Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamaAnia

BIAŁYSTOK młode mamy i ciężarne - poznajmy się

Polecane posty

mc-dulka my nie mielismy zadnej z polecenia niestety, Iza Iza miala namiar na jedną nainie ale ma 60 lat a moje dziecko jest bardzo zywiolowe i wiem ze takiej osobie starszej bedzie trudno za nia nadązyc. Poza tym przyjdzie zima, chce zeby niania wychodzila z nia na sanki czy lepila balwana poki w dzien bedzie jasno jak przyjde z pracy po 15 bedzie ciemno wiec niania bedzie z nia wychodzila a uwazam ze starszej jest cieżej. Jak widze jak moja mama z nia zostanie czasami w wekend na pare godzin to jest padnieta a nie wychodzi z nia na spacer. Sama obserwuje dzieci ktore wychodza z starszymi nianiami u nas na plac i generalnie siedza w wozku bo nianiom starszym nie chce sie biegac za nimi albo boją sie ze sie ubrudza spodenki powaznie!! Dlugo wahalam sie czy starsza czy mlodsza ale z mlodsza nawet mi jest latwiej sie dogadac, jest otwarta i nie ma utartych swoich przekonan co do metody wychowywania wiec mlodsza bedzie sluchala zalecen rodzicow. Generalnie tez zlaezy od wieku dziecka i od jego temperamentu dla dziecka 6 miesiecznego ktore jeszcze nie jest mobilne moze "wystarczy" starsza. Ale polecam Ci ten portal niania.pl

Jeszcze spytam - kiedy zaczęłaś szukać? Potrzebuję niani od kwietnia, więc teraz raczej nikt się nie zdecyduje bo zazwyczaj potrzebuje pracy od zaraz

wiesz co podjelismy decyzje o niani we wrzesniu na portalu zarejestrowalam sie 9 wrzesnia i wykupilam na miesiac abomanemt za 49zł. A bedzie przychodzic juz na stale od grudnia - na poczatku bylo od stycznia dopiero teraz zdecydowalismy sie od grudnia. Ale ja chcialam zeby ona przez jakis miesiac przychodzila na probe tzn wlasnie 2 razy w tyg po 2 godziny czy np w sobote jak jestem sama cale dwa dni bo moj mąz pracuje w wekeknd 12 godz co dwa tygodnie wtedy przychodzi na 2 godziny bwai sie z Zuza a ja moge spokojnie ugotowac cos czy posprzatac. U nas wychodzi miesiecznie mniej bo 700zł dlatego ze potrzebujemy niani na zmiany tzn jeden dzien na 2 godziny, drugi na 7 i tak na zmiane bo moj mąz pracuje na zmiany.

mc-dulka - my mamy nianię. Dziewczyna 27 lat, ma swojego 8-miesięczniaka. Pracy w tym zapyziałym mieście nie znajdzie, więc zgłosiła się do nas. Zawsze coś sobie dorobi. Tylko, że u nas to ona przychodzi 7-8 dni w miesiącu, ale po 13h. Dobija do 100h miesięcznie. I wstyd się przyznać, ale ona u nas dostaje 4zł/h - śmiech na sali... Ale tu są takie stawki. Jak patrzyłam po ogłoszeniach to ludzie w ogóle dają po 2,50zł :o Przychodzi na 10 rano, daje małemu kaszkę, may się trochę pobawi w zagrodzie, umie bawić się sam i kładzie go spać. Jak wstanie to mleko, spacer, obiadek (słoik) i spać. Wstaje, mleko, deser i spać ;] My wracamy o 23 to Piotrek już śpi. Nie robi nic innego prócz opieki nad młodym. Nie gotuje, nie sprząta, nie kąpie go. Nie chodzi po lekarzach, nie robi zakupów. Dorabia sobie po prostu te 400zł i jej z tym dobrze, bo u nas to praca dorywcza. Ja dawałam ogłoszenie na e-grajewo, to jest coś jak bialystokonline. Podałam wszystkie warunki, godziny pracy, stawkę za godzinę i telefony się urywały dosłownie. Młode, starsze, jakie chcesz. Ja wybrałam młodszą, bo starsza zaczęła mnie umoralniać jak mam dziecko wychowywać ;/ mamaania - mówisz tabsy odstawić? Ale ja gumki nie zniese ;p

atiseni - jeśli chodzi o kaszki, to ja dawałam z Nestle kaszkę manną, ale właśnie ona była mleczna. Więc albo te Holle (słyszałam o nich, że są bardzo zdrowe i dobre dla dziecka), albo sama na modyfikowanym rób kaszkę manną, taką zwykła, ze sklepu. Dla urozmaicenia dodawaj jakieś owoce. Na początku mini porcyjki, może posmakuje. Piotrek nie chciał jeść na modyfikowanym ni cholery.

