Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fiolcia84

termin czerwiec 2011

Polecane posty

Cześć laseczki :) Dzisiaj nosa nie wychyliłam z domu nawet, taka zmęczona byłam po całym tygodniu i przespałam pół dnia :O ale nie żałuję w końcu sobie troszkę odpoczęłam :) NIe wiem czy tak powinno być, ale dokuczają mi bóle podbrzusza, a w nocy, przy przewracaniu się z boku na bok to już w ogóle :/ Zaczyna mi się udzielać klimat porodu, nikomu się nie przyznaję, ale może troszkę się boję jak to będzie... już coraz, coraz bliżej- do końca tylko 4 tygodnie ... zleci w mgnieniu oka, a pamiętam jak dziś jak robiłam test ciążowy :) heh Pozdrowionka i miłego weekendu :)

Witam! cześć i czołem!Melduję się w ndz. 15.05. w dwupaku! Ostatni goście opuścili nasze domostwo (znowu zostały ciasta, sałatki, aż mnie brzuch boli).Jutro witaj szpitalu- robimy pierwsze KTG!!Mikołaj trzymaj się dob rze mamy! pozdrawiamy i życzymy mniej deszczu niż u nas!!!

Witajcie :) Jejku jak dobrze jest się wyspać w swoim łóżku razem ze swoim m :) Cały weekend na tyłku na zajęciach spowodował takie opuchnięcie moich stóp, że wyglądały jak balony - dosłownie. Dopiero teraz przez tą noc troszeczke zeszło bo i tak nadal nie widać kostek. Ale moja mama miała to samo. Od samego rana po śniadaniu chciałam się zacząć uczyć. I od tamtej pory nie moge. Cały czas (nie wiem jak to nazwać) odczuwam w środku jakiś lęk. Np. w tej chwili tak samo. Czuje jakąs adrenaline, boje się czegoś, brak mi czasami powietrza :(:(:( Oby to nie był zwiastun tego wielkiego dnia :]

Gość Karolcia102
Witam Jestem tu nowa na tym forum i też mam termin na czerwca:) Mam do Was pytanie odnośnie proszku do prania, w jakim powinnam wyprać ciuszki dla mojego niemowlaczka? Czasu zostało już niewiele, więc szybciutko chciałbym poznać Wasze sugestie odnośnie proszku.

Hej, ja już po wszystkich komunijnych imprezach, portfel sporo cieńszy, ale przeżyłam. Przesuszona ja wczoraj chwile posiedziałam i nie mogłam butów założyć, tak mi spuchły nogi, a Ty całe dnie na uczelni? Mi tak hormony szaleją, że przeryczałam cały weekend, z męża żadnego pożytku bo tylko praca i praca, a mnie ogarnął taki strach, że nie umiem sobie z tym poradzić. Jak się kładłam spać w sobote, to tak mnie żebra zabolały i biodro, że mi łzy pociekły. Dziś jakaś słaba jestem, odprowadziłam córę do przedszkola, wstąpiłam do sklepu i tak mi się słabo zrobiło, że nie mogę się otrząsnąć. Angua daj znać jak po wizycie na ktg. Karolcia ja prałam w proszku Jelp i płukałam w płynie z tej serii. Jestem zadowolona. Gamedesire udanego remontu! Dora87 z tego co podczytałam na majówkach, bóle podbrzusza na tym etapie to normalne, ale dla nas teraz każdy sygnała naszego organizmu jest niepokojący. Marzycielka paczka na pewno dotrze, a jaka radość z jej rozpakowywania! Podwójna Mamuśka odezwij się koniecznie!

Gość Marzycielka29
Witam, u mnie weekend zleciał szybko. W sobotę miałam taką huśtawkę nastrojów w sumie pierwszy raz mi się to zdarzyło, ze płakałam i śmiałam się na zmianę, mój mąż był w lekkim szoku:) Też nogi miałam opuchnięte ale rano wróciły do normy. Karolcia ja piorę najpierw w płatkach mydlanych, a potem będę używać lovelli.

