Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czarna Anielica

wypadające włosy-bierzmy się do roboty:)

Polecane posty

witajcie Idzie jesień a mi znowu włosy wypadają. Mam długie więc przy myciu wygląda jakby mi połowa włosów wylatywała:) Postanowiłam tym razem postawić na kurację z czarnej rzepy. Kto ze mną?:)

Gość kilcia
A możecie przybliżyć tę kurację?

obierasz rzepę ze skóry i trzesz na tarce odciskasz sok z wiórków i masz już cudowny płyn. Nakłada się na skórę głowy (może lekko piec, rzepa pobudza cebulki do wzrostu) a jak coś zostanie to na włosy. Na to reklamówka i ręcznik, choć to nie jest wymagane i siedzimy w tym od 15min nawet do 2h. Zmywamy. Zapach da się przeżyć, a jak się użyje dobrej odżywki to nie czuć go po umyciu wcale:P

ja walczylam co roku przy pomocy witamin, odzywek, dermatologow, az w koncu trafilam na poczatku roku na rewelacyjna pania prof dermatolog. zlecila mi dokladne badania krwi oraz stanu skory wlosow (cos jak usg glowy), wyszlo, ze mam zbyt wysoki poziom prolaktyny, za malo zelaza, a to badamnie skory tylko to potwierdzilo i wykluczylo inne choroby - dostalam proszki i wlasy w ciagu tygodnia przestaly calkowuicei wypadac. teraz po kilku miesiacach mam kilkucentymetrowe odrosty - i to jest ich ogromna ilosc - z czego sie bardzo ciesze. co prawda dermatolog powiedziala, ze w najgorszym przypadku po leczeniu zatrzyma sie proces wypadania wlosow i pojawia sie jedynie pojedyncvze odrosty, oczywiscie nie wykluczala ze bedzie lepiej ale mala nadzieje i mi dala, wiec jestem neisamowicie zaskoczona i ucieszona. w styczniu mam mmiec kolejne badanie i porownanie rezeltatow dlatego nei popelniajcie tego bledu, co ja, czyli leczenie sie domowymi i aptecznymi sposobami na wlasna reke lub z pomoca nieudolnych lekarzy, ktorzy bez badania przepisza lek, za ktory maja premie od sprzedazy - to moze trwac latami - jak w moim przypadku

madz a ja uważam, że warto. Mam tak, że dwa razy do roku (wiosna i początek jesieni) leca mi włosy. Zawsze pomagały mi ampułki radicalu, ale teraz postanowiłam zastosować rzepę- kuracja tańsza i tak samo skuteczna:)

u mnie tez sie zaczelo wlasnie 2 razy do roku, ale jak w ubieglym roku zaczelo sie na wiosne to nie moglo sie skonczyc:) ja zawsze mialam cienkie wlosy i zawsze o nie zbalam bo moja mama nie ma wlosow prawie wcale (po urodzeniu 3ego dziecka jej wypadlo wiekszosc, a kiedys miala piekne krecone i dlugie). wiec troche jestem przewrazliwiona na tym punkcie

wiesz, gdyby zaczęły mi wypadać ponad normę to już dawno zasięgnęłabym porady specjalisty:) jak byłam mała to podobno Mama mi nacierała głowę tym sokiem i miałam piękne włosy. jest sezon dlatego się skusiłam, a rezultaty są ekstra:)

a jesli chodzi o odzywki to najlepsza, jaka ja znalazlam to olejki, m.in. AMLA - naklada sie na suche wlosy i trzyma min 30 min - mozna nawet isc spac ale ja sie boje pobrudzeni aposcieli - pozniej myje szmponem - rewelacyjnie miekkie sa wlosy po tym, blyszcza sie i super ukladaja

tutaj dziewczyny zawsze polacają wax'a, placentę a dla mnie totalna kicha. Robią to samo co zwykła odżywaka. O tym olejku nie słyszałam jeszcze. Mam ciemne włosy i chętnie zobaczę. Ile powinna trwać kuracja?

Ja tez taką kuracje stosuje no i rewelacja, smierdzi jak cholera ale jak działa..

madz - ja tez niestety mam ten problem, tylko że w tym roku dodatkowo doszły u mnie dwa poronienia.... i byc może wypadanie jest też spowodowane tym. skad jesteś? o jakiej dermatolog mówisz? jak przeprowadza się to badanie włosów i jak się nazywa?

madz - ja tez niestety mam ten problem, tylko że w tym roku dodatkowo doszły u mnie dwa poronienia.... i byc może wypadanie jest też spowodowane tym. skad jesteś? o jakiej dermatolog mówisz? jak przeprowadza się to badanie włosów i jak się nazywa?

