Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ślubuję N D Maz. wrzesień 2010

ŚMIEJĘ SIĘ OD UCHA DO UCHA SZUKAJĄC FOTOGRAFA I VIDEOWCA.

Polecane posty

Gość Ślubuję N D Maz. wrzesień 2010
hej w internecie ponad 80% fotografów mających swoje strony nie jest nigdzie zarejestrowana. Zdaje się że tak pisząc mieszkasz na innej planecie. Na targach jest mało fotografów i też nie muszą być nigdzie zarejestrowani bo często są podczepieni pod inne firmy. Targi mają akcje ,,torebka reklamowa" i wystarczy że znajdzie się tam folder lub ulotka fotografa. Jest to o wiele lepsze pokazanie się niż wystawianie się na targach. Co do fotografa na naukach to czemu nie, bardzo dobry pomysł bo hochsztaplera nikt by nie wpuścił bo bałby się odpowiedzialności. Ślub jest przecież w kościele to czemu tam fotograf nie może się zareklamować?

Gość chyt troche ponizej
Myslisz, ze ksiadz sie zna na fotografii?? Koles (na oko - byly ministrant sadzac po zachowaniu ksiedza) przyniosl 2 zalosne albumy, a jak go zapytala jedna z kursantek czym robi zdjecia to sie zaczerwienial i powiedzial ze Sony (nie powiedzial dokladnie co, mam nadzieje, ze chociaz Alfa..). Tyle w temacie.

Gość ProboszczParafialny
Ksiądz, kapłan ani żadna inna osoba mająca związek z liturgią lub kościołem nie powinna, a nawet nie może polecać żadnych firm oferujących usługi związane ze ślubem. Kuria przedstawia jasne stanowisko w tej sprawie.

Gość Moim zdaniem....
ProboszczParafialny taki z ciebie proboszcz jak ja biskup :D Ksiądz to też normalny człowiek który ma rodzinę, kolegów i znajomych. Nie ma nic w tym zdrożnego że poleci fotografa na ślub. Właśnie fajnie że chce pomóc a nie tylko umoralniać. Prędzej skozystam z takiego polecenia niż z polecenia na forum lub od znajomej której zdjęcia są najwspanialsze a ona na zdjęciach wyszła lepiej niż wyglada w naturze. Wielu księży pasjonuje się malarstwem, fotografią i ogólnie sztuką. Mnóstwo małżeństw pokazuje duchownym swoje zdjęcia a czasem nawet dają kilka zdjęć z ceremonii ślubu co też jest bardzo fajne. Jestem jak najbardziej za tym aby ksiądz polecał fotografa lub videowca bo jest to jak najbardziej normalne.

Gość już niedługo, coraz bliżej
oglądałm zdjęcia z tej stron Bitnera :o okropne, nie podobają mi się :o parę zdjęć normalnych a reszt taka jakś udziwniona, połowę fotografii zasłania jakiś filar, czyjś łeb albo kwiatek :o okropne...

Gość do tematu
Bittner i podobni jemu umieli sprytnymi sposobami wypromować swoje nazwiska a dla wielu jest to ważniejsze niż to co te nazwiska mogą dać. Niszczy się tych co robią przyjazną, miłą dla oka fotografię a promuje się nazwiska i związane z nimi udziwnienia.

Gość podział fotografów
żródło kobieta,wpl Fotografów ślubnych możemy podzielić na trzy grupy. Pierwszą z nich będą reportażyści. Taki fotograf będzie czuł się jak ryba w wodzie wszędzie tam "gdzie się dzieje". Czując się dobrze w centrum wydarzeń, dokumentuje przebieg najważniejszych chwil podczas trwania przygotowań, czy uroczystości w kościele. Reportażysta ma wyczucie chwili, fotografuje ciekawe momenty, widzi o wiele więcej niż przeciętny zjadacz chleba i widać to w jego portfolio, które będzie pełne ciekawych momentów, ilustrujących „akcję. Jeśli cenimy ciekawe pomysły na sesję plenerową szukajmy fotografa w grupie wizjonerów. Konikiem tej drugiej grupy fotografów będą sesje plenerowe. Zaskoczą nas podczas sesji realizowanej po ślubie, swoimi pomysłami, nietuzinkową techniką światła błyskowego czy unikalnymi miejscami do ich realizacji. Sesji plenerowa to nie rzadko miniaturowa sesja mody, fotografowi może towarzyszyć asystent, wizażysta czy specjalista od scenografii i kostiumów. Przeglądając zdjęcia fotografów kreacyjnych, szukajmy w ich pracach unikalnych pomysłów na sesje plenerowe. Trzecią grupą będą fotograficy którzy bieli są zarówno w reportażu, jak i zdjęciach kreacyjnych. Jeśli zależy nam na sesji plenerowej i reportażu, zwracajmy uwagę na ten podział, przeglądajmy różne portfolio porównując fotografów pod kątem umiejętności reportażowych i plenerowych.

