Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem czy to dobre wyjscie

wlasnie zazyłam tabletke wczesnoporonną...

Polecane posty

... i musze powiedziec ze fatalnie czuje sie z ta swiadomoscia, siedze i rycze... nie mialam innego wyjscia... :(((( Ktos jest teraz w podobnej sytuacji?

Gość ja uwazam,ze takie jak ty
zabij sie dziewucho

Gość ile???????
ile zaplacilas?

Gość boze co za idiotka
I nie nazywaj sie kobieta,bo takie jak ty sa zerem.

Gość wnioskuje....
MORDERCZYNI !! obys kiedys miala wielkie problemy z zajsciem znow.......

Gość moze mnie w pracy inwigiluja
nie mohery jednak co mam jej napisac? zajebiście działasz dziewczyno? wystarczyło ,ze już zadziałałaś w ostatnich godzinach

A jaka to sytuacja,że nie miałaś innego wyjścia-napisz lepiej ,,nie byłam gotowa na dziecko,,. Cóż współczuje;/

ojciec tego dziecka postawil mnie pod sciana i praktycznie wymusil to na mnie... :(

Ciężka decyzja, współczuję. I nie drzyjcie się na nią, że jest morderczynią, kobiety opanujcie się.

Co się dziwić ? Krzyż przeniesiony, to nie mają co robić :) A tak poważnie, to decyzja o aborcji powinna należeć do kobiety i jej partnera i nikt nie powinien mieć prawa osądzać, a tym bardziej obrażać. Oprócz rzucania czczych haseł na forum, wcale byście jej nie pomogły. Krzyczycie tylko, żeby nie usuwać, a los dziecka po jego urodzeniu tak na prawdę macie w głębokim poważaniu, przykre. I dlatego jestem za legalną aborcją, bo wtedy kobieta nie musi się kryć, korzysta z pomocy psychologa i może wtedy dopiero znajdzie wyjście z trudnej sytuacji i zdecyduje się nawet urodzić, a tak ? Jest z problemem sama. Już za samo to, że ma dylematy zostaje zbrukana.

Gość to musiało być trudne
Współczuję, że musiałaś podjąć taką decyzję... Trzymaj się 🌼

Taka tabletka działa do 72 godz po stosunku.Trudno tu mówic o dziecku.Nawet nie wiadomo czy rzeczywiście doszło do zapłodnienia. Najlepiej od razu nazwac morderczynią.Przecież to nie aborcja! Autorko nie masz w zasadzie powodu do łez bo szansa że od razu wpadłaś była raczej niewielka.Tą tabletkę należałoby raczej traktowac jak antykoncepcję po stosunku.

Gość to musiało być trudne
Ssak Leśny - zgadzam się z Tobą.

w sumie przyznaje sie wypowiadałąm sie wyzej teraz smiem twierdzic ze zadna z nas nie wypowiedziała sie przechodzac przez to a autorka napisałą wyraznie w poscie czy jest ktos w podobnej sytuacji a mu tu wszystkie jak muchy siadłysmy na nia a zadna z nas w takowej syt nie była

Gość heloł
tabletka ;;po;; nie jest tabletka wczesnoporonna, ona nie powoduje poronienia , tylo nie dopuszcza owulacji! jak nie ma owulacji - nie ma jajeczka nie ma ciazy- wiec to zadna aborcja!

troche przykre ze masz tak "wpływowego" partnera tylko pomysl- jak nie podejmiesz innych krokow to ile takich tabletek wczesnoporonnych zazyjesz w swoim zyciu? chyba ze to byl jednorazowy sex z tym mezczyzna ile masz lat dziewczyno/kobieto?

To nie był jednorazowy seks, z tym mężczyzna byłam w 3 letnim związku, no własnie, byłam, bo w obecnej sytuacji nie wyobrazam sobie dalej byc z kims takim... Mam 23 lata,a on 28.

Gość takkkaaa sobie
ja tez kiedys wzielam,i nie mam wyrzutow sumienia-przstancie zjadliwe malpy!!!

przykre to wszystko :(

Gość mesajah87
brałam postinor raz i escapelle 4razy w ciagu 2 lat, teraz ma śliczna córcie w wieku 23 lat (zaplanowaną) i jestem szczesliwa, gdybym zaszla w ciaze wtedy gdy tabletka nie zadzialaby nie usunelabym ciązy NIGDY. niemam wyrzutów po tabl. PO

Jeśli Twój facet polecił Ci wziąć tabletkę to z jednej strony dobrze. Dobrze z tego względu, że wiesz, że on ani nie jest gotowy, ani o tym nie myśli, ani nic. Gorzej byłoby, żeby w ogóle się tym nie przejął, a później Cię zostawił samą z dzieckiem (o ile doszłoby do poczęcia). Więc patrząc tak całkiem z innej strony... można by powiedzieć, że facet myśli... Ale nie odbieraj tego tak, że go bronię, broń Boże.

Gość ale jajaaaa
jakie niektore z was sa popierdolone,szkoda ze wasze matki tych tabletek nie wziely...powietrze byloby czystrze

czystrze?

A dlaczego moja matka miałaby tabletkę wziąć? Ja byłam chcianym dzieckiem. A jakby mnie nie było, to by mnie nie było, i tyle.

Gość heloł
ludzie o czym wy mowicie???????????? wziela tabletke ;;po ;; a wy wmawiacie jej ze usunela dziecko????!!!!!!!!! jakie dziecko?????????? takie tabletki powoduja ze wstrzymuja owulacje i nie dopuszczaja do tego aby nastapilo zaplodnienie, wiec o jakim usunieciu wy mowicie??????????\ autorko---------- nie usunelas zadnego dziecka, bo nie dojdzie do zaplodnienia !!!!!!!!!!!!!

Gość mesajah87
nie doczytalam wieku.. masz 23l a on 28?! i on jest jeszcze niedojrzaly o Qrwa! on nigdy nie bedzie gotowy nie marnuj zycia dziewczyno przy takim zerze!!!

Gość postinor
Nie przejmuj się, postinor to tj tabletka antykoncepcyjna-jeżeli wzięłaś w ciągu 24h to po prostu uniemożliwia zapłodnienie, bo zagęszcza śluz. To jest 10-krotna dawka hormonu z tabletki anty, więc pewnie nawet byś w ciąży nie była. Nie zadręczaj się, nie ma sensu, a następnym razem może pomyśl o tabletkach anty, bo prezerwatywa to kiepski sposób zabezpieczenia, albo naucz się kalendarzyka, jak mierzysz codziennie temp to nie ma szans, żeby wpaść, tylko początkowo upierdliwe, ale sama zobaczysz jak kiedyś zapragniesz dzidziusia, że można mierzyć temperaturę codziennie jak się czegoś pragnie, więc czemu nie zacząć wcześniej, żeby uniknąć takiej sytuacji jak teraz. A teraz głowa do góry, będzie dobrze i nie płacz już :-) POzdrawiam