Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przerażony Myśliciel

Koniec Świata 2012r w dniu 21 Grudnia ... Wierzyć ?

Polecane posty

Gość Przerażony Myśliciel

Nie wiem czy ktoś z Was zastanawia sie czasem nad tymi wieloma proroctwami o Koncu świata , mnie osobiście to za bardzo Nie rusza . Ale jak sie troszkę zagłebić w temat to powiem Wam że jedna rzecz mnie naprawde zastanawia . Mianowicie dlaczego jest zbieżność tej daty 2012r w wielu proroctwach , u Nostradamusa , w teorii Belgijskiego Astrofizyka który wyliczył metodą naukową że w roku 2012 21 grudnia bedzie GAME OVER ! , potem do tego dochodzi Koniec kalendarza Majów , oraz wyliczenia innych znanych astrofizyków którzy mówią o rzadkim układzie planet wystepującym co 12.000 lat . Te wszystkie teorie zbiegaja sie na rok 2012 . Zmiany magnetyczne osi ziemi już sie przecież pokazują , trzesienia ziemi , tsunami , pożary w Rosji , wulkany i pył wulkaniczny który Popierdzielił klimat w europie i na świecie . To mnie zaczyna przerażać ... wszystko sie zbiega na ten sam rok . A tak na marginesie , nie zastanawiał się nikt z Was dlaczego tak wiele filmów ostatnio się produkuje o Armagedonie i końcu swiata ? słynny film usa " 1012" Wiecie dlaczego tyle tego nam Cisną do głowy ? ... Po to żeby nas powoli przygotowywać , na najgorsze . Chciałbym sie mylić . Piszcie co o tym myślicie .

Gość Paulina93 :)
Ja tes sie boję :(

Taki pan z którym rozmawiałam mówił że przeczytał całą Biblię i powiedział mi że data zapisana w Apokalipsie jest prawdopdobna z dniem końca świata tej daty co podałeśsss. Nikt naprawdę nie wie co się wydarzy>

Gość dosłownie tak
W dzień urodzin mojego byłego. Zawsze wiedziałam, że ten chłopak to tragedia.

Wierzyć czy nie wierzyć, oto jest pytanie. Ja wierzę że wiele zależy od nas samych. Nie wierzę natomiast w głupi fatalizm.

Gość jestem w Szokuu.
Faktycznie , kolega ma coś racji z tą zbieżnością daty końca świata. ja urlopu na 2012 rok nie planuje , ha ha ha .

Jak bliskowschodni proces pokojowy pójdzie dobrze, to prawdopodobieństwo końca świata do roku 2012 jest raczej znikome.

Są jednak rzeczy które przewidzieć można napewno. Np: Po tegorocznych powodziach nie zrobiono nic aby zabezpieczyć zagrożone miejscowości przed ponownym zalaniem. Wiosną 2011 roku ponownie przyjdzie wielka woda i je zaleje. Ale tak już musi być...bo zamiast wysłać spychacze i koparki do rozbudowy wałów przeciwpowodziowych, czekamy na rok 2012 i nic nie robimy. Kretyństwo.

A za 6 miesięcy gdy kolejne polskie wsie będę spływały z nurtem rzek do Bałtyku powiedzą: No tak. To się musiało stać. Przecież zbliża się rok 2012. A wystarczyło jesienią 2010 roku wzmocnić wały.

Nie znoszę fatalizmu. - Po co coś robić, skoro w 2012 roku będzie koniec świata ? - Po co szukać pracy skoro i tak jej nie ma ? Ludzie, co się z wami dzieje ? Jeszcze nie umarliśmy. Dopóki żyjemy to możemy coś zdziałać. Weźcie się w garść.

