Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Proste jak slonce

Wyjasnie dlaczego Polki wola obcokrajowcow w UK

Polecane posty

Nie przyznawac sie, ze jest sie POlka wsrod obcokrajowcow - okay, rozumiem. Ale wsrod swoich? Ja zaliczam sie do normalnych i gdy z synem na przyklad idziemy na zakupy i widze w sklepie pania Polke, czy w restauracji czy w innej instytucji (czasami maja emblematy z imieniem i nazwiskiem na koszulce) to po polsku mowie np 'dziekuje' czy 'dzien dobry', a ta do mnie nadal po angielsku i udaje, ze nie rozumie polskiego. Takich ludzi nie rozumiem i nie wiem czemu tak robia...

Bele de jour, nie mowie, ze byl cacy. Chcialam tylko, zebyscie potrafily sobie wyobrazic Araba, jakiego nie zobaczycie raczej w UK na porzadku dziennym. Nie wiem, wydaje mi sie, ze nasze rodaczki wiaza sie raczej z tymi mezczyznami nizszej klasy spolecznej, ktorzy sa tutaj na wize lub studiuja czy tez maja inne podobne dylematy..

Gość DO:Proste jak slonce
Kobieto w jakim Ty się środowisko obracasz (obracałaś) ze w Polsce TYLKO widziałaś brudasów ogolonych na łyso z puszka piwa w dłoni??? Zal mi Ciebie że tylko na takie towarzystwo było Cie tu w Polsce stać.

Gość Proste jak slonce
do osoby powyzej Ty chyba nie umiesz czytac ze zrozumieniem!! Czy ja w ogole cos pisalam o Polsce i o moich znajomych z Polski ... ??? Ja pisalam tylko i wylacznie o Polakach ktorych widze w UK . Ja nie mam znajomych Polakow tutaj w UK to skad niby mialabym sie obracac w towarzystwie Polakow. Nie mieszkam z Polakami a moim miejscu pracy pracuje tylko jedna Polka. Lepiej nauczyc sie czytac ze zrozumieniem bo masz podstawowe braki i chyba wlasnie wydalas swiadectwo o sobie jaka jestes ... prosta.

Do Mayor ja tez pracuje w miejscu gdzie spotykam polakow, i jak juz ktos zagada po polsku to w pierwszym momecie go nie rozumiem, i prawie zawsze musi powtorzyc co powiedzial, a wynika to z tego ze sie po prostu nie spodziewam polskiej mowy i jestem zmieszana. Jak bylam w londynskim pubie ostatnio to do polki za barem ( wiedzialam ze jest z Polski bo poprzedni klient ja podpytywal) po polsku skladam zamowienie a ona Exuse me?? Smialysmy sie obie pozniej. Ludzie z "klasa" potrafia widziec rzeczy w szerszym kontekscie czego i Tobie zycze.

Gość rodenvbach
Oj niestety, ale to co mowi sie o Polkach jest prawda i mowie to jako kobieta. Muzulmanie potrafia zbajerowac, omamic, rozkochac a glupie Polki leca jak cmy do ognia. Znam kobiete, ktora jest z Marokanczykiem. Facet traktuje ja jak ksiezniczke, ciagle zapewnia o milosci, a ona jest zakochana po uszy. Nie widzi tego, ze on ciagle pozycza od niej pieniadze na wieczne nieoddanie. Nie widzi, bo mysli, ze jest wyjatkowa. No bo taki przystojny facet zwrocil na nia uwage. Ten sam facet bedzie dla Angielki facetem z nizin spolecznych a dla Polki "czarujacym obcokrajowcem". Juz samo slowo " obcokrajowiec" budzi w Polkach szacunek. Zal mi takich dziewczyn, bo wiekszosc z nich przekona sie predzej czy pozniej jacy uczciwi sa ich ukochani.

Gość Rogo
Do autora tematu Podobno wy kobiety szukacie miłości ,a wypowiedź autorki mówi sama za siebie liczy się : kasa ,pozycja społeczna ,to jak się ubiera i wygląd. Z obserwacji widzę ,że coraz więcej jest takich przypadków, niestety wasi przodkowie w grobach się przewracają na samą myśl ,że wolicie obco krajowca niż własnego rodaka tylko dlatego ,że mają pieniądze i inne materialne rzeczy.

