Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to be fluor or not to be

pasta z fluorem czy bez? (zęby wyleczone, ale większośc z plombami, odwapnienia)

Polecane posty

J.W....właśnie na tę chwilę mam zęby wyleczone, mam 25 lat, ale ogólnie dużą tendencję do psucia zębów :( dlatego też, kilka mam już martwych, prawie w każdym jest plomba.....jaka pasta lepsza? bo już nie wiem:/ jedni że oczywiście fluorem, inni że bez....ja zgłupieje.....tyle pieniędzy już teraz wydałam (ok 2000) nie mówiąc o nerwach itp....że chciałabym, aby było teraz lepiej, żeby się już tak nie psuły.....no i dowiedziałam się że mam kilka odwapnionych zbów, które tzreba kontrolować.....więc w takim przypadku jaka pasta lepsza? z fluorem czy bez, i jeśli bez to jaka? i czy są dostępne jakieś płyny do płukania bez fluoru?? aha i teraz mam dość podrażnione dziąsła, bo miałam też od razu usuwany kamień, to jak zajeżdżała na dziąsło, strasznie mi je poharatała....co najlepiej na dziąsła też?

co///no to z tymi aminkami fluorów czy cholera wie zwał jak zwał, wiadomo o co chodzi, więc proszę o nieczepianie się szczegółów:) tylko o wyrażenie swoich opinii/ obserwacji/porady/jakichś mądrych artykółów niesponsorowanych z którejkolwiek strony ....

"artykułów " sorry żeby nie było, że mam się najpierw wziąć za ortografię, potem za zęby:P

"to be fluor or not to be co///no to z tymi aminkami fluorów czy cholera wie zwał jak zwał, wiadomo o co chodzi, więc proszę o nieczepianie się szczegółów tylko o wyrażenie swoich opinii/ obserwacji/porady/jakichś mądrych artykółów niesponsorowanych z którejkolwiek strony ...." Ja generalnie odradzam pasty:P.Gdzieś nawet czytałem że te zwiażki fluoru nie są wcale potrzebne do zycia a nawet jak tak to możliwe ze mniej:P.Natomiast polecvam moją metodę-nadtlenek wodoru z mieszanką weglanu wapniowego,magnezowego(lub tlenku) oraz węglanu litowca:classic_cool:.Mam problemy z próchnica ale dizęki temu sie poprawiło:classic_cool:.Podobno nawet przez to ząbki odrastają:D.Tylko z tym węglanem litowca i nadtlenkiem wodoru nie przesadzać bo się pare razy przyjarałem bo trochę żrące:O.A czy masz plomby z rtęcią:O?Jak tak to będą konieczne nowe wydatki:O.A za taką sumlkkę to radze kupić odżywki-wiele pomaga na ząbki:classic_cool:.Ze sklepu chemicznego oczywiście bo w aptece kosmiczne ceny i co gorsze często tam są zatrute odżywki:O.

O ortografii nie wspomnę ale nauka chemii by się przydała:D.I co to sa aminki:P?Co najwyżej aminyP.Ale nie ma czegoś takiego jak aminki fluoru:P.A co do tych plomb-czy kiedykolwiek też były w paszczy:P?Bo jak tak to będzie długie odtruwanie albo choroba alzheimera:O.

Gość 1 mam plombę takąa
jejku ja w ogóle nie rozumiem o czym ty mówisz!!!! a chemię miała, sto lat temu, więc wybacz..... mam teraz 1 plombę "ciemną". Kilka razy w życiu miałam....

No to musisz zadbać o jej usunięcie i zabrać się za odtruwanie:O.WłASCIWIE TO MUSZę niektore oficjalne odtrutki odradzic-prawie wszystkie są drogie i tylko 1 polecam ale to jest dodatkowa i bez innych się nie obejdzie:O.Do tego jedna znich podobno mózg uszkadza:O.Dlatego doradzam inne metody;).Niestety też nieco kłopotliwe i nie do końca bezpieczne ale na pewno bezpieczniejsze od tych oficjalnych;).A cod o chemii to radze sie zacząć uczyć:P.Będzie potrzebna w medycynie-konowałom nie można ufać.

nikt inny się nie wypowie? bo sorry Max ale gadasz pierdoły bez sensu...niby fajne rady ale jakieś takie niekompletne:/ pieprzysz jak potłuczony bez wyjaśnienia i konkretów.......jest tysiąc możliwości oczyszczania organizmu więc może podał byś jakąś konkretną a nie ogólniki same.

