednej strony coś tam dyndało, ale wiem że te organy w tak wczesnej ciąży są podobne, mój lekarz prowadzący mówił że płeć to w 14tc, no i kogo nie spytam to jak na tym etapie chłopaczek był to bardzo często stawał się dziewczynką. Koniec końców szkoda że się dowiedziałam bo mam rozkminę wielką czy to jednak chłopak czy może dziewczynka. Na razie i tak nic nie kupuję zobaczymy czy się potwierdzi. mam z de no właśnie ja migrenowiec okropny. qska no właśnie ta płeć mnie nęka teraz niepotrzebnie mówił bo przecież niepewne jak 50do 50% aganik83 współczuję mdłości. no ja właśnie też mam na ta dziewczynkę przeczucie a tu taki psikus. Następna wizyta 16 to poproszę by podejrzał. iwonaa będzie dobrze troszkę czasu minie i się przyzwyczaisz a potem będziesz się cieszyć. Dzieciaki się będą lepiej dogadywać Ogólnie dziewczyny dzis macie dzień żygania współczuję martolinka no to miałaś fart. Ja byłam dziś w HM i spodnie 179 szok tez muszę na all coś znaleźć bo juź coraz ciaśniej mi Wydawanie kasy na 6 mcy bez sensu

witam dziewczyny u mnie dugi dzien migrena - nigdy nie cierpialam na bole glowy, wiec teraz wiem co to znaczy. Tragedia jakas... Co do ubran ciazowych to mam jakiegos niefarta. Ciagle jak cos zamowie, to nie trafiam z rozmiarem i musze odsylac. agnik - przeczochralam ebaya i znalazlam fajne legginsy, rozne kolory, wiec chyba zakupie, poniewaz te zawsze beda pasowac na moja chuda d... palusia - mnie sie wydaje, ze ci lekarz za szybko potwierdzil i moze jeszcze "ogonek" zniknie :)

ziolka oj mam nadzieję a jak nie no to się przyzwyczaję ;) Wiesz ja tez przeważnie jak cos zamówię to nie trafiam. Musze sobie jakieś tuniki do legginsów kupić a jeansy najwyżej kupię z all, bo w sklepie 200 zł przegięcie.

Gość kasiunia
naszczescie juz wieczor i mala pojdzie spac , tragiczny dzis ma humor wszystko na zlosc robi , szok przeszla dzis sama siebie , chociaz nigdy do grzecznych nie nalezala , nopoza wiekiem noworodkowym spala jak aniołek

Gość kasiunia
i jak tam dziewczyny z wasza waga , tyjecie czy wmiejscu stoicie

Gość kasiunia
no i na szczescie mała spi , maz jeszcze wpracy to na spokojnie seriale poogladam:) i poleniuchuje

kasiunia u mnie waga raczej bez zmian - zalezy ile zjem :) - dziwne bo brzuszek juz widac.

Gość kasiunia
umnie to raz 2 raz 3 kg na plusie zalezy tez od tego ile zjem:)

Gość Monika77-de
Mieszkam niedaleko Darmstadtu.Ubezpieczenie, ktore mam jest z AOK i nie jestem prywatnym pacientem.Mam to zwykle ubezpieczenie ,ktore placi pracodawca.Ale u roznych lekarzy sa rozne zasady rozliczania z AOk.U mojej dr.jest to pomalu nie do z niesienia.Jak bylam pacientka u innego za wiele badan nie musialam placic,inne znow musialam.tu np.:za pobranie krwi na taxoplazmoze i cytomegalie-15 euro juz w gabinecie a potem rachunek doszedl 54 euro.Mimo ze mial przyjsc 15e.Za test ciazowy-10e.i duzo by jeszcze wymieniac ale nie chce sie denerwowac.dlatego bylismy dzis w AOk dowiedziec sie wiecej.Ten pakiet wykupie po pojedyncze u niej kosztuja 35 euro.A tego badania nie bede robic i pewnie sie wkurzy na mnie.Ale zmienie ja i mam to gdzies.Ciezko jest znalesc tu normalnego lekarza.U innego znow za nic nie placilam ale przez niego bylam umarla-dep jeden.U polskiego tez bylam,tak sie cieszylam ze sie tu taki znalazl a potem zawiodlam sie na nim,niestety... No coz:)Takie jest zycie.Ale tesknie za Polska i za tamtymi lekarzami.Tez nie byli wszyscy ok ale byli tez tacy super!Ze sercem i dusza. Zalamalam sie,wlasnie bylam powyrzucac z mojej szafy to co nie pasuje juz na mnie zeby nie sprawiala wrazenia ze jest z czego wybierac.Dwa ogromne wory...tylko ze polki puste.Bylam wczoraj i dzis cos sobie kupic ale tu jest jak dawniej w polsce za komuny. Jak pojade do Darmstadtu na sklepy to pewnie tylko tureckie sklepy mnie przyodzieja. kupie sobie jeszcze te chustke do kompletu zeby mnie ludzie nie rozpoznali i tak dotrwam do czerwca...:)Brzuch zaczyna mnie wyprzedzac.A na wadze ani deka nie przybylo.Tylek mi zaczyna znikac,nogi jak patyki a brzuch...jak w 5 miesiacu.Zrobilam sie okropnie grymasna jak dziecko.Wczoraj 4 chlopow w deszczu wnosili do auta taka wielka witryne i wynosili,bo jak juz byla w aucie to mialam watpliwosci czy ja chce a jak wyniesli to mi bylo zal jej nie kupic.I tak 5 razy ,naszczescie mieli dobry humor i sie przy tym chlopaki ubawili,usmiali.Tylko ze mi sie chcialo plakac.W efekcie witryna w aucie...idzie dalej do sprzedania.Zla jestem,bo deszcz pada,bo nie ma slonca.Wszystko mnie drazni.Ale sie rozpisalam:)