Gość Karolcia102
Dziękuję bardzo za szybką odpowiedz, prawdę powiedziawszy, czytając te wszystkie fora można oszaleć, bo ile ludzi tyle opinii. A przy pierwszym dziecku człowiek taki zacofany, no, bo skąd ma wiedzieć takie rzeczy, a jak się za dużo naczyta to ma mętlik w głowie. Ja prawdę powiedziawszy chciałam wyprać ubranka w proszku Persil Sentive czytałam, że ubranka są po nim śnieżno białe i pachnące a proszek ten ponoć nie uczula natomiast w razie czego chciałam wypłukać je w płynie Lovella lub Jelp. Czytałam, że proszki dla dzieci typu Jelp czy Lovella powodują szarość ubrań i nie dopierają wszystkich plamek. Więc teraz do końca nie wiem sama :) Bardzo Wam współczuję, że macie takie dolegliwości, bo ja od samego początku ciąży czuję się świetnie, jedynie teraz w ostatnim miesiącu nie mogę jeść chleba, bo mi się tym kwasem odbija, pobolewają mnie tylko żebra i nerka z prawej strony, ale to nic groźnego, bo lekarz sprawdził to. Nie wymiotowałam nie mam zgagi ani hemoroidów(załatwiam się bez żadnego problemu, z czym miałam przed zajściem w ciążę spory problem). Pozdrawiam

Gość Karolcia102
Oczywiście chodzi mi o proszek Persil Sensitive drobne przejęzyczenie :)

Gość dzieciowe rewolucje
hej, też mam termin na czerwiec:) Jeśli chodzi o persil sensitive to również słyszałam że nie uczula ale nie chce eksperymentować na noworodku więc kupiłam mleczko Lovella. Nie wiem czy dopiera i powoduje szarość ale jakby nie patrzeć na nowych ciuszkach plamek nie ma bo i skąd skoro dziecko jeszcze w brzuchu to nie brudzi:) Wiecie że jeszcze leże w łózku:O nie chce mi się wstać nawet pozdrawiam czerwcówki

I już po ktg w szpitalu. Jedyne co usłyszałam od lekarza (który w biegu podpisał mi wynik i poleciał do nastepnej pacjentki- "swojej"), że wykresy prawdidłowe. Co to oznacza to nie za bardzo rozumiem. Chyba chodzi, że na 38 tydz, prawidłowe, choć lekarz, nawet na mnie nie spojrzał, nie pytał się o tydz. ciąży, ani o nic. Ogólnie w czwartek mam isć znowu na ktg , ale wtedy będzie mój lekarz, to coś więcej mi powie. Przesuszona-rzuć te studia w cholere!!!idż na urlop dziekański!, ale jeśli masz jeszcze siłę dociągnij naukę do końca, trzymam za ciebie kciuki!!Nie bój się, może to trochę lęk przed tym co przed każdą z nas? A opuchlizna z czasem zejdzie! Karolcia- ja piorę w proszku lovella i płukam też w tym płynie Mamuskaanusika- o tak imprezy kosztująi te na których sie jest zaproszonym i te na które ty zapraszasz!U mnie z nastrojami też trochę huśtawkowo - zwł. w pt. miałam kryzys,ale jjuż przeszło. Uważaj na siebie!!! Najlepiej gdybys miała kogoś blisko siebie przez te ostatnie dni, nie przemęczaj się! Marzycielka-lovella pięknie pachnie, mam nadzieję, że nie będzie drażnić skórki Mikołajka! Trzymajcie się ciepło i smacznie!!(własnie skonsumowalam 5 kawałków sernika na zimno popijając kawą inką- ale ze mnie pasibrzuch;))))!!

Heejkaaa :) Ja ciuszki dla mojego maluszka prałam w Loveli, jedną partię w proszku, drugą w mleczku, bo byłam ciekawa czy będzie jakaś różnica i jestem raczej zadowolona. Raczej, bo lubię jak pranie ładnie pachnie, a tu zapachu takiego aż nie czuć, no ale rozumiem, że nie może być inaczej, bo chodzi o skórę niemowlaczka :) ale ciuszki ani się nie zmachaciły ani nie straciły koloru. Więc póki co zostaję przy Loveli. Dzisiaj mnie dopadła huśtawka nastrojów, ale już jest lepiej i może nie będę takim "potworem" dla innych jak przez cały ranek :) Ale pocieszające jest to, że też pierwszy raz mi się to zdarzyło :P Przesuszona do mokrej nitki wiem co przeżywasz z tą szkoła, bo i ja już tracę chęci do chodzenia do niej. Nogi też niemiłosiernie bolą od długiego siedzenia w jednej pozycji, staram się nimi jakoś ruszać, ale to mało co pomaga. Ale mimo wszystko też nadal do niej łażę ;/ ale moalutko zostało, abyś dociągnęła do końca tego roku akademickiego :) Trzymam kciuki :) Angua83 tak to już jest z tymi lekarzami. Ile ja już przeszłąm po państwowych lekarzach i dlatego na prowadzenie ciąży zdecydowałam się prywatnie! Anioł nie lekarz i w życiu nie zamienię go na żadnego innego :) szkoda tylko, że budżet domowy na tym cierpi, ale na ginekologa nie będę żałować, choćbym miała z gołym tyłkiem chodzić :P Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie :)

