Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaalalal

alimenty dla kobiety w ciazy?

Polecane posty

Gość kaalalal

Witam. Chcialabym sie dowiedziec czy naleza mi sie alimenty na dziecko, z ktorym jestem w ciazy juz od teraz czy musze czekac az do porodu? Odeszlam od przemocowca, jestem na poczatku trzeciego miesiaca. Oboje mieszkamy zagranica ale jestesmy zameldowani w Polsce. Nie bylismy malzenstwem. Ja pracuje, on tez. Przede mna sporo wydatkow zwiazanych z pojawieniem sie malenstwa na swiecie, platne wizyty u lekarza. Czy mam szanse na alimenty przed porodem? Dzieki za odpowiedzi

Gość pomocna_dłoń
masz jak najbardziej prawo do alimentow. musisz wniesc pozew do sadu o alimenty, przedstawic dokument ze jestes w ciazy i sad powinien przyznac Ci alimenty. tylko to w Polsce a jak jest za granica to nie wiem... aha, i musisz udowodnic ze Twój byly partner pracuje i ile zarabia. Jezeli pracuje legalnie to nie powinno byc problemu, gorzej jezeli "na czarno"

Gość Marzena Kołocz
Oczywiście że należą Ci się alimenty. Już odkąd jesteś w ciąży! Wszystko masz wyjaśnione na stronce którą znalazłam. Moją siostrę opuścił , facet jak była w ciąży... powód oczywisty, starałam się jej pomóc jak mogłam. Oto adres stronki: http://e-alimenty.pl/alimenty-w-czasie-ciazy.html