Gość Dajda
Czyta lam ten arty kół. Dajmy że nie był on sponsorowany hihihihi choć napisała go osoba robiąca zdjęcia na ślubach

Gość ejbisi
A mnie sie bardzo podobaja fotki tego Bittnera. Sa artystyczne, koles wylapuje fajne momenty i nie boi sie photoshopa, ale tez nie przesadza z nim. Po prostu sa rozne gusta i watpie zeby istnial fotograf ktorego prace podobalyby sie WSZYSTKIM.

Gość ładne ma fotki ten Bitner
ale czy nie uważacie, że 7 i PÓŁ TYSIĄCA ZŁOTYCH za zdjęcia to przesada? :o

Gość zerknęlam na stronkę p. B
i ogólnie zdjęcia fajne, podobają mi się, ale sama bym się na nie nie zdecydowała i nie dlatego, że ów Pan jest drogi, tylko, że to nie trafia w mój gust i to, co chciałabym mieć w domu jako pamiątkę :) Ale u innych mogłabym oglądać:)

Gość ejbisi
Nie no 7,5 tysiąca to gruba przesada, nie wiedzialam że aż tyle bierze. Szukalam fotografa kilka miesiecy i znalazlam kilku fotografow na jego poziomie a nawet lepszych od niego i nikt nie bral wiecej niz 5 tysiecy razem z plenerem.

Gość PhotoMK.pl
Gusta są różne. Ceny za usługi również. Każdy fotograf ma swój styl i inaczej widzi świat. Jeden stwierdzi ze ciocia śpiewająca sto lat tak że widać migdałki jest nieestetyczna na zdjęciu i nie zrobi zdjęcia, inny stwierdzi ze wystarczy przejść trochę w bok - umieścić ciocię w tle za młodymi lub zgoła odwrotnie młodych w tle za ciocią i będzie ładne zdjęcie i dobrze uchwycony moment. Co do obróbki w PS to nie wszystko - jak zdjęcie wynikowe kiepskie to PS nic nie pomoże. Technika i doświadczenie - ale niekoniecznie doświadczenie tylko w ślubnej tematyce. Są ludzie którzy kupują sprzęt za kilkadziesiąt tysięcy ustawiają na automat i chcą tym zarabiać. A są tacy którzy zakupili jakieś minimum pozwalające na komfortowa pracę z pieniędzy odkładanych co miesiąc a w międzyczasie fotografowali wszytko dookoła. Znają swój sprzęt równie dobrze jak pro fotograf i wiedzą że brak im doświadczenia w "ślubach" ale mają doświadczenie w tradycyjnym reportażu, fotografii portretowej. Mają świeże pomysły i wiedzą jak je zrealizować. Jak myślicie - którzy mają przyszłość? Sprzęt w mniejszym lub większym stopniu ogranicza ale znając go dobrze i posiadając minimum (dla mnie minimum nie oznacza podstawowego obiektywu ale co najmniej zakres 28mm-130mm i światłosiłę co najmniej 2.8 + oczywiście lampa i zapasowe body) jesteśmy w stanie zrobić udane zdjęcia. A czy one się podobają czy nie, czy fotograf wybrany z sieci czy z polecenia. Czy spotkaliśmy się z nim osobiście czy tylko przez telefon ustaliliśmy wszystko i podpisaliśmy umowę wymieniając się listami - to już indywidualna sprawa każdej Młodej Pary. A teraz uwaga bo będzie reklama - ponieważ sam jestem fotografem i to akurat zarabiającym wykonując zlecenia śubne zapraszam na moją stronę: http://PhotoMK.pl

Gość FotoOto
PhotoMK.pl uciekaj z tego miejsca bo zaraz ciebie tutaj zniszczą. Pojawi się jakaś najlepsza we wszystkim pani fotograf i ci dokopie. Ładnie to wszystko napisałeś z tym że się z jednym nie zgodzę. Młodą parę nie obchodzi jak były robione zdjęcia, czy aparat był w trybie programowym, automatycznym czy innym. Młoda para chce mieć tylko ładne dobrze technicznie wykonane zdjęcia.