Ja was w sumie dziewczyny rozumiem, podobaja sie Wam obcokrajowcy bo to cos innego, wiec na poczatku sie to podoba , ja przyjechalam tu 18 lat temu jako 18 letnia dziewczyna, w sumie Polakow to tu za duzo nie bylo, tzn . byli ale nie na peczki jak teraz, bylam w dlugim zwiazku z Australijczykiem i potem tez w dlugim zwiazku z chlopakiem z RPA , a teraz jestem od 9 prawie lat zona Polaka, przystojnego bruneta z niebieskimi oczyma, ktory fajnie sie ubiera i biegle mowi po angielsku , ma dobra prace itd. wiec ja trafilam na tego rodzynka :) . Nie podobaja mi sie te wszystki posty na temat Polakow brudasow, jest duzo fajnych Polakow w Anglii ale tych nie widzicie bo nie przeklinaja , bo nie trzymaja puszki piwa w reku , wiec ich na ulicy przeoczycie , a sa , chodza po ulicach i jezdza metrem.

Gość polaczki to zlodzieje
i kretacze,pierdoleni pozyczalscy pieniedzy,zapierdalaja tacy dobrzy pracownicy a nigdy kasy nie maja chuje..tez wole obcokrajowca,europejczyka.

do Rogo kase to pozyczaja glownie polaczyska:O

ale autorka tez nie lepsza,pewnie z nizin.zamiast napisac "blond" wlosy pisze "blad" wogole juz nie kumpluje sie z polakami i jestes szczesliwsza.70% polaczkow w uk popzycza i ciagnie od kogos kase,czy to polaczek czy pulka,obojetnie jakiej plci wkurwiona jestem na swoich "rodakow" jak szlag!!!!!!!!!!!!!!1

Gość Debra.
A ja jestem z obcokrajowcem i nie wymieniam go na razie. Niestety spotykam sie z niemiłymi sytuacjami gdzie wstretne babska z szałem macicy (głownie polki) maja gdzies ze on jest zajety tylko go rwa :/ ale potem on mi o tym opowiada i sie razem smiejemy :) ja nie wiem czemu ludziska takie wredne sa i nie moga sobie znalezc kogos wolnego?

Gość Gruba Krowa
Bo poleczki, zwlaszcza rozlatujace sie "mamuski" pod 30 sa zdesperowane. Najgorsza grupa wiekowa, nawet jesli wyglada jak pasztet to np w UK poczuje sie "spełniona kobieta" dzieki własnie puszczaniu sie :) nie martw się bo jeśli Twój facet Ci o tym mówi to świadczy o nim dobrze!

Gość Debra.
A niee, ja sie nie boje bo to żadna konkurencja dla mnie, mnie to tylko wkurza. Po prostu takie lafiryndy po 30, typowe mamusie przy tuszy i jeszcze robia sobie nadzieje :) ja mam 23 lata i znam swoja wartosc, jak sie pokaze z moim chlopakiem na imprezie firmowej to uciekaja z podkulonym ogonem. Jednak wkurza bardzo, bo one otwarcie mowia mu np ze ppotrzebuja seksu, ze do spraw seksu podchodza jak facet itp... Po cholere taki rzeczy mowic obcemu facetowi? Smieszy mnie ta desperacja :)

