Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca....

farbowanie włosów w ciązy, czy ktorejs sie to przytrafiło ??

Polecane posty

Gość Karolina1981
A no są tez inne zawody gdzie ryzyko wchłaniania się toksycznych substancji jest duże albo średnie i tez kobiety rodziły zdrowe dzieci to ne znaczy że do ich organizmu nie przedostawały się te substancje a one dobrze na dzieciaka nie wpływały co nie od razu musiało wpłynąć na punkty Abgara

Gość Karolina1981
Zazwyczaj ma się jednego lekarza i jedną położną a nie kilku i napewno nie informowałaś cały personel szpitalny o tym że farbowałaś włosy:)

ja tylko uwazam, ze nawet jak jakis odsetek substancji chemicznych dostaje sie do ciala to jednak dziecko matki ktora nie farbowala wlosow nie jest wcale zdrowsze od dziecka matki ktora wlosy farbowala. nie ma zadnych badan ktore by udowadnialy ze farbowanie jest szkodliwe albo nieszkodliwe dla dziecka. a my sobie mozemy tutaj podyskutowac a nic nie bedzie wiadomo na pewno.

Gość Karolina1981
Wiadomo że żyjemy w niezbyt zdrowym środowisku ale po co dodatkowo bezpośrednio ładować w siebie chemię , czy nie lepiej poczekać aż się to dziecko urodzi? My możemy sobie fundować wszelkie zabiegi ale w trakcie ciąży warto się powstrzymać od farb bo ja cały czas pisze o złym działaniu farb a reszta zatruć środowiska to już inna bajka i nie na wszystko mamy wpływ . Na to na co mamy wpływ - o tym mowa.

Gość Karolina1981
Rozumiem cię i uważam że każdy ma wybór i każdy ma prawo postępować jak chce , w tym tez farbować sobie włosy , jednak nie da się zaprzeczyć że jest to chemia i to nie taka jak w kremach do pielęgnacji skóry , nie ma co kremów i balsamów porównywac do składników farb. Fajny artykuł jedna koleżanka tu podesłała (link) tam są opisane składniki których nie znajdziesz w popularnych kremach do twarzy:)

Gość Karolina1981
ee to nie kwestia wiary tylko faktów. Nie ma co się sprzeczać. Jest jak jest ale nie każdy musi to przyjąć do wiadomości.

wlasnie o to chodzi ze jak jest o tym nikt nie wie do konca. bardziej jestem przekonana ze jednak to nie ma plywu na dziecko. zreszta wiekszosc lekarzy tak powie i wiekszosc artykulow w necie. oczywiscie nikt nie kaze zgadzac sie z wiekszoscia i kazdy swoja decyzje podejmuje.

Zdesperowana:) Nie masz racji ale nikt nie będzie się produkował. Maluj swój zdesperowany łeb i nie wykłucaj się na temat na który nie masz pojęcia.

I jedna i druga jesteście wkurzające ale ty zdesperowana dodatkowo nie masz pojęcia o chemii i wpływie na organizm ludzki i karmisz się tylko tym co w necie przeczytasz a znasz pojęcie marketingu i całej machiny z tym związanej :D? Widać nie skoro tak tępo wierzysz we wszystko co net niesie o kosmetykach koloryzujących a lekarzy to masz półgłówków skoro uważają że farbowanie jest zdrowe.

Emilka, każdy robi jak uważa, inne farbują włosy jeszcze inne w inny sposób poprawiają sobie urodę i jak ktoś chce to niech tak robi.

Poziom rozmowy zaczyna wygladać mi na typową irytację piszących;D. Dajmy sobie spokój:).

Gość kaja, ja mam
kartę ciaży w formie książki, w której jest napisane, że w 13 tygodniu moę wrócić do fryzjera i położyć farbę, bo maluchowi juz nic nie grozi, a ponadto poziomy hormonów nie powodują niespodzianek. mój lekarz to potwierdził. w zeszłym tyg czytałam artykuł w miesięczniku, z którego wynikało to samo.

Gość kaja, ja mam
sobie miej, ale jak pójdziesz rodzić musisz zmyć z wiadomych przyczyn

Hehe no to to wiem :) ALe czy nie przenika przez paznokcie do krwioobiegu... i dotego potem ten zmywacz. Nie no sorry. chyba czarny humor mi sie wlaczyl ;)

Gość ja nie maluje ale
dlaczego przed porodem trzeba zmyć lakier z paznokci ? Jak sa króciutkie , ale pomalowane to tez ?

Zgadza się, jak moja siostra rodziła to musiała mieć zmyty i lekarze powiedzieli że muszą widzieć ja zmienia się kolor paznokci w razie czego .

Mieszkam za granicą i tu to nawet nie zalecane jest stosowanie acetonu do zmywania paznokci i zwłaszcza wdychanie tego:D a farby do włosów to zabronione są tylko te które nakładają się na kolor naturalny a rozjaśniacze są już tolerowane.

U nas sądzi się że farbowanie nie jest zdrowe i faktycznie ćzęść chemii przechodzi do dziecka ale faktyczne skutki uboczne nie są udokumentowane, fakt jednak że dostają się do płodu te składniki tylko szkodliwość nie została potwierdzona bo nie mam możliwości żeby na noworodku robić szczegółowe bdania pod tym kątem w szpitalach bo to kosztowne.

Ola to tak ze wszystkim mozna gdybac, ze szkodzi bo nie udukumentowane. Uwazam ze nie mozna popadac w paranoje. A to juz mi sie ociera o obsesje ze w ciazy nic nie mozna. Juz chyba szybciej uwieze w zabobon ze rude sie urodzi.

Gość DOBRA SPACERÓWKA
JA TAM MALUJĘ NORMALNIE WŁOSY BĘDĄC W CIAŻY, JUŻ PO RAZ 3 A JESTEM W 6 MIESIĄCU. ZRESZTĄ W PIERWSZEJ CIAŻY TEŻ TAK SAMO MALOWAŁAM, NIE WIEM SKĄD TE PRZESĄDY ŻE NUBY PRZEZ WŁOSY DZIECKU SZKODZIMY? PRZECIEŻ WŁOS JEST TKANKĄ MARTWĄ JAK PAZNOKIEĆ ZRESZTĄ.....

Gość chemia moze przenikac
nie przez włoski tylko cebulki i kontakt ze skórą głowy

Gość dfkjvehw;gwf
A dlaczego fryzjerzy umieraja na raka? Same sobie odpowiedzcie. A na włosy mozna zrobic płukanke!