Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiktoreńka-20lat

Zostałam zmuszona do urodzenia dziecka!! przez nich wszystko straciłam!

Polecane posty

'Oddam go rodzicom ale ja?? gdzie ja będę mieszkała?? ale to Ty masz problem z dzieckiem nie rodzice.. mam propozycje wypierdalaj z chaty rodziców :)

Gość osz ta kkkkkkkkkkkkkkkkkkrrrrr
ty nie mysl gdzie bedziesz mieszkala, tylko gdzie jest najbliższy psycholog w twoim miescie.

Gość tylko że co ona wypierdoli z
chaty a dzieciaka w najgorszym razie rodzicom zostawi. A potem wróci i będzie chciała dzieciaka z powrotem, nie raz widziałam takie sytuacje:D

"chaty a dzieciaka w najgorszym razie rodzicom zostawi. A potem wróci i będzie chciała dzieciaka z powrotem, nie raz widziałam takie sytuacje" bo w tym momencie wkraczają dziadki i pozbawiają matke praw rodzicielkich, składając sprawe do sądu, że nie wiedzą gdzie przebywa "kochana mamusia" itd. Jak sąd ją pozbawi praw to se będzie mogła co najwyżej własną dupą zarządzać :P ale to jej akurat kiepsko wychodzi

Gość dajecie się poduszczać
:D 10/10 jak tylu chetnych do rozmoey :D

Gość Aneczka 3456789
Jeżeli go nie chcesz dlaczego ty się nie wyprowadzisz ????? Nie dość,że go nie kochasz nie chcesz to zachowaj choć trochę serca choć chyba go nie masz i pozwól dziecku wychowywać sie przy kochających dziadkach.Ty rusz dupę i się wynieś z chaty :O:O urodziłaś dziecko rodzice je pokochali y nie więc ty jesteś problemem :O nie chcesz nie kochasz ok ,ale kurwa dlaczego dziecko nie może zostać tylko ma odejść bo ci przeszkadza to ty przeszkadzasz jemu

No coż trzeba myśleć co się robi tyle Ci powiem. Ja współżyje odkąd bylam nastolatką też tzn mialam 18 lat jak zaczęłam. ale zawsze się zabezpieczałam tabletkami ,a jak miałam przerwę co jakiś czas miesiączna to gumka i tyle. Ale Ty nie myślalaś to masz dziecko i masz teraz obowiązek sie nim opiekowac i go wychowywac.. Jak go oddasz to pewnie Twoja rodzina nie będzie chciala mieć z Tobą nic wspólnego więc sie zastanow.. chyba ,że ci to wisi. ale ja jedno ci powiem jestem jaka jestem może nie jestem święta ,ale dziecka bym nie oddała

Gość jasne że to prowo
ale zastanówcie się chwilę: taka sytuacja nie jest prosta, dziecko to nie piesek, którego można oddać w dobre ręce, jeśli się nie chce. Nie wiem dobrze jak to jest (chętnie się dowiem, jeśli jest tu ktoś kto się zna), ale czy wystarczy zaprowadzić dziecko do domu dziecka, podpisać że zrzekam się praw i już? Nie ma żadnych alimentów, nie jestem karana za porzucenie dziecka czy coś takiego? Powtarzam - nie znam się, ale gdyby to było takie proste to pewnie każdy tatuś mający gdzieś dziecko po prostu zrzekłby się praw zamiast płacić przez 26 lat alimenty, nie uważacie?

Gość OOOMMMGGG
Nie moge w to uwierzyc - przez NIEGO (Twojego syna) stracilas wszystko?!?! Raczej przez sama siebie kochana niedojrzala egoistko. Jak chce sie dupczyc trzeba sie zabezpieczac a nie przynosic na swiat dzieci i miec do nich pretensje. Okropna jestes

Studiuje prawo i uczylam się o tym. To jest tak ,że jeśli rodzic ma władzę rodzicielską muszą płacić alimenty nawet jeśli nie wychowuje dziecka . jeśli rodzice oddadzą dziecko do adopcji pelnej tracą władzę nad dzieckiem ,prawnie nie lączą ich żadne stosunki i nie muszą placic alimentów. Ale jeśli ojciec dziecka nie zostal sądownie pozbawiony władzy rodzicielskiej ,a dziecko nie zostało oddane do adopcji to musi płacić alimenty i nie może sie tak poprostu zrzec wladzy rodzicielskiej. Władzy rodzicielskiej może pozbawić sąd chyba ,że oddaje się dziecko do adopcji

Chyba ,że są uzna ,że ojciec dziecka nie ma wystarczających środkow finansowych to wtedy nie musi placić alimentów

Gość jasne że to prowo
Czyli jeśli ojciec dziecka jest jego prawnym opiekunem i nie zamierza się zrzekać, to jej zrzeczenie nic nie da, tak? Musiałaby, jeśli dobrze rozumiem, oddać dziecko do pełnej adopcji np. tym dziadkom albo innej osobie? A co, jeśli umieści dziecko w rodzinie zastępczej? Musi płacić, na to jest potrzebna zgoda ojca dziecka?