witajcie dziewczyny :) byłam dzisiaj na wizycie u gina i kolejna wiadomość jakiego to dużego malucha mam w sobie :) Termin cesarki mam na 10-go czerwca a to jak wiadomo wcześniej niż faktyczna data porodu a mój malec juz teraz waży 3300g :) Lekarka się zastanawia czy dotrzymam tego terminu :) Na KTG idę dopiero we wtorek w przyszłym tygodniu i nie mogę sie doczekać aż usłyszę pracę serca tak dokładnie ....może to mnie bardziej uspokoi. Jeśli chodzi o proszki to kupiłam komplet z Lovelli i z Jelpa ..... prałam pół na pół i obydwa mi się podobają, zobaczymy co będzie jak ciuszki będą bardziej używane :) Współczuję i podziwiam dziewczyny chodzące jeszcze na uczelnię bo sama nie jestem w stanie usiedzieć w miejscu pół godziny więc czapki z głów dla Was moje drogie. Mam dzisiaj na coś ochotę ale nie umiem chwilowo sprecyzować na co ..... nosi mnie z kąta w kąt :D Opuchlizna nóg jest okropna .... przedtem nie musiałam się kłaść i jakoś klęsły a teraz jak nie poleżę to mam uczucie pękającej skóry od tego napięcia :( No to pomarudziłam troszkę ..... pora poszukać zachciewajki :D:D paa do potem :)

witam po koszmarnej nocy i koszmarnej połowie dnia . nie mogę się ruszyć bo jak tylko zaczynam chodzić to mnie tak brzuch ciąnie i boli że muszę natychmiast usiąść . w piątek znów do gina zobaczymy co powie.

Jeśli można to przyłączam się do wątku ;) Termin mam na 10.06, niestety moja Kruszynka niewiadomo dlaczego, próbowała w 34 tyg. wydostać się już na nasz świat :( Na szczęście została zatrzymana :) Jestem teraz w 36 tc i nie mogę się doczekać jego końca wówczas będę nieco spokojniejsza. Aktualnie duuuuuużo leżę, bo tylko tyle mogę zrobić. Wszystko w "rękach Boga"... No a dziś na dodatek wyskoczyła mi oprycha na ustach. O ironio! Odkąd pamiętam mi towarzyszyła kilka razy w ciągu roku! Ostatnio nawet stojąc przed lustrem pomyślała, że już tak dawno nie miałam opryszczki...no i proszę! Wedle życzenia! :/ No to sobie ponarzekałam :) Nic jeszcze dla Mojej Kruszynki nie mam. W przyszłym tygodniu wybieram się po zakupy. Czytałam wcześniejsze wpisy i uświadomiłam sobie, że przecież przed pierwszym użycie należy wszystkie ubranka wyprać! Do listy dzięki Wam dopisałam płatki mydlane :) Nie wiem czy ktoś tu jeszcze dziś zajrzy. Spokojnego popołudnia życzę :)

Czesc dzewczyny. Termin mam na 7.06.11. Bylam dzisiaj u poloznej i powiedziala mi ze mala juz glowka w kanale rodnym!!! A to dopiero koniec 36 tygodnia. Nie wiem czy mam sie martwic ale mam zakazane cwiczenia na pilce i picie herbatki z lisci malin. Zakazal mi zmartwiony przyszly ojciec;-) Moze ktoras z was jest lub byla w takiej sytuacji? Nie wiem kiedy moge sie spodziwac maluszka! Lekko panikuje! :-) Pozdrawiam

Na początku maja byłam w szpitalu, bo te skurcze o których pisałam wyżej to właśnie przez to, że Moja Kruszynka jest bardzo nisko, wg skali która mówi o ustawieniu główki do porodu, jest już -2! Lekarz mi powiedział, że jak jest tak nisko już w tym tyg (36) to bardzo uciska na szyjkę macicy co może powodować skurcze przepowiadające poród a zaraz potem porodowe. Dlatego ostatnio dużo leżę i tak wyczekuję końca 36 tygodnia!

