Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gotująca mama....

Z czym mogę przygotować...???

Polecane posty

Gość gotująca mama....

Chcę zrobić dziecku obiad. Poraz pierwszy chcę podać rybę. Moje dziecko skończyło 8 miesięcy. Doradźcie mi proszę jaką mogę podać rybę i z czym ją podać??? Chcę ugotować lub zrobić na parze. Proszę napiszcie, bo nie mam pomysłu.

Gość gotująca mama....
Pomoże któraś mama? :)

Gość mozesz zrobic zupe
Gotujesz rybkę,potem ją przebierasz z ości, na tym wywarze ugotuj warzywa: marchewka,por, pietruszka,seler, ziemniak (co podajesz) - zmiksuj wszystko razem, dodaj masło lub oliwę z oliwek i koperek.

Gość gotująca mama....
A jaką mogę podać na poczxątek rybę? MOże być mintaj?

lepiej niech to będzie morska ryba, są zdrowsze, może być mintaj:-) możesz ją ugotować na parze, do tego ugotowany brokuł i ryż, rozdrobnione lub po prostu ugotowane na bardzo miękko, zależy czy toje dziecko już trochę gryzie, cz jeszcze nie

Gość mozesz zrobic zupe
Smaczna ryba to sola, bo bardzo delikatna. Ja zaczynałam od ryb takich delikatnych,potem miruna,łosoś, mintaj, zależy co kupię. Możesz ugotować na parze,potem zmiksować, czy rozdrobnić. Zupa jest bardzo smaczna i zazwyczaj dzieci ją lubią, nie jest sucha jak same rozgniecione warzywa i ryba. Możesz zrobić tez rybę na parze, ziemniak + surówka z marchewki. Wszystko zależy co już podajesz.

Gość jak idziesz
ja robię w piekarniku zawiniętą w folię z warzywami. :)