Gość miodzio21
To ja czytałem kiedyś książkę jakiegoś Nawiedzonego religijnie Jasnowidza , i facet tam pisze że upadną stare religie i powstaną nowe , Wielkie gospodarki światowe również Runą , także Unia Europejska ma się już niebawem rozpaść , jeśli się to sprawdzi to bedziemy mieli Przesrane tyle wam powiem . Słyszeliście co gadali w wiadomościach ? że może nam grozić Brak gazu ... to już jest początek wielkiego kryzysu energetycznego , zaczyna się od problemów z gazem, potem z prądem a na koniec z wodą .... bedziemy żyć jak Jaskiniowcy ? ja pierdziu .

Gość plus i plusik
Ja nie wierzę w przepowiednie , ale biorę pod uwagę że istnieją sprawy o których nie mamy bladego pojęcia . Wydaje mi się że wielkie mocarstwa jak USA itp. juz od wielu lat wiedzą że koniec jest blisko , jest wiele hipotez na ten temat ... W każdym bądż razie nie ma sie co martwić na zapas , ale wiele zależy od nas samych - czy w chwili Próby bedziemy się wpsierać i trzymać razem jak ludzie - czy też się Powybijamy o kubek wody .... ?

Gość Nie jestem ekspertem, ale
Koniec świata nie ma wcale polegać na tym,że pierdyknie w nas asteroida i będzie wielkie buuum, raczej chodzi tu o to,że będzie wiele małych kataklizmów,które już dają o sobie znać, zginą Ci ludzie,którzy zginąć mają, wszystko po to aby ludzie sie opamiętali, czerpiąc energię nie z węgla ropy i gazu, ale ze źródeł odnawialnych, trzeba zacząć dbać o naszą planetę. Klimat podobno ma się zmienić, słyszałem taką teorię,że nawet w Polsce będą mogły rosnąć drzewa cytrusowe. Najważniejszą kwestią jest całkowita przemiana duchowa i mentalna ludzkości,między innymi upadnie służba zdrowia (i tak jej nie wiele trzeba:), ludzie już teraz coraz częściej wierzą w samouleczenie organizmu, leki działają na psychikę i to tak naprawdę nasze myśli powodują chorobę lub też cudowne wyzdrowienie. Takie moje zdanie:) A patrząc wstecz ile przedtem było dat końca świata? sławetny rok 2000 i co? Nie bójcie się:) Nie będę zagłębiać się w kwestie religijne, ale nie ważne moim zdaniem czy ktoś jest katolikiem czy buddystą-ważne aby być dobrym człowiekiem dla siebie i innych, Bóg to energia, jest tyle niewytłumaczalnych rzeczy na tym świecie,że i tak nasze móżdżki sa za małe, aby to pojąć:)

Gość Zgodny z przedmówcą...
Brawa dla kolegi przedmówcy , ja również czytałem parę podobnych teorii o tym Kataklizmie , i w zasadzie w wiekszości teorii piszę że ludzkość ocaleje , a upadną rządy globalistów , USA i Coca Cola oraz McDonald , Gorzej z brakiem ropy naftowej, gazu itp. Energia odnawialna jest w zasiegu ręki , tylko w każdym kraju Rządowe tajne agencje trzymają na tym Łapę , żeby nikt z nas nie uruchomił produkcje np. samochodu na wodę , - już na świecie kilkanaście takich wynalazków jest i patenty zostały Odkupione przez Honde, Forda itp... A odnośnie ludzi to też przyjmuję do siebie że zginą i wymrą osoby z Niewłaściwym nastawieniem do życia i reszty swiata . Powstaną specjalne Enklawy - wioski ludzi którzy będą tworzyć harmoniczną nową kulturę życia i takie tam.... Dlatego właśnie upadnie gospodarka , i kościół nam znany a powstaną nowe -podobno lepsze . Ciekawostka , ludzie za kilka wieków mają sie odżywiać kwiatami i roślinami , i zrezygnują z zabijania zwierzątek . to też jest ciekawa teoria . A co do samoleczenia , to faktycznie już jest wiele książek na ten temat minn. Metoda BSM , znana w Ameryce . Ludzie odkryją w sobie Ogromne pokłady Uniwersalnej Energii - do realizacji planów życiowych, leczenia , telepatii itp. To właśnie ma być ten Lepszy świat . bez kominów i gangów na ulicach . Ciekawe bardzo , najwidoczniej nasz Papież już nawiązywał do tego , że każdy z nas Już musi zmieniać się na lepsze i szukać w sobie cząstki Boga , i myśleć o swoich bliskich a nie tylko o Biznesach .....