"to be fluor or not to be nikt inny się nie wypowie? bo sorry Max ale gadasz pierdoły bez sensu...niby fajne rady ale jakieś takie niekompletne:/ pieprzysz jak potłuczony bez wyjaśnienia i konkretów.......jest tysiąc możliwości oczyszczania organizmu więc może podał byś jakąś konkretną a nie ogólniki same." Nie pieprze jak potluczony:P.To że nie kompletne to jeszcze nie powód aby tak sie wyrażać:P.A cop do metod oczyszczania-jedyne które potwierdzono to: Z oficjalnych tylko te substancje: http://www.dzieci.bci.pl/strony/autism/dmps.htm - jest taki problem że to są 2 substancje i nie wiem czy obydwie sie nadają:O.I opisali po polskiemu a nie polsku jak to analfabeci:O. http://pl.wikipedia.org/wiki/Kwas_dimerkaptobursztynowy podobno powino się łykać odmianę mezo tego kwasku:P.Tylko to akurat ten co o nim pisali że uszkadza mózg:P. Poza tym jako odtrutkę pomocniczą-stosuje się kwas alfaliponowy:classic_cool:.To polecam kupić bez wzgledu na zalecenia:classic_cool:. Natomiast moja metoda to stosowanie dużej ilości kolendry-jak się da to ponad 50 gramów dziennie oraz zwiazki selenu-niestety w aptece to raczej zbyt drogo bo będą potrzebne spore dawki- około grama na dłuższą kurację-w aptece za to by się zapłaciło sumkę rzedu 5000:O.Czasami można kupić na forach chemicznych ale niezupełnie legalnie:O.Natomiast co do tych tysięcy metod odtruwania organizmu-nie napisali w żadnej że odtruć można się tym ze związków rtęci:O.

"to be fluor or not to be nikt inny się nie wypowie? bo sorry Max ale gadasz pierdoły bez sensu...niby fajne rady ale jakieś takie niekompletne:/ pieprzysz jak potłuczony bez wyjaśnienia i konkretów.......jest tysiąc możliwości oczyszczania organizmu więc może podał byś jakąś konkretną a nie ogólniki same." Nie pieprze jak potluczony:P.To że nie kompletne to jeszcze nie powód aby tak sie wyrażać:P.A cop do metod oczyszczania-jedyne które potwierdzono to: Z oficjalnych tylko te substancje: http://www.dzieci.bci.pl/strony/autism/dmps.htm - jest taki problem że to są 2 substancje i nie wiem czy obydwie sie nadają:O.I opisali po polskiemu a nie polsku jak to analfabeci:O. http://pl.wikipedia.org/wiki/Kwas_dimerkaptobursztynowy podobno powino się łykać odmianę mezo tego kwasku:P.Tylko to akurat ten co o nim pisali że uszkadza mózg:P. Poza tym jako odtrutkę pomocniczą-stosuje się kwas alfaliponowy:classic_cool:.To polecam kupić bez wzgledu na zalecenia:classic_cool:. Natomiast moja metoda to stosowanie dużej ilości kolendry-jak się da to ponad 50 gramów dziennie oraz zwiazki selenu-niestety w aptece to raczej zbyt drogo bo będą potrzebne spore dawki- około grama na dłuższą kurację-w aptece za to by się zapłaciło sumkę rzedu 5000:O.Czasami można kupić na forach chemicznych ale niezupełnie legalnie:O.Natomiast co do tych tysięcy metod odtruwania organizmu-nie napisali w żadnej że odtruć można się tym ze związków rtęci:O.A ta moja metoda na zęby jest bardziej skuteczna od past i tańsza:classic_cool:.