Tak, trzeba by było oddać dziecko do adopcji żeby ojciec nie musiał placić alimentów. Chyba ,że ojciec straci ją np poprzez bicie dziecka itd. ale to sąd musi orzec. Rodzice nie mogą zrzec się władzy rodzicielskiej nawet kiedy dziecko jest pełnoletnie i nawet wtedy kiedy ich dziecko jest w niedostatku tzn nie ma stałych dochodów muszą płacić alimenty jesli ich dziecko chce się kształcić na poziomie swojego potencjału

Gość jasne że to prowo
Więc co poradziłabyś takiej osobie, jak autorka,która nie chce mieć nic wspólnego z tym dzieckiem? Co powinna zrobić?

w rodzinie zastepczej dziecko jest umieszczone kiedy rodzice zrzekli się praw do dziecka ,albo kiedy ich władza rodzicielska zostala ograniczona lub zawieszona, lub ich jej pozbawiono. Tylko wtedy kiedy została ograniczona lub zawieszona w pewnych przypadkach muszą płacić alimenty bo nadal ta władza istnieje

Jeśli nie chce mieć nic wspólnego oczywiście ma prawo oddać dziecko do adopcji. jeśli ojciec zostal prawnie uznany za ojca to wymaga to też jego zgody

ale ja osobiscie tego nie pochwalam trzeba mysleć co się robi ,a nie nie zabezpieczać się beztrosko ,a potem ryczeć

Że takie dziewuchy jeszcze są na tym świecie. Szkoda, że Ciebie rodzice nie oddali, mieliby problem z głowy!!! Wielka tragedia bo przez dziecko facet Cie zostawił :O i tak by Cię zostawił. Zresztą, szkoda moich palcy na pisanie....

Gość jasne że to prowo
No tak, ale to, że potępimy wyrodną matkę nie poprawi sytuacji dziecka a wręcz przeciwnie. Co, jeśli ojciec nie zgadza się na oddanie do adopcji, a matka dziecka go nie chce? Musi płacić? A już załóżmy, że oboje, matka i ojciec dziecka godzą się już na te alimenty, ale zadne nie chce sprawować stałej opieki - co wtedy?

Gość AntoNINA0472
Dziewczyny najezdzacie na autorke ale o "ojcu" dziecka to juz słowa nie powiecie? A on sie umial zabezpieczyc? Przejal sie tym ze dał życie? Przejał sie tym ze zniszczył dziewczynie młodosc? Owszem ona tez powinna myslec, ale moge sie zalozyc ze to pan szanowny tatus naciskal na wspolzycie a konsekwencje sobie olal...

Wtedy ojciec może wytoczyć powództwo o to żeby dziecko zamieszkiwalo u niego(albo matka może to zrobic) . Wtedy matka jeśli ma odpowiednie warunki finansowe musi placić alimenty. bo to nie jest tak ,że jeśli rodzic nie chce być rodzicem to przestaje nim być ( za wyjątkiem oddania adopcji). Nawet sąd może orzec ojcostwo mimo ,że ojciec dziecka tego nie chce . A jak rodzice nie chca sprawować stalej opieki sąd decyduje u ktorego rodzica będzie mieszkało dziecko. albo jesli rodzice np rażąco zaniedbują dziecko może im być wogole odebrana władza rodzicielska ,ale przeważnie wtedy mają dodatkowo proces karny

Czyli jednym słowem jeśli rodzic nie chce dziecka ,a nie zostanie ono oddane do adopcji bo drugi rodzic się nie zgadza na to to sąd może mimo wszystko zadecydować ,że np ta matka która nie chce dziecka ma obowiązek się nim opiekować. Np ze względu ,że matka ma dobrą sytuacje finansową ,a ojciec nie

Gość jasne że to prowo
Więc nie jest prosto. I mówcie tu, że aborcja nie powinna być legalna.

cytuję autorkę... dodam, że dziecko mam z własnym ojcem a nie chłopakiem gdy się dowiedział, to mnie rzucił ... A TO DOBRE... ha ha teraz to się uśmiałam... ha ha .. JESTEM ABSOLUTNIE ZA ABORCJĄ NIEKTÓRZY LUDZIE DZIECI NIE POWINNI MIEĆ ...

Skoro go nie kochasz, czyli skrupułów pozbawiona jesteś, to nie pomyślałaś by na tym zarobić, czyli sprzedać dziecko z zyskiem?

Gość do emilii
tamto prawdopodbnie był podszyw z tym ojcem.

Gość kredkaxdd
a jak tak zapytam a KTO CIE ZMUSIŁ DO SEXU??? Jestes głupią suk a i ruchawicą! dziecko sie na swiat nie prosilo jak sie chcialo jebac to trzeba bylo sie zabezpieczac skoro jestes juz dorosla na sex to i na wychowanie dziecka. a jak ci nie odpowiada to oddaj ludziom którzy pokochaja jak swoje i wychowaja bo z ciebie nie matka tyko zwykla zdzira

Gość większość gnojów tak ma
Masz rację kredka. Dupodaja bez mózgu i uczuć, nic więcej. Smarkata szczeniara, co dowiedziała się jak nogi rozkładać. I potem człowiek słyszy w wiadomościach, że dziecko pobite i katowane odebrali takiej mamuśce. Szkoda autorko,że się nie urodziłaś z zaszytym piź**iskiem a większym mózgiem. Boże, jak żal takich dzieci.