to nie będzie koniec świata! to będzie tylko hmm masowe wymieranie ludzi spowodowane różnymi anomaliami pogodowymi, ma przeżyć 1/3 ludności. do końca świata jeszcze daleko;)

Gość debilka1234567890
jesteście opóźnieni, bo koniec świata został przełożony na 4006r., wystarczy dobrze poszukać w internecie

Gość maroo
SŁUCHJ MNIE MNIE MNIE!!!!!OGLADALEM PROGRAM I IZACK NEEWTON PRZEWIDZIAL KONIEC SWIATA NA 2060 r;)

Gość debilka1234567890
Isaac Newton? a co się wtedy stanie, że nastąpi koniec świata? jabłko spadnie do góry

Ja już wczesniej krakałem że będą kłopoty z powodu opozycji urana do ijowisza do saturna i były w tym roku:P.Jeszcze bedą w następnym natomiast na 2012 nic aż takiego ciekawego jak potopy w Polsce nie przewiduję:P.Dodam jeszcze ze jakby już miał być koniec to co najwyżej Ziemi a nie całego kosmosu:P.A o koniec przynajmniej Ziemi starają się kaczory i donaldy i jeszcze inne łajdaki jak rockefelry i rumsfeldy.

Gość w Biblii napisano, że
,,nie znasz dnia ani godziny" i ja w to wierzę. nie ma co się nakręcać tymi wszystkimi przepowiedniami bo zwariować można.

Gość debika1234567890
nie przejmujcie się tak. w końcu koniec świata był już w 2000r, 06.06.06 i wszyscy go przeżyliśmy. nie było tak strasznie, prawda?

Gość hola,hola,,
Ja bym dodal jeszcze do tych "zbiegow okolicznosci"-wrozby z fusow,rzucanie koscmi,przepowiadanie starej wiedzmy bocianichy i wrozby goralskie.To wszystko wskazuje na na jedno.Bull shit !! Czyli w jezyku indian z poludniowej amazonii-brednie.

Gość tak tak takkk
nie ma co Histeryzować , zmiany klimatyczne są już zauważalne , ale maszyna już ruszyła . Trzeba żyć z miłosćią i ufnością , dbać o swoje zdrowie i bliskich a wydaje mi się że wtedy przeżyjemy jeszcze wiele szczęśliwych chwil . Wielki Architekt kim jest Bóg , napewno nie budował naszej planety z wielkim trudem , tylko po to żeby zniszczyć ludzkość po krótkim okresie istnienia , bo krótko co pojawiliśmy się na ziemi od momentu stworzenia planety . .. Także , tu bardziej trzeba myśleć o zdrowszym trybie życia, fajki na bok , prochy też , wiecej witamin owoców jeść , dużo spać i dużo sportu uprawiać - bo Ruch to zdrowie . A wszystko bedzie oki .

Gość wkurwiona na swiat
mysle ze wszyscy prorocy kontaktowali sie przez gg badz nk i stad taka jednomyslnosc u nich.

Gość X77
@Przerażony Myśliciel "A tak na marginesie , nie zastanawiał się nikt z Was dlaczego tak wiele filmów ostatnio się produkuje o Armagedonie i końcu swiata ? słynny film usa " 1012" Wiecie dlaczego tyle tego nam Cisną do głowy ? ..." Odpowiedź jest o wiele prostsza, niż myślisz! Zresztą... tu macie odpowiedź na ten temat no i dlaczego: http://www.youtube.com/user/BrzydkiBurak#p/u/12/cfn1TJEKmtM Nic dodać, nic ująć :-D