Gość Gosica miła
Człowieku przestań wszędzie wstawiać tą swoją reklamę z tymi zamieszczonymi fotograficznymi połamanymi przeostrzonymi gniotami. Najpierw kup sobie jakąś lekturę o podstawach robienia zdjęć, kompozycji i obróbce. Wszystkie zdjęcia to kradzione pomysły na ujęcia z innych stron fotografów. Wiele zdjęć widziałam na chomikuj.pl i innych stronach fotografów. Czy muzyka na twojej stronie jest tak samo uczciwie zamieszczona jak zdjęcia w galeriach?

Gość Gosica Milł
Takich Baranow jak Gosica miła jest tu pełno a tak naprawdę to są to tani fotografowie którzy nie potrafią zrobić zdjęcia dobrego i złapać żadnego zlecenia bo ich galeria przypomina rzygowiny takie zaraz po ślubie :) Gratuluje pomysłowości a le może ujawnisz cię człowieku i pokażesz te swoje cudowne zdjęcia bo domniemam że jesteś wszechstronnie uzdolniony nie tylko chamskimi odzywkami :)

Gość No i kto.....
.....napisał ten ostatni wpis, pewnie nie fotograf? Panowie jesteście na wskroś żenujący. Jak się was czyta to mam odruch wymiotny. Ten ostatni wpis dokładnie pokazuje kim są fotografowie ślubni. Lepiej poprosić znajomego o zrobienie zdjęć wiedząc niż mieć z takimi dupkami do czynienia. Każdy zachwala jaki to on jest wspaniały a jak widzi się jego zdjęcia, jego puszenie się to ręce opadają. Wstyd panowie.

Gość do dupka Gosica Milł
Twoim zdaniem czy jeśli ktoś jest tańszy to robi gorsze zdjęcia od tego droższego?? Z jakiego miejsca człowieku się tutaj przyturlałeś? Widzieliśmy zdjęcia tych drogich gdzie komin fabryczny na zdjęciu jest ważniejszy niż młoda para której robi się zdjęcia. Ponad 90% tych drogich w twoim pojęciu super fotografów właśnie tak robi zdjęcia jak ten przykład z kominem. kolega pokazał nam zdjęcia robione przed warszawskim Pałacem Kultury gdzie 90% kadry to był Pałac Kultury. Zapłacili za te zdjęcia majątek i dopiero po jakimś czasie zrozumieli co najlepszego zrobili. Internet, dobra gadka, mącenie propozycjami w głowach czynią cuda i ci ludzie sztucznie wyhodowani jako profesjonaliści robi zdjęcia. A że zdjęcia nie spełniają przekazu jako pamiątka ślubna to już nikogo to nie obchodzi. Może ten dupek podpisujący się jako ,,Gosica Milł" zaprzeczy temu co napisałam?

Gość do dupka Gosica Milł
Przepraszam za błędy ale pisze z telefonu. Pozdrawiam

Gość Skierniewiczanka 2013
Gosica Milł czy takie wpowiedzi jak Takich baranow, przypomina rzygowiny to według ciebie nie są chamskie wypowiedzi? Tekst w rodzaju złapać zlecenie wiele o tobie mówi. Zdaje się panie profesjonalny fotografie że chyba w tym roku jesteś bezrobotny czemu przy takim jak twoje podejście do innych ludzi wcale się nie dziwie. Zdjęcia na www.ajphotography.pl według mnie są naprawdę bardzo słabe. Zdjęcia umieszczone na blogu to całkowita masakra. Kolaże z okazji zdjęć ślubnych to brak smaku i wiocha. Nie rozumiem tych połamanych zdjęć czemu to ma służyć? Przedzież to jest paskudne.