Gość kto chodzi prywatnie do dermat
ja uzywam z fluorem, a max zgrywa inteligenta, ale jakos słabo mu wychodzi, słyszałam, zeby unikac fluoru, ale ja mam to gdzieś:D

Gość paradontax
jedyna niepowtarzalna pasta ktora polecam,fakt na poczatku jest straszna w smaku ale po jakimś czasie(opis jej smaku jest ujęty na opakowaniu i czas w jakim organizm sie przyzwyczai..) już nie możesz bez niej żyć,naprawdę polecam, kawał czasu juz zabki szoruje tą pastą i zero zębów do leczenia do kiedy jej używam

Gość paradontax
ja uzywam koloru zielonejo jest rewelacyjny a i w chwilach pomiędzy szorowaniem plukam jame ustna roztworem z wody utlenionej odkaża i naprawdę jeśli wejdzie w nawyk to efekt zdrowego i pięknego uśmiechu i oddechu murowany ! :)

Gość odette
Koniecznie z fluorem pastę dla dobra zębów stosuj rano i we dnie ( colgate, blend a med, to dobre pasty z odpowiednią zawartością wszystkich specyfików, może być elmex), natomiast dla dobra dziąseł stosuj Parodontax classic (ona jest bez fluoru) wieczorem i wypłukuj ją niedokładnie (tak, zeby jej resztki zaległy w przestrzeniach międzyzębowych), bo ta pasta to taka bombka ziołowa, po której dziąsła będą w lepszej kondycji.

Gość paradontax
colgate i blend a med maja w swojej zawartości cukier ukryty w składzie pod nazwą chemiczną więc nie polecam to tylko przereklamowane produkty od których nabawiamy się próchnicy ale paradontax i biodent -tak a i elmex też jest w normie

" [zgłoś do usunięcia] kto chodzi prywatnie do dermat ja uzywam z fluorem, a max zgrywa inteligenta, ale jakos słabo mu wychodzi, słyszałam, zeby unikac fluoru, ale ja mam to gdzieś" Czy wiesz jak kolesie wyglądali po działaniu chloru na wojnie:D?Fluor to coś podobnego ale sporo mocniejszego:D.Jakbyć nim się raz porządnie zaciągnęła to raczej byś długo nie pociągnęła:P.A z reszta po co pasta-wystarczy butla z fluorem:D.

Gość okkkkta
dziewczyno nie czytaj tego idioty maxa..... przesiaduje na kobiecym forum i wypisuje te swoje pseudo mądrości mi stomatolog poeca na zęby pastę elmex- pomarańczowa przeciw próchnicy lub zielona, którą stosuję, bo mam obnizone szyjki zębowe. Dodatkowo raz w tygodniu stosuję żel elmex wzmacniający słabe szkliwo. Najlepiej poczytaj recenzje na wizażu. Na podrażnione dziąsła świetną pastą jest pasta Meridol

ejjj a dlaczego mój post został usunięty? ten co opisałam tak dużo o tym że fluor może być jednak szkodliwy, o co chodzi kurcze reklamować colgejty blendamedy można a zapytać się o coś innego już nie? bo nie wiem po prostu jak to jest i gdzie jest prawda, po której stronie.....

Gość iza marcinkowska
Fluor jest szkodliwy - wiadomo to od bardzo dawna, a pomimo tego zacofana Polska nie wycofuje tego składnika z produktów. W innych krajach taki zakaz już jest. Przestałam się truć 5 lat temu - tyle czasu korzystam z ajony. Po lepszym stanie moich zębów dokładnie widzę, że to całe gadanie o fluorze, to zwyczajne bajki. To wcale nie pomaga przy leczeniu zębów!

Jest szkodliwy i trudno zrozumieć to, dlaczego w Polsce jeszcze nie wprowadzono zakazu dodatków fluorkowych, skoro w państwach rozwiniętych, takie coś obowiązuje od lat. Cóż... każdy ma swój rozum i każdy sam decyduje o tym, z jakich past do zębów korzysta.