Gość Zostawcie Polki w spokoju!
DO WSZYSTKICH UCZESTNIKÓW TEGO FORUM, Z OBU STRON BARYKADY! A co to kogo obchodzi kogo Polki wolą? Każdy ma prawo wybrac sobie takiego partnera/partnerke z jakim mu/jej dobrze i nikomu nic do tego! Jestem zwiazana od 6 lat (a znamy sie 8 lat) ze wspaniałym, mądrym i dobrym człowiekiem (owszem - nie-Polakiem i nie-białym!) i choć moje szczęście jest ponad całe to plugastwo które szerzy sie w sieci (i nie tylko), to jednak wkurza mnie i męczy ogrom jadu, pomówień i niechęci ze strony Polaków! Nie mam nic przeciwko Polakom w UK, wielu z nich to fajni ludzie, a opinia pozostałych moze by m nie nie obchodziła, gdyby nie to że taką nagonka spotyka każda Polka która śmiała wybrać sobie faceta innej narodowości! Ze już nie wspomnę - o zgrozo! inny kolor skóry! Mamy 21 wiek a tu się urządza polowanie na czarownice! Jakim prawem ktokolwiek śmie nazywac mnie "puszczalską"? Na jakiej podstawie ktokolwiek śmie wnioskowac, że zwiazałam się dla kasy?? Dlaczego odwiedzając rodzinę w Polsce muszę mieć oczy naokoło głowy w obawie o bezpieczeństwo mojego partnera i swoje własne? Nie mam nic to stylu ubierania się polskich panów- tu jak i w kazdej innej dziedzinie każdy ma prawo własnego wyboru. Zapewne istnieją kobiety którym podobają sie faceci w dresach (na przykład kobiety które same noszą dres na każdą okazję - koniecznie różowy i z duzym napisem adidas) ale z osobami które ludzi innej narodowości określają jako "brudas" lub "ciapaty" nie chcę miec nic wspólnego. Jesteście szczęśliwi w swoim zwiazku z Polką/Polakiem? Wspaniale! Cieszy mnie wasze szczęście! Panowie, ilu z was moze powiedzieć: "jestem szczęściarzem bo moja partnerka jest wspaniałą osoba"? Czy ważne jest tylko to zeby była Polką? Ja tez jestem szczęśliwa w moim związku - dlaczego to stanowi problem dla tylu osób??? I tak wiem że to nie ci szczęśliwi piszą te wszystkie pomyje, tylko smutne, żałosne, zawistne niedojdy płci obojga...

Gość Zostawcie Polki w spokoju!
DO WSZYSTKICH UCZESTNIKÓW TEGO FORUM, Z OBU STRON BARYKADY! A co to kogo obchodzi kogo Polki wolą? Każdy ma prawo wybrac sobie takiego partnera/partnerke z jakim mu/jej dobrze i nikomu nic do tego! Jestem zwiazana od 6 lat (a znamy sie 8 lat) ze wspaniałym, mądrym i dobrym człowiekiem (owszem - nie-Polakiem i nie-białym!) i choć moje szczęście jest ponad całe to plugastwo które szerzy sie w sieci (i nie tylko), to jednak wkurza mnie i męczy ogrom jadu, pomówień i niechęci ze strony Polaków! Nie mam nic przeciwko Polakom w UK, wielu z nich to fajni ludzie, a opinia pozostałych moze by m nie nie obchodziła, gdyby nie to że taką nagonka spotyka każda Polka która śmiała wybrać sobie faceta innej narodowości! Ze już nie wspomnę - o zgrozo! inny kolor skóry! Mamy 21 wiek a tu się urządza polowanie na czarownice! Jakim prawem ktokolwiek śmie nazywac mnie "puszczalską"? Na jakiej podstawie ktokolwiek śmie wnioskowac, że zwiazałam się dla kasy?? Dlaczego odwiedzając rodzinę w Polsce muszę mieć oczy naokoło głowy w obawie o bezpieczeństwo mojego partnera i swoje własne? Nie mam nic to stylu ubierania się polskich panów- tu jak i w kazdej innej dziedzinie każdy ma prawo własnego wyboru. Zapewne istnieją kobiety którym podobają sie faceci w dresach (na przykład kobiety które same noszą dres na każdą okazję - koniecznie różowy i z duzym napisem adidas) ale z osobami które ludzi innej narodowości określają jako "brudas" lub "ciapaty" nie chcę miec nic wspólnego. Jesteście szczęśliwi w swoim zwiazku z Polką/Polakiem? Wspaniale! Cieszy mnie wasze szczęście! Panowie, ilu z was moze powiedzieć: "jestem szczęściarzem bo moja partnerka jest wspaniałą osoba"? Czy ważne jest tylko to zeby była Polką? Ja tez jestem szczęśliwa w moim związku - dlaczego to stanowi problem dla tylu osób??? I tak wiem że to nie ci szczęśliwi piszą te wszystkie pomyje, tylko smutne, żałosne, zawistne niedojdy płci obojga...