Hej dziewczyny mi to dopiero włosy wypadają już od dawna odzywki,szampony nic nie pomaga albo pomaga na chwilkę teraz biorę bellise i na trochę pomaga oprócz tego witaminy,ale wiecie co my wypadła 1/3 włosów co prawda odrastają u mnie jak nie prostuję tak nie wiedać bo mam loki prawie do pasa,ale jak chce wyprostować to masakra :O prostuje może 2 razy w miesiącu myję co dziennie bo muszę co mogę jeszcze zrobić pomóżcie bo będę łysa

Gość nieco poirytowana
mnie też wypadają i mam cienkie. przerzuciłam sie na szampon z rzepy z joanny, powiem Wam że fajne są po nim włosy. Ale soku z rzepy chyba tez spróbuje :) a mam pytanie, ile moze kosztowac takie badanie skóry głowy/włosów i gdzie sie takie robi? w dobrym salonie czy u dermatologa? nie mam pojęcia.. :)

Gość jhnhbikjhi
ktoś coś wie na temat tych olejków? Coś na temat Amli??

Gość lisć laurowy 27
komus rzepa pomogła? Ile ją trzeba trzymac na głowie?

no właśnie też jestem ciekawa, czy ta kuracja jest skuteczna..obawiam się tylko tego zapachu, w końcu rzepa nie pachnie najlepiej, ale jeżeli dobrze działa na włosy, to ten zapach już będzie mniej ważny ;)

Ja mam powazne problemy ze zdrowiem i wiem ze jak nie podreperuje zdroiwa, to i włosy nie przestana mi wypadac obecnie przechodze duzo badan i czekam na wyniki, ale i tak musze stosowac jakas kuracje zeby nie wyłysiec, a wierzcie mi ze i tak wygladam tragicznie, zaczynam chodzic w husteczce bo robia mi sie nawet zakola od czola do czubka glowy... No wiec ja biore Vitapil i skrzyp polny, myje włosy szamponem Pharmaceris przeciw wypadaniu i dwa razy w tygodniu robie maske Waxa, do tego pije herbate pokrzywową, spie w kłosie zawiązanym kaszpirowym paseczkiem i tylko na powłoczce z satyny... Staram sie jaknajmniej dotykac swoich wlosow. Poza tym nie korzystam z zuszarki, prostownicy itp. A i mam anemie i niedokrwistość, dlatego codziennie spozywam zelazo farmakologiczne w steżeniu 400% zalecanej dziennej dawki(lekarz mi zlecil taka kuracje) Na razie wygladam jakbym była po chemii.... Stare jak wypadały tak wypadaja, ale widze ze sporo nowych wlosow mi odrasta, ale sa cieniutkie, delikatne i ledwo widoczne... Jak u niemowlaka. Zwypadaniem walcze od dwoch lat,a powyzsza kuracje stosuje od dwoch miesiecy. Mam juz dosc.... :(

przykro mi aniele ciemności musiałabyś zrobić hormony i udać się do DOBREGO dermatologa a ja właśnie wycisnęłam sok i mam głowę natartą, kuracja trwa już prawie miesiąc. Nacieram głowę 2razy w tyg albo raz (w zależności od czasu) i muszę przyznać że kondycja włosów polepszyłam się a co najważniejsze przestały nadmiernie wypadać i mam trochę małych odrostów:)

Pani magister w aptece poleciła mi Pokrzepol płyn przeciw wypadaniu wlosów na bazie ziołowych substancji aktywnych firmy Profarm. Stosuje go trzy tygodnie i widzę efekt. Moje włosy już mniej wypadają są zdrowsze, nawilżone i pełne blasku

MOJA MAMA TAKŻE STOSOWAŁA SOK Z RZEPY I BYŁA BARDZO ZADOWOLONA. JA ZACZYNAM OD JUTRA:)

rok minął a mi znowu włosy obwieszczają, że już jesień i wypadają tym razem zainwestowałam w waxa ale z soku z rzepy nie zrezygnuję, bo działą cuda tylko trzeba się trochę namęczyć:)

Gość do zadnego
takie podciecie daje przede wszystkim bardzo ladny efekt wizualny.