Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciężarówka300

dziecko nie chce spać pod kołderką, może śpiworek?

Polecane posty

Gość ciężarówka300

Mój synek strasznie się rozkopuje w nocy spod kołderki i nie wiem już jak zaradzić temu problemowi. Latem myślałam jeszcze, że może jest mu za gorąco i pozwalałam spać w samym body, ale noce zrobiły się już zimniejsze, a on nadal zrzuca z siebie kołderkę. Jak myślicie? Zastanawiam się nad kupnem śpiworka, ale boję się, że w śpiworku to już zupełnie się spoci i zgrzeje, skoro pod kołdrą mu za gorąco...

Gość fwrefw
Może daj mu jeszcze kilka dni? Moja cholera (10 miesięcy) rozkopywała się cały czas, nawet gdy zrobiło się zimniej. Jednak parę zimnych nocy wystarczyło i wreszcie pogodzila się z kołderką. W okresie przejściowym wkladałam jej coś na nóżki (półśpiochy lub pajacyk albo skarpetki). Jakoś żal mi było pakować ją do śpiworka. Pewnie wściekałaby się bardziej niż na kołderkę.

Wydaje mi sie,ze to nie dlatego,ze jest mu goraco,bo moj synek robi dokladnie to samo..Nie cierpi byc przykryty..W nocy wstaje po kilka razy go przykrywac.Czasem jak idziemy na spacer i jest zimno,przykrywam mu nozki kocykiem to zaraz go zwala. Wydaje mi sie,ze spiworek bylby najlepszy.Mozesz przeciez kupic taki nie za gruby.

Mój synek też się rozkopuje :),ale od kilku dni zauważyłam,że śpi pod kołderką. Jeśli Twoje dziecko nadal będzie się odkrywać,to rzeczywiście polecam śpiworek.

Gość balbina_wro
Moim zdaniem problem tkwi w tym, z jakiego materiału uszyta jest kołderka, pod którą śpi Twoje maleństwo. Też z początku jako laicy kupiliśmy dla naszej Zuzi pościel uszytą z syntetyku, pod którą strasznie się przegrzewała, potem rozkopywała i leżała nieprzykryta marznąc, aż mama przyszła i ją przykryła. Teraz kupujemy tylko dobrą gatunkowo pościel z czystej bawełny (na rynku jest dużo producentów takiej pościeli dla maluchów, np. Feretti, Nino etc.). Zuzia nie poci się, przesypia spokojnie całą noc i wszyscy są zadowoleni.

Gość jennny323
Hmmm...a jaka jest temperatura w pokoju dziecięcym? Chociaż może to być kwestia nie tylko temperatury, ale tak jak pisze balbina_wro, to może być też kwestia sztucznej kołderki. Na Twoim miejscu bym spróbowała opcji ze śpiworkiem, ale takim dobrym jakościowo, bawełnianym.

Gość mon_amour
To może być wina pościeli z domieszką sztucznego materiału, ale może po prostu maluch jest taki ruchliwy, że zawsze wykopie się spod kołderki. Ja swoją córeczkę kładę spać w śpiworku i problemu nie ma.

Gość adelayda
Dziewczyny mają rację. Jeżeli rzeczywiście tak jest, zmiana pościeli na śpiworek zrobi tylko tyle, że dziecko nie będzie się mogło z niego samo ''uwolnić'', czy rozkopać. Jeżeli chcesz zacząć kłaść spać maluszka w śpiworku, rozejrzyj się za takim w 100% z bawełny.

Gość Aggiaga
Ja kupiłam ostatnio śpiworek z odpinanymi rękawkami. Przydatna rzecz, kiedy noce jeszcze były w miarę ciepłe odpinałam rękawki i dziecko się nie przegrzewało.

Gość łłłłoooo matkoooo
u nas tez to bylo, nie musi dziecko spac pod kolderka. moze po kocem, jakims milusnym, nie pod tymi grubymi. moja coreczka tak spi. koldra sluzy jej jako pzrescieradlo,zeby miala miekko-m a 3 latka, badz lezy w pawlaczu. 2 lata lezala nieuzywana. kupilismy jej taki mega miekki,przytulny kocyk, za chwil e dokupilam drugi na zmiane. tez sie odkrywa,rozkopuje,ale ten tyo tak ma . jak byla mlodsza w takim okresie miala spiworek, taki z cienkiego polarku. super sie sprawdzal.

Gość Anastazjjjjaaaa
Mimo wszystko nie jestem zwolenniczką stwierdzenia "te typ tak ma, że się rozkopuje". Zimą też pozwalasz jej spać nieprzykrytej, jeśli tylko rozkopie się z pościeli? Czy rzeczywiście nie lepiej zainwestować w porządną bawełnianą kołderkę, czy śpiworek, jak kto woli, żeby dziecku spało się w takiej pościeli komfortowo i nie czuło potrzeby rozkopywania się, zamiast hartować malucha?

Gość mon_amour
A ja jestem z kolei ciekawa tego śpiworka z odpinanymi rękawkami. Gdzie można taki kupić?

Gość primaa
Jeżeli kupisz śpiworek z dobrego jakościowo materiału, np. z bawełny, maluszek nie powinien się pod nim zgrzać i spocić. Dołączam się do pytanie bo mnie też ten śpiworek z odpinanymi rękawkami zaintrygował.

Gość mistew
Moim zdaniem największy wybór jest na wyszukiwarkach cenowych typu Ceneo albo Skąpiec.

Gość wpierdol i do piekarnika
a nie śpiworek

Gość kajarka
A kupował ktoś w ogóle wcześniej coś takiego?

Gość mistew
No to moim zdaniem powinno to spełnić Twoje oczekiwania.

Gość kajarka
No to moim zdaniem powinno to spełnić Twoje oczekiwania.

Gość mistew
Ja kiedyś kupiłem coś takiego dla swojego malucha i było to bardzo przydatne, przy różnego rodzaju różnych wyjazdach.

Gość rafana
Mon_amour, tak jak ktoś napisał tutaj, możesz kupić taki śpiworek przez neta. Jeśli wolisz kupić w sklepie tradycyjnym, to masz wykaz sklepów na stronie www feretti, gdzie sprzedają takie rzeczy.

Gość Denka
Tylko nie kołderka Feretti!!! To badziew, który się zbija po praniu i do niczego nie nadaje. Jak za taki bubel można chciec tyle kasy. Jakaś instytucja powinna się nimi zająć! Polecam kolderkę Ingeo Poldaun jest lepsza i tańsza :)