Gość do Mayor of London
"widze w sklepie pania Polke, czy w restauracji czy w innej instytucji (czasami maja emblematy z imieniem i nazwiskiem na koszulce) to po polsku mowie np 'dziekuje' czy 'dzien dobry', a ta do mnie nadal po angielsku i udaje, ze nie rozumie polskiego" no to wyobraź sobie, że moje znajome siostry miały ojca Polaka, były jego "późnymi" dziećmi i wcześnie je osierocił. Mamę miały Brytyjkę. Mają polskie imiona, rdzennie polskie nazwiska i ani słowa nie rozumieją po polsku. Także ja nie rozumiem po co się sadzisz na niezwykle bywałą w świecie kobietę- jak nie masz krzty wyobraźni. Ani wiedzy o tym ilu Polaków osiedliło się w wojennych latach w UK. Takie podejście jest żałosne, nie jesteś w Polsce! I naprawdę twoim arabusem "z Harrodsa" nie masz się po co chwalić. Obciach.

Gość do Mayor of London
ps. na maksa żałosne jest twoja "Claudia Shiffer" wannabe:) taka z ciebie Claudia jak z Agnieszki Orzechowskiej Angelina Jolie:)

Gość do Mayor of London
ps. na maksa żałosne jest twoja "Claudia Shiffer" wannabe:) taka z ciebie Claudia jak z Agnieszki Orzechowskiej Angelina Jolie:)

Gość do Mayor of London
i zlituję się jeszcze nad tobą i napisze ci, że twoje porównywanie się do Claudii Shiffer jest ŻENUJĄCE:)

Gość calkowicie sie zgadzam
Zgadzam sie w 100 % z osoba o nicku zostawcie Polki w spokoju. Bardzo dobrze napisalas .Ja juz nawet nowo poznanym osobom z Polski nie mowie jakiej narodowosci jest moj chlopak bo po co sluchac chamskich i prymitywnych komentarzy . W Uk wielu Polakow to prostaki bez kultury i rasisci . Nikt mi tu nie zrobil tylu przykrosci jak chodzi o mojego chlopaka co inni Polacy . Zadna inna narodowosc czy to Anglicy,Hiszpanie Litwini i inni nic przykrego nie powiedzieli tylko i wylacznie Polacy a zwlaszcza faceci typu alkoholik w dresie. Ile to razy slyszalam glupia dziwka jest z ciapatym . Ciapatego sobie wziela ale idiotka. Oprocz tego nie chce juz miec wiecej zadnych znajomych Polakow czy Polek moge jedynie sie kolegowac z Polka ktora tez ma meza/chlopaka obcokrajowca najlepiej tej samej narodowosci . Dziewczyny zwiazane z Polakami podkreslaja ze to one maja najlepiej a ja przegralam zycie bo moj chlopak jest z Indii.

Gość bejss
ludzie ograniczeni umyslowo ktorzy gowno w zyciu osiagneli zawsze beda miec pretensje i zale do innych i wszytsko im bedzi eprzeszkadzac, sami pewnie sa neiszczesliwi w zyciu i nie moga dopuszczac do siebie mysli ze ktos moze byc szczesliwy, zreszta co kogo obchodzi z kim sie zadajae polak czy polka? nawet jesli jej sie trafi okropny ciapaty czy brutalny arab to tylko wylacznie jej sprawa, kazdy jest kowalem swojego losu i jezeli ktos wybiera sobie danego partnera to bedzie sam ponosil konsekwencje tego wyboru, nie wiem co komu przeszkadza ze jakas polka jest z murzynem czy hindusem???? tak jakby mi przeszkadzalo ze moj sasiad jezdzi starym audi zamiast nowym bmw....

