Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żona małego głodka

udało się - dwie kreski - ale mam pytanie!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość żona małego głodka

Witam Mam pytnie bo już sama nie wiem co robić. Udało nam się z mężem zajść w ciążę, od roku sie leczyłam po poronieniu. teraz czuje ból w jajnikach i mam dość obfite upławy oraz ból piersi. Czytałam że są to objawy typowe dla ciąży ale ten ból jajników czasem potrafi zwalić z nóg. proszę powiedzcie mi czy to normalne??? Wizytę u lekarza mam dopiero na 5 października.

tak, niczym się nie przejmuj. to normalne :) natomiast jeśli nie dawałoby Ci to spokoju to możesz iść do lekarza do 5 października jeszcze dużo czasu.jesli masz się stresować to idź. . na kiedy termin?:)

Gość wenuseczka
normalne...weź nospę i apap i powinno być dobrze:)

Gość madzia ciążowa1
mi moja lekarz w I trymestrze ciąży zabronila brać leków - mówila że jak bardzo boli to co najwyżej 1 apap ale lepiej nic nie brać. Co do no-spy to można brać bo działa rozkurczająco więc jak boli brzuch to zalecała wziąć żeby nie dopuścić do skurczów. Jak się niepokoisz to lepiej skonsultuj się z lekarzem, zwłaszcza dlatego że masz już za sobą jedno poronienie. Wszystkiego dobrego!!!

Gość no-spe wez
jest nieszkodliwa

Gość gratuluję!
Też odradzam branie czegokolwiek. Zwłaszcza po poronieniu. Ja w terminie spodiewanej miesiączki (wiedziałąm już że jestem w ciąży) miałam takie bóle jajników i brzucha na miesiączkę (nie wspomnę o piersiach, na które ręki nie mogłam położyć), że normalnie płakałam z bólu. Ale to pewnie też z burzy hormonów ;) Dasz radę! Jeszcze raz gratuluję!

Gość żona małego głodka
terminu jeszcze nie ustaliłam, tyle co wiem to że do zapłodnienia doszło ok 6-7 września (ostatni okres 27 sierpnia) wiec ciąża jest jeszcze bardzo młoda wolałam się zapytać czy takie silne bóle to normalne bo za pierwszym razem aż tak nie bolało, a tabletek nie chce brać bo słyszłam że teraz wszystko ma wpływ więc po co się truć :)

Gość żona małego głodka
powiedzcie mi jeszcze jedno co najlepiej teraz jeść zeby nie obciążać zołądka i żeby miec duzo wit E bo słyszałam że zapobiega poronieniom???

Gość żona małego głodka
uppp

Gość rottana
hej, pozwólcie że się przyłącze i zadam pytanko. a w jakim czasie bolał was brzuszek? bo ja mam wrażenie że jestem cały czas najedzona (choć nie jestem) i cały czas mam taki wzdęty. też tak któraś na początku miała i w jakim czasie?

polecam warzywka na parze, chude mięsko, ryby ale tylko niektóre, owoce. jak najmniej smazonych rzeczy. a co ma wit. e to sobie poczytaj i oczywiscie kwas foliowy

Gość mama sama w domu...
ja miałam też kłucie jajnika na początku ciąży lekarz mówiła że jakby był ból bardzo uciążliwy to wziąć nospe.

Gość żona małego głodka
ROTTANA JA TEŻ MAM WZDĘTY BRZUCH, A DO TEGO MAM PROBLEMY Z WYPRÓŻNIANIEM. TYLKO ŻE CAŁY CZAS JESTEM GŁODNA :p

Gość rottana
kobitki ale jaki miałyście brzuszek z początku? bolało też inaczej niż tylko w jajnikach?

Gość Masia26
Gratuluję:) Ja jak jeszcze nie wiedziałam e jestem w ciąży, miałam taki potworny ból jajników i całego podbrzusza, więc wzięłam środek przeciwbólowy, bo myślałam że to @ a to moja dzidzia już kiełkowała:D

Ja też byłam po poronieniu i jak zaszłam w drugą ciążę to dostałam od razu duphaston. Ja bym radziła udać się wcześniej do lekarza.

Gość żona małego głodka
KWAS FOLIOWY TO PODSTAWA - BIORE GO JUŻ OD 1,5 ROKU ROTTANA CO DO BÓLI TO CZASEM MAM JAKBY PLAENIE OD PĘPKA A CZASEM POPROSTU KŁÓCIA. WCZEŚNIEJ MNIE POBOLEWAŁO TYKKO A TERAZ (POWINNAM WŁASNIE MIEĆ OKREŚ) W ZASADZIE CAŁY CZAS CZUJE TO NA PRZEMIAN. MIE ZAMARTIWAJ SIĘ, NAJWAZNIEJSZE JEST POZYTYWNE MSLENIE :) JA MIMO TEGO ŻE ZA PIERWSZYM RAZEM PORONIŁAM I SIEDZI MI TO W GŁOWIE, WMAWIAM SOBIE ZE WSZYSTKO JEST I BEDZIE OKI. WIESZ ZAWSZE MOZE LICZYĆ NA POMOC KTOREJŚ Z DZIWCZYN, KTORE JUŻ PRZEZ TO PRZESZŁY :) MNIE ZAWSZXE POMAGAJA :)

Gość żona małego głodka
MAM W DOMU LUTEINE ALE NIE CHCE BARAC EJEJ BEZ ZGODY I ZALECENIA LEKARZA A WCZEŚNIEJ NIE MAM SZANS SIE DO MOJEGO LEKARZA DOSTAC :(

Gość rottana
żona małego głodka---dzięki założyłam osobny temat może ktoś mi podpowie;]

Skoro jesteś po poronieniu powinnaś udać sie do lekarza już, a nie 5 paź. Być może dostaniesz leki na podtrzymanie na poczatku ciąży. Poza tym spokojnie mozesz brać magnez i nospe, oba działają rozkurczowo. Powodzenia.

Gość żona małego głodka
jeśli liczyć od pierwszego dnia okresu to 4 tydzień.

Gość żona małego głodka
za pierszym razem jak zaszłm w ciąże miałam problem z toksoplazmozą i prolaktyną (3 krotnie przekoroczona) teraz wszystkie wyniki mam ok wiec czy mam prawo sie martić aż tak bardzo???

Gość żona małego głodka
up

a ja bym kupila witaminki cos jak feminatal.. lepiej to zawsze miec nadmiar tych witamin (wydala sie z moczem) niz ich nie miec...

Gość madzia ciążowa1
Ja w grudniu 2009 przeszłam ciążę biochemiczną i jak się okazało że znów jestem w ciąży to lekarz kazał mi przyjmować luteinę - 2x dziennie. Jeśli wcześniej nie ma opcji żebyś dostała się do swojego lekarza, a masz silne bóle które Cię niepokoją to ja bym poszła do innego. Mimo że masz już dobre wyniki to przez to że już raz poroniłaś, ja na Twoim miejscu bym zgłosiła do lekarza. A duphastonu cz luteiny nie ma się co bać w ciąży bo ją się wtedy podaje na podtrzymanie - przecież są to leki hormonalne (progesteron). Mnie brzuch nie bolał, miałam silne kłucia w jajnikach...

Gość żona małego głodka
NO WŁĄSNIE SIE ZASTANAWIAŁAM CZY NIE ZACZĄĆ BRAC WITAMINEK. WYDAJE MI SEI ŻE IM WCZEŚNIEJ TYM LEPIEJ. CO WY NA TO???