Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dddddddd

mleko z czosnkiem i masłem!!!!!! POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość dddddddd

czy jeśli do mleka wrzuci sie ząbek czosnku, troche masła i się przegotuje to wszytsko, później wyjmie czosnek i wypije to czy to podziała?????? czy lepiej nie gotować czosnku (czy straci swoje właściwości??) i zjeść go a nie tylko wypić mleko w którym on był gotowany???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moherkowa czapka
mleko sie gotuje z maslem. jak przestygnie dodanje sie miodu. mozna tez wciskac czosnek. i to wypic. wszystko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość antybiotyk
ja robie tak podgrzewam mleko nie zagotowywuje dodaje ząbek czostnku wyciśniety słodze to miodem i wypijam czosnek też staram sie wypic :) a to jest na przeziebienie to taki naturalny antybiotyk:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mdjdjdjdj
ja piłam mleko z czosnkiem i masłem na przeziębienia. Normalnie zagotowujesz mleko z odrobiną masła i posiekanym czosnkiem i pijesz to wszystko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dddddddd
no właśnie na przeziębienie, ale cóż nadal nie wiem - niektórzy mówią, że to sie gotuje, inni, że nie... ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie gotuje sie mleka z czosnkiem i miodem a to dlatego, z czosnek i miód tracą właściwości lecznicze w temperaturze powyżej 40 stopni. Należy najpierw pogrzać mleko, ostudzić, dodac wyciśnięty czosnek, masło i miód.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Fakt miodu nie mozna w takiej temperaturze grzać, a do tego musi byc naturalny a nie sztuczny zeby pomagac. Inaczej nie ma swoich właściwości i tyle. Ja kupuje od http://miody-huzar.pl/ bo maja z polskich pasiek i wiem że są dobre i zdrowe a nie sam cukier.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×