Na początku maja byłam w szpitalu, bo te skurcze o których pisałam wyżej to właśnie przez to, że Moja Kruszynka jest bardzo nisko, wg skali która mówi o ustawieniu główki do porodu, jest już -2! Lekarz mi powiedział, że jak jest tak nisko już w tym tyg (36) to bardzo uciska na szyjkę macicy co może powodować skurcze przepowiadające poród a zaraz potem porodowe. Dlatego ostatnio dużo leżę i tak wyczekuję końca 36 tygodnia!

witajcie dziewczyny, mam nadzieję, że Wasze dzieciaczki jeszcze chwilkę posiedzą w ciepełku i dotrzymają terminu ...... żeby to były śliczne duże dzieciaczki 10 a skali Agpar .... tego z resztą życzę każdej z nas :)

Już po poobiedniej drzemce i myslę o kolacji!! lilka 1237- ty tez odpoczywaj kochana, bo jeszcze pośpieszysz Zosieńkę!Mnie na razie brzuch nie ciągnie (od ok. 8 dni jest jakoś dziwnie, albo mi słabo, albo boli jak na okres) Alina 123, justka 246- witajcie i odpoczywajcie!Alina- pospiesz się z ta wyprawką dla maluszka! gamedesire- no to ładny klocek z tego Franka będzie!! zazdroszczę ci tej wiedzy i pewności , że 10 czerwca będziecie już Razem!!Oj ja tez bym tak chciała, a tak to człowiek nie wie kiedy ani gdzie go dopadnie. A tak racja KTG jest na tyle ciekawe , że słychać bicie serduszka maluszka!!, ale i tak to badanie nie jest miarodajne, wymuszona pozycja leżąca powoduje ucisk na tętnicę i dzidziuś też nie ma zbyt wygodnej pozycji i bardziej sie miota niż swobodnie porusza, ale to moja opinia. Ja chcę już nasze MAleństwo!!!!

A to ciut uzupełniona tabelka: Karolcia 102- jeśli chcesz możesz podać swoje dane do tabeli czerwcówek i czynnie uczestniczyc w topiku Alina i Justka - wy też, razem raźniej przed tym wielkim dniem pamietajcie!! NICK..................IMIĘ........WIEK......MIASTO...... ... ........TERMIN/PŁEĆ ❤️ 1.PodwojnaMamuska?........?...........?..................1-5.06/? 2.Angua83...............Kasiek......28.......Katowice........... 02.06/(Mikołaj) 3.lilka1237...............Lilianna....30....Lubelskie...............03.06/(Zosia) 4.Przesuszona..........Weronika.....23....Mazowieckie......07.06.11/ (Jaś) 5.justka246.?.................?........?.......................07.06.11/ (?) 6.gamedesire39.....Małgorzata......39.......Kraków.............10.06/Franek) 7.mamuskaanusika..... Anka.......31.......Podkarpacie..... 10.06/(Antonina) 8.Alina123.?.............?...............?...................10.06/(?) 9.choc_ella..................Ela...........30.......Śląsk..................18.06/( Nadia) 10.Marzycielka29.........?...............29...Śląskie.. ..........19.06(córeczka) 11.czarnykotbiałykot..?.....?......?...................?/? 12.dora87................Dorota........24.......Pomorskie..................20.06/Maja 🌼

1.PodwojnaMamuska?........?...........?.................. 1-5.06/? 2.Angua83...............Kasiek......28.......Katowice.... ....... 02.06/(Mikołaj) 3.lilka1237...............Lilianna....30....Lubelskie.... ...........03.06/(Zosia) 4.Przesuszona..........Weronika.....23....Mazowieckie.... ..07.06.11/ (Jaś) 5.justka246.?.................?........?................. ......07.06.11/ (?) 6.gamedesire39.....Małgorzata......39.......Kraków..... ........10.06/Franek) 7.mamuskaanusika..... Anka.......31.......Podkarpacie..... 10.06/(Antonina) 8.Alina123....Alina....26....Koszalin....10.06/(Synek) 9.choc_ella..................Ela...........30.......Ślą sk..................18.06/( Nadia) 10.Marzycielka29.........?...............29...Śląskie.. ..........19.06(córeczka) 11.czarnykotbiałykot..?.....?......?...................? /? 12.dora87................Dorota........24.......Pomorskie ..................20.06/Maja

1.PodwojnaMamuska?........?...........?.................. 1-5.06/? 2.Angua83...............Kasiek......28.......Katowice.... ....... 02.06/(Mikołaj) 3.lilka1237...............Lilianna....30....Lubelskie.... ...........03.06/(Zosia) 4.Przesuszona..........Weronika.....23....Mazowieckie.... ..07.06.11/ (Jaś) 5.justka246....Justyna.......27......UK... ...07.06.11/ Olivia 6.gamedesire39.....Małgorzata......39.......Kraków..... ........10.06/Franek) 7.mamuskaanusika..... Anka.......31.......Podkarpacie..... 10.06/(Antonina) 8.Alina123.?.............?...............?............... ....10.06/(?) 9.choc_ella..................Ela...........30.......Ślą sk..................18.06/( Nadia) 10.Marzycielka29.........?...............29...Śląskie.. ..........19.06(córeczka) 11.czarnykotbiałykot..?.....?......?...................? /? 12.dora87................Dorota........24.......Pomorskie ..................20.06/Maja