Gość gigiaa
Moj maz tez jest z Indii. Znamy sie prawie 5 lat, malzenstwem jestesmy od roku. To najwspanialszy czlowiek jakiego spotkalam w moim zyciu. Jest dobry, szlachetny, przystojny, wyksztalcony, ma lagodne usposobienie, kocha mnie jak zaden inny mezczyzna wczesniej. Jestem szczesliwa. Bylam u niego w Indiach, jego rodzice wyprawili nam slub, pozniej mielismy slub koscielny w Polsce. Nie obchodzi mnie opinia zazdrosnikow. Ja i moj maz sie kochamy i nic nikomu do tego.

Gość zaczarowany olowek1000
ale to tak zawsze jest. Jak Polka jest z Hindusem/ Arabem to jest dziwka, idiotka, kretynka. Jak Polka jest z Polakiem szczesliwa to super, ze jest z Polakiem ale pewnie ja zdradza. Nieszczesliwi ludzie nie potrafia patrzec na szczescie innych bez wytykania tego czy owego.

kazdy ma swoje preferencje co do wyboru partnera i kazdy jest odpowiedzilny za siebie i wybiera co dla niego lepsze. ja nie mam absolutnie nic do dziewczyn w zwiazku z hindusami (ani na tle rasowym ani religijnym chociaz nie sa po prostu w moim typie i tyle) ani z muzulmanami (ich zycie ich wybor i konsekwencje). takze rozumiem wasze rozgoryczenie bo tez bym nie chciala ze mi sie ktos w zycie wpierdalal..

Gość dlaczego usuwacie szkarady?
http://youtu.be/RpyLtHeKxrE http://youtu.be/XjjxNxep9QQ Gdy widze [gdy widze] jak ida po ulicy, Najchetniej wydlubywalbym ich patykiem z chlodnicy http://youtu.be/pZp2A2Gy0aI Ofiary islamskich zbrodni honorowych na Zachodzie 18+ http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shru gs/2009/03/honor-killing-islams-gruesome-gallery.html http://pokazywarka.pl/0wqowx/ polecam film pt. Obca / Die Fremde (2010) teraz cos romantycznego o naszych gwiazdeczkach dailymotion.com/video/xh17oj_darling-i-lowe-ju-1-3_lifestyle Jezdza do Turcji szkaradne Polki Przezyc milosna przygode z ksiazki. Prosza "klam mi" jak Eurythmics I dostaja niedrogo farmazon szybki. Sokol exodus na wyspy moze jestem niekumaty dlaczego Polki tam daja d**y tym ciapatym Pih. uwaga,kazda z nich byla,lub jest z ciapatym jakich obcokrajowcow?prosze was,zobaczcie fotki.szkaradne rudzielce....zazwyczaj masz tylko szkaradna polczyne(ciapaty jest z nia dla papierow)a ta podniecona zobaczcie fotki prosz,bo sie poplacze buuuuuuuhaha

Gość gość
Najgorsze szmaty wyjechały a obłuda Polek w UK siega zenitu kiedys robiłem z jednym pakistanczykiem i mo mowi ze mial zone Polke a gosciu boze 150 wzrostu i brzuszek ale poleciala na niego bo mial dom i auto nowe jej kupil dziecko zrobil. Ale jak do Polski polecieli i wzieli hotel to na ulicy przy znajomych go nie poznawala :D Ja to mialem breche jak tego sluchalem :) Kolejna madra wziela sobie araba na rekach ja nosil a po dziecku ktore jej zrobil to ona zachrzania w pracy i sprzata dom oraz zajmuej dzieckiem on siedzi w domu bezrobotny i szczesliwy :) Inteligencja tutajnszych kobiet i ich niesamowite sukcesy powalaja. Nastepna znajoma lepsza na oko 21 lat pierwszy miesiac w UK i mowi mi ze ma chłopaka anglika a to pytam jak zna angielski a ona ze prawie w ogole ale jakos sie doagaduja :D Taki wlasnie obraz przedstawiaja tutajesze Polki nedza i głupota.

Gość gość
nie trzeba miec meza arabusa, aby kolo niego skakac bo wiele polskich chlopow idealnie sie sprawdza jako arabus w domu, leniwe to, smierdzace, a durne baby kolo takiego skacza, obiadki podaja, zmywaja o nim....zenada

Gość gość
ale przynajmniej z nim sobie porozmawiaja na wszystkie tematy, a nie jak z arabasuem rekami i nogami :)