Na modyfikowanym zwykłej manny sie nie robi bo trzeba to zagotować a mleka mm nie mozna zagotowywac bo trafi witaminy ktore sa najwazniejsze. lapia no wiesz zawsze mozna przyspieszyc decyzje o rodzenstwie. Moja bedzie jedynaczką ;)

No tak, przecież modyfikowanego nie zagotujesz, to żem zabłysnęła :D Ja chce córę, może się uda. Ogólnie chcę dwójkę, sama sobie obowiązków dowalić :P Ale właśnie odczekać bym chciała, żeby młody do przedszkola poszedł, chociaż wiem, że im dłużej będę czekać tym bardziej będę odwlekać. Pożyjemy zobaczymy.

hej dziewczyny jak fajnie ze takie poruszenie co do żywienia moge czasem wam pomóc :D ale u mnie wogle z jedzeniem to dziwnie bo u mnie wszsytko bardzo wczesnie weszło i wogóle niektorzy pochwalają lub nie :) aniluap jak wszystko ładnie wyczyscisz i przykleisz dokładnie to bedzie dobry wyniczek ja tak robiłam u mnie fakt faktem troszke łatwiej ale ty napewno zdolna jestes hihi mc-dulka aleczasem można znalesc przy takiej liczbie godzin ze czasem ktos z ceny zejdzie u mnie znajoma ostatnio pilnowała okazjonalnie po 5 zł bodajże, poszukaj ,mi tez osatnio sie zdażyło kilka godzin przez kilka dni pilnowac takiej małej pociechyb koleżanki koleżanki hihih (rozumiecie co nie) mój maksymilian miał taaka frajdę hihi Myslę ze starsza niania po 1 nienadąży za maluchem a po drugie starsze mogą ale nie muszą przyznawac wam rację a jak wyjdziecie to i tak robic po swojemu " ona wie lepiej " lapia wyslij męża na zastrzyk nie bedzie wtedy gumki :P Aniluap - no cos ty takie ładne dzieci robicie a ty mówisz ze jedynaczka dziewczyny kiedy robimy jakies spotkanie takie duże fajne z

Na początku odrzucałam młode nianie, nie brałam ich pod uwagę, a chciałam taka ok.50, a teraz myślę o takiej do 40-tki. Z tym że starsza wie lepiej to macie rację, ale wolałabym taką opiekunkę, która ma swoje dziecko, bo ma w sobie ten instynkt. Wiem, że dopóki nie miałam Szymka to do końca nie były dla mnie zrozumiałe matczyne uczucia. Pożyjemy zobaczymy. Myślę, że w styczniu wezmę się za poszukiwania, ale już teraz się rozglądam i szukam takiej z polecenia :)

Siema Rajka co tam u Was? jak Maksio się miewa? o spotkaniu wlasnie pislaam na prywatynm ze mozna by sie spotkac ale dałam pomysl zeby wyjsc tym razem bez dzieci, na ploty, posiedziec spokojnie a panowie niech sie zajmą dziecmi

Łooo a was nadrobic hahaa. Aniulapj na temat moczu odpisalam ci na tamty forum :) Lapia- ja tez po urodzeniu patrychy przezucialam sie na gumki i jakos leci bezproblemowo narazie. Zastrzyki- 3 miesiace , ja sie nie pisze za duza dawka horomnow na raz :P Nianie- ja lookam ogloszenia na bialystokonline daja 4-6zl, chyba ze wiecej roboty np sprztanie gotowanie czy uczenie jezyka to nawet 8 ;) Aaaa mam pyt zatrudniacie na umowe, czy tylko tak slownie?? Patryska dzisiaj spala az 20minut w dzien, padla o 19. Ale od 17 ledwo zyla, marudzila, ale chcialam ja przeciagnac. Ja gluten wprowadzalam po 6miesiacu, dawalm kaszke z neste zdrowy brzuszek 8 zboz. Nie daje tych smakowych, bo cena jest kiepska, a sklad kleik ryzowy i aromat np nbananowy 0,8%. Wiec robilam kleik na gesto dodawala owoce i byla kaszka smakowa ale zdrowa :D i bez cukru. Patryska juz ladnie stoi i robi tany tany. pampers macha sie na lewo i prawo. Jak u was z nocnikowaniem. U nas kupsztyle sa lapane, ale siki o nie nie wyczaje kiedy robi :) ostatnio mamy focha na zupy. Ale ziemniaczki z miesem to by wpitala. rozstalismy sie z inhalacja. Mamy teraz nowy lek i tube wziewna. Patryska placze na sam widok. Ale 15sekund i juz. A nie jak z inhalacja 10min. U nas chyba tyle. :P

ale ruch:) ja mam nianię za 6zł za godzinę. Jest starsza, ale żywiołowa - dużo chodzi sama z grupą PTTK więc nie będzie problemu jeśli chodzi o spacery. Nie umoralnie i nie poucza - robi to o co proszę. Co do glutenu - jest okienko tolerancji glutenu między 4-6 miesiącem i wtedy po pół łyżeczki zwykłej amnny ugotowanej przez 2 tygodnie dodawałąm do mleka - potem do zupek. Kaszki z glutenem są od 4 miesiąca - właśnie te z Holly. Ja podaję już owsiana i wtedy nie daję kaszy manny do posiłków. Mój najbardziej póki co lubi kaszkę jaglaną. Kasze z tej firmy są z pełnego przemiału i bez cukru - co dla mnie jest bardzo ważne. Smak też ok. Ja podaję na sztucznym mleku. Starszym dzieciom można na wodzie robić. Co do portalu niania.... Moja znajoma miała z tej witryny nianię - młodą..... Okradła ich i nie zniknęła ze strony. Mimo telefonów i interwencji. No ale nie wszystkie są nieuczciwe. Niania u mojej siostry - młoda - wsadzała siostrzeńca do łóżeczka i trzymała go tam cały dzień podkarmiając batonami - siostra nagrała. Tak więc nie chcę starszyć ale czasami warto nagrać i sprawdzić co się dzieje jak nas nie ma. To chyba jakoś tak ogarnęłam i odpisałam na to co zapamiętałam.