Gość Karolcia102
Byłam w sklepie i kupiłam proszek Lovela, nie będe ryzykować chce żeby mój skarbek miał zdową skórkę :) Jutro zaczynam wielkie pranie mam nadzieję że będzie ładna pogoda. Pozdrawiam

ooo właśnie zauważyłam, że jestem ostatnią czerwcówką z naszego topiku :P będzie mi smutno jak zostanę juz sama jako oczekująca :) heh Ja jutro lecę do lekarza, ale tylko na zwykła wizytę...

Witam jak codzień z samego rana! Alina i Justka - Cieszę się, że się przyłaczyłyście!Ależ cię justka wywiało z tej Polski!!Za to maluszek będzie miał łatwiej z językiem i w ogóle!!Mam kuzynkę , która też jest w UK i termin ma na jutro- słaby kontakt mamy, ale na pewno się dowiem jak już urodzi. Podobno 9 msc jest macierzyńskiego?! Trzymam za was kciuki! Karolcia- pranie a potem prasowanie tych maleńkich ubranek to niesamowita frajda, mimo wszystko ja nie wyobrażam sobie jak będę ubierać nasze maleństwo w te miniaturowe ciuszki (mam takie małe spodenki na lato - fason jak na dużego chłopa- ale w tym rozmiarze są słodziutkie!) dora- nie przejmuj się , że jesteś ostatnia, jeszcze wszystko się może zdarzyć!!póki co trzymamy się razem!!daj znać co u tego lekarza!!chodzisz już co dwa tyg? Smacznego śniadanka życzę!! AAaaa, właśnie dziś jest Pełnia!!- ma to podobno niebanalny wpływ na kobiety ciężarne (jest więcej porodów), mam nadzieję, że się jeszcze nie rozpakowałyście (albo jak to mówi moja mama "nie rozsypałyście")!! ja dalej na posterunku w dwupaku!

Dzień dobry :) Wstałam żeby zrobić śniadanko i teraz będę wygniatała kanapę w salonie ;) Pełnia?! To dziewczynki wg starego przesądu, jeśli nie chcecie urodzić łysych Bobasków, nie patrzcie na księżyc ;) Popołudniu mam wizytę u gin...oby było wszystko ok! Miłego dzionka :)

Dzieńdoberek :) Jakoś tak m wymusił na mnie wstanie. Ale nie mam mu tego za złe bo już mnie wszystko boli od tego leżenia. My już po sniadanku ale po poludniu na zakupki trzeba bo.... lodowka pustkami swieci a ja nie wiem na co mam ochotę. Ale to juz pojade z mamusia :) - jakoś tak sie bardziej zblizylysmy do siebie dzieki tej ciazy :) - a jak sobie przypomne jak do niej pyskowałam, kłóciłam sie z nia za lat 'nascie to terazmi wstyd :P Jak moj Jasiek bedzie dojzewał to az sie boje pomyslec jak sie bedzie zachowywał. Ale - pozyjemy zobaczymy :) Nie wiem czy bede miala jeszcze USG ale zapewne bede. Z tym ze teraz jakas zaniepokojona jestem. M ianowicie maluszek powinieni juz byc w tej [pozycji embrionalnej - zwiniety w klebek i głowka do dolu. To w takim razie sie zastanawiam jak on sie potrafi rozepchac w taki spsob ze powstaja dwie duze kule pod skora... Moze i ma on swoj sposob - mam nadzieje tylko ze to nie ONI :] Tym czasem lece ogarne troche w kuchni bo wczoraj zmywanie sobie odpusciłam i glowe umyje i do miasta i sie pouczyc troche :) - ahhhh jak to dobrze, że te hormony juz mi nie dokuczaja i mam w miare dobry humor :] Ajjj wczoraj an youtybe ogladałam filmiki z porodów. Jak zobaczyłam pare i jak takie male malenstwo zaraz po przyjsciu na swiat sie usmiechalao to az sie poryczałam :) - a skutek byl taki ze dzis w nocy snilo mi sie ze malego przewijałam :) Pozdrawiam i udanego dzionak zycze :)

Gość Marzycielka29
Witam, ja dziś jakoś kiepsko zaczęłam dzień, jakaś chrypa mnie dopadła, a poza tym potłukłam ulubiony kubek :( Dziś na zakupy się wybieramy i do szkoły rodzenia. Miłego dnia życzę