Hej dziewczyny! U mnie dziś też koszmarny dzień... Boli mnie i głowa i mdli mnie na maksa... Dobrze, ze już wieczór - zaraz idę spać ;) Czytam, że rozglądacie się za ubraniami - ja też powoli to robię, ale one są bardzo drogie, zwykłe dżinsy kosztują ok 200zł... Zastanawiam się, czy kupować czy może tylko spodnie eleganckie do pracy? A na co dzień dresy czy leginsy? A co do wagi - przytyłam jakieś 0,5 kg, ale to przez te mdłości. Chociaż jak sprawdzałam w tabelkach wagi to niby ok jest.

tez ostatnio bylysmy pod wieczor na jedzeniu i weszlam do h&m dzieciece ubranka maja fajne :) przeszlam sie na oddzial ciazowy ale tam rozmiary bardzooooo duzo same wielgasne od 40 :( przejde sie do c&a co tam maja do wyboru , bo mam jeden sklep dla ciezarnych aleeee ceny kolosalne spodnie dzins koszt 180 e buuuu porozgladam sie w pl za spodniami bo nie dam 180 e :D ogolnie dzis sie zle czulam , myslalam ze bede wymiotywac ale nie , tylko jakos tak nie swoja szczerze to mam juz swojego stanu powoli dosyc. A humorki swoje tez mam , sama juz nie wiem co bym jadla bo aktualnie na nic nie mam smaku , a jak juz mam to tego w domu nie mam a gdzie tam czerwiec :D :( ehhh....

Ze smakami mam tak samo. W ogóle na nic nie mam ochoty, a jak już coś mi się zachce, to nie mam w domu tego.. Ostatnio grany jest u mnie chrzan i szczaw :)

Cześć dziewczyny Synek w przedszkolu pies jeszcze śpi a za oknem śnieg !!! Taki badziewny ale jest. U mnie dobrze jakoś mdłości minęły, muszę zadzwonić do szefa i z nim się umówić bo co do firmy idę to go nie ma, może jutro do pracy pójdę, zobaczymy. Czy wam też jak szalone włosy rosną bo mi szybko ale tez szybko się przetłuszczają i tak się zbieram by obciąć ale nie za krótko bo jak utyje to jak Pyza na polskich drogach będę wyglądać;) Muszę się zważyć ale się boję ;)

Witam w śnieżny poranek, u mnie sypie na całego:) Ale sie rozpisałyscie, musze nadrobic zaległości, samopoczucie jakby troszke lepsze, co prawda wczorajsze sniadanko odjechało do Rygi, ale wierze, ze z kazdym dniem bedzie lepiej. Musi w końcu przejsc, ale pewnie wtedy pojawi sie co innego:) Olczak bardzo mi przykro, współczue Ci straty, trzymaj sie ciepło:( Ja wczoraj byłam u gina, krwiak sie wchłonął!! Moge zacząć w miare normalnie żyć, oczywiscie bez szaleństwa. Gin nawet pozwolił na małe co nieco, po dwóch miesiacach celibatu:) Tylko bez kamasutry zaznaczył hihihih:) Dalej mam zwolnienie, az na 4 tygodnie, ale potem mysle, ze uda mi sie wrócic na troszke do pracy. Brakuje mi juz kontaktów z ludźmi. Dzidzia ładnie rośnie, ma już 7 cm, machała raczkami i nózkami. Przeziernosc karku podobno w normie. Wg usg wychodzi 13/14 tydzien, wiec ciąza jest starsza. Widze, ze sie zastanawiacie nad badaniami prenatalnymi. Tez powinnam, mam juz 33 lata, ale odpuszczam sobie. Co mi to da?? To sa wady których i tak sie nie wyleczy i co wtedy? Na pewno pójde na usg 3d około 20 tygodnia ciazy, bo wtedy widac te wady, które mozna leczyć, np serduszka. Moze robie bład, ae nie chce sie dodatkowo denerwowac. Palusia zaskoczyłaś mnie, ze juz znasz płec, ale ja bym to jeszcze brała z przymrużeniem oka. U mnie w poprzedniej ciaży wg kalendarza wychodził chłopak i sie sprawdziło, a teraz niby dziewczynka. Zobaczymy, modle sie tylko o to aby było zdrowe, płec nieważna, chociaż Bartek wolałby braciszka.

Ja jeszcze nie rozgladałam się za ciuszkami ciązowymi. Narazie moje ubrania są na mnie nadal za duże, więc mysle, ze jeszcze z miesiac w nich pochodze. Przytyłam 1 kilogram, wiec pozostaje 6 na minusie. Musze isc do fryzjera, wyglądam jak miotła. Wreszcie moge się ruszyc z domu, wiec musze sie doprowadzić do jakiegos wygladu.