Dzięki dziewczyny za rady dot. niań, każda jest cenna. Wierzę, że znajdę dobrą opiekę do mojego misia. Brzdącal śpi od 18.40, bo w dzień spał tylko 50 min. W nocy, jak zwykle ostatnio, czeka mnie kilka pobudek (nie wiem skąd te pobudki, bo wcześniej przy zębach, a teraz nic się nie dział z zębami a tak jest, ale teraz już chyba i "czwórki" atakują...) Teraz piję Redsika i się relaksuję :) Kurcze, już się nie mogę doczekać aż Szymek zacznie chodzić, z dnia na dzień widzę postępy, bo wstaje przy nowych rzeczach, omija przeszkody, ale tego samodzielnego chodu nie widać ;)

Ale tu się rozpisałyście, a na prywatnym grobowa cisza :( No nie ładnie laseczki. Co do glutenu to ja dopiero od miesiąca podaje Patysiowi bo nie chciał :( Za to wcina jogurty naturalne i kocha zupki które robi mu mamusia :)

dziewczyny jak dzionek przeleciał ?? u nas pokojnie bylismy u dziadków na wsi mój synej drzewka sadził z dziadkiem moim bratem i Tatusiem :) był bardzo pomocny hihih później bylismy w krainie smyka.dziecko wieczorem padło jak zabite.oglądałam dzisiaj zdjęcia jak m ój maksymilian miał miesiac hihihi jak ten czas szybko leci juz ma roczek

hej:) A moj M od kilku dni w delegacji, wiec pojechalam do rodzicow na pare dni, zeby samej nie siedziec. Ale dzis w nocy wraca wreszcie:) ok. musze spadac bo mnie brat wygania od kompa:( niestety u rodzicow tylko jeden jest.. Napisz enieco pozniej (jak sie dorwe do neta..)

Ja się starzeję. Obejrzałam właśnie Paranormal Activity 2 i mam schizy, a kiedyś tak kochałam horrory. A teraz się boję :D

lapia - j a horrorow w ogole nie ogladam, bo wstyd sie przyznac, ale jak obejrze to boje sie potem sama isc do lazienki i mam koszmary... zupelnie jak dziecko, ale to przez to ze bardzo przezywam filmy (dramatow te nie znosze bo zawsze rycze jak bobr..)

:D tak więc nie jetem sama. Ja to w ciąży na wszystkim ryczałam, nawet na Mam Talent. Chyba odstawię tabletki... bo to już przestaje być śmieszne te moje lenistwo i niechęć do seksu :o

HEJ HEJ Laski powiedzcie jak bawicie sie z dzieciakami bo mi juz pomysłów brak, zabawki są na gorą 5 minut, pouklada wieze z klockow, powklada kształty do dziurek i juz sie nudzi. Przy ksiązeczce nie wysiedzi, czasami wozi lale, w wozeczku, karmimy lale ale to wszystko doslownie na chwilke. No naprawde nie wiem jak jej zagospodarowac czas, mam wrazenie ze ona sie nudzi. Wiem ze trzeba dac dziecku czas zeby sie wynudziło bo podobno dziecku musi umiec sie zajac czyms samo ale...

A ja słuchajcie horrory uwielbiam!!! albo mocne thrilery typu Siedem, czy Kolekcjoner kości. Tylko jedna zasada horror musi byc dobry zadna tam Piła, beznadziejnie zrobiona. Z tym libido to mi sie wydaje ze to normlane jak kobieta wchodzi w nowa role i staje sie matką. Z jaka kolezanka nie gadałam to ma podobnie ale chyba znacznie gorzej jest jak byl porod sn bo wiadomo co nieco zostało naruszone. Ja nawet swojemu powiedzialam ze mozemy zastosowac małżenstwo otwarte bo u mnie ochota jest zerowa :)

Ojoj a ja biore tabletki i ochote zawsze mam :P Aniluap a ty się zastanów lepiej nad tym otwartym małżeństwem. Ja tak kiedys zrobiłam i dupa posłuchał. I już nie jestesmy małżeństwem.

Gość młode mamy mam pytanie
jeśli kobieta jest w ciązy 4 tygodnie to słychać już tętno dziecka? Pozdrawiam

nie ma zasady, z tzw. wizyta serduszkowa czeka sie zazwyczaj do 6 tygodnia zeby potwierdzic bicie serca. U mnie biło mocno w 5 tyg.

Gość dzięki za odpowiedz
Powodzenia:D