Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

duża kuleczka

Dieta proteinowa :-) Zapraszam. To naprawdę działa!

Polecane posty

PLACUSZKI DUKANA: łyżka stołowa otręb pszennych 2 łyżki otręb owsianych jajko (lub tylko białko) łyżka chudego serka homogenizowanego Wszystko wymieszać i smażyć bez oleju. Wbrew pozrom smak jest dobry. Otręby zawierają dużo błonnika i dzięki temu poprawiają przemianę materii. Lubię kombinować więc zmieniam ten przepis, np. zamiast serka daję mleko, moczę w nim otręby by lekko przybrały na objętości, wtedy placuszki są lepsze. Gdy nie mam nic innego daję serek wiejski :) Też się nadaje. Do tego nie smażę jednego wielkiego placka, a trzy małe. Można je też zrobić na słodko dodając cynamon, lub kroplę olejku waniliowego. Polecam spróbować, są smaczne i sycące. Te tradycyjne bardzo dobrze pasują do kawy, te słodkie też ;) Smacznego!

PLACUSZKI DUKANA 2: 3 łyżki otrębów 2 jajka 1 łyżka musztardy trochę tuńczyka pieprz curry przyprawa do grilla

przepis podaje ............aquarelka ....ale tego tunczyka to puszke a nie troche........

Gość Madusia33
aquarelka a czemu akurat o to pytasz?:) nie no na razie chyba nie zmalaly:)

Madusia33 nie pomyśl sobie że jesrtem jakaś zboczona:) nic z tych rzeczy. po prostu ja chyba mam bzika na punkcie swoich. po ciąży już się zmianiły.. a jak miałabym jeszcze bardziej je "stracić" to bym sie załamała chyba.. w końcu piersi kobiece są naszym atutem..:) lepiej mieć małe a jędrne niż obwisłe..

aquarelka juz doczytalam.Ja mam naprawde spory biust wiec jak zmaleje to akurat dobrze. Zeby nie byl obwisly cwicze go codziennie,masaze, zimny prysznic i kremy. A co do gotowania dla meza to ja na szczescie nie musze bo tez jest na tej dietce pare dni dluzej i schudl 5 kilo.

a ogólnie jak się czujecie na tej diecie? nie ciągnie Was do słodyczy i innych przekąsek :) ja osobiście uwielbiam solone chipsy.. nie znam zaiennika na dukanie :) muszę się obejśc bez nich ale wiem że dam radę :) GRUNT TO ODPOWIEDNIA MOTYWACJA

Na razie coca-cola zastępuje mi słodycze:) Ja uwielbiam mocno solone potrawy i to bedzie mój największy ból by ograniczyć. W pracy nie jest trudno utrzymać dietę ale w domu to będzie koszmar. W łaśnie mój Partner napisał mi, ze robi pierogi. Jedne na słoddko a drugie z kapustą i grzybami. Chyba mi język do .... ucieknie:)

ale my chyba możemy pierogi z serem takie modyfikowane, zamiast mąki to zmielone otręby. gdzieś o nich czytałam.

aquarelka- gdybym miała jeszcze jakieś pojęcie o gotowaniu:/ Ja mam dwie lewe ręce do tego. Jeszcze coś prostego jak mam rozpisene jak krowie ne granicy to zrobie ale inaczej ani rusz. A mojemu nie będzie chciało się robić mi specjalnie takich:P

spróbujcie sobie obtoczyc piersi z kurczaka w otrebach......i w jajku..............pycha.........ale nie każdy facet to lubi...........bo inaczej smakuje......

original flower - ja też nie jestem mistrzem kuchni. ale jak musze to coś upichcę :) dzis może zrobię lody dukana lub galaretkę :) a jutro sernik :)

ENI_35 wiesz ja coś podobnego robiłam ale wiem że nie smazymy na oleju. więc robiłam na teflonie bez tłuszczu, ale wyszły takie rozpaćkane.. pewnie otręby miały się przyrumienić a mi nie wyszły

tak kochana miały sie przyrumienic..........i na teflonie ..dobrze.....ja mam zeptera ...wiec robiłam to tylko na nim........podlałam delikatnie woda....tylko.............i mi wyszły...............

Ana zaparcia polecam zieloną herbatke, jest z rożnymi dodatkami wiec da sie wypic. Ja stosuje ta metode i nie ma klopotu:)

Witam Dziewczynki:-) Spędziłam fantastyczny weekend u mojej siorki i jej faceta. I wytrzymałam, choć moja siostra nie była wcześniej wtajemniczona w moje dietkowanie i kupiła moje ulubione lody z owocami leśnymi...oni zajadali się lodami, a ja popijałam dietetyczną colę:-) I miałam mega satysfakcję....no i wczoraj czekałam na PKP na mój pociąg i ...złamałam się weszłam do kawiarni, miała być tylko kawa, a był i eklerek...hmm..może to wynika z tego, że właśnie mi hormony buzują, jestem przed @...a zawsze przed, mam wielką ochotę na słodycze...gdyby głód dopadł mnie w domu, to zrobiłabym sobie serka homogenizowanego ze słodzikiem i aromatem waniliowym, a tak złamałam się...po 16 dniach...przyznam, że ten eklerek nie smakował wyśmienicie i to mnie w tej sytuacji cieszy:-) Na wagę na razie nie wchodzę, bo zatrzymuję wodę przed @... Pozdrawiam

Hej :) Kuleczka to super , że udł Ci się weekend. Ja mam dzisiaj 1 dzień fazy naprzemiennej:) Na uderzebniowej schudłam 2,5 kg. Ale to było tak 1 dnia-1kg 2 dnia-1kg 3 dnia- 0,2kg 4 dnia-0,3kg 5 dnia-nic:/ No i dzisiaj @ dostałam więc to pewnie dlatego:/ Coś ta dieta mnie zaskoczyła ponieważ mam bardzo nieregularne i długie cykle mniej więcej co 35 dni a tu jak w książce pisze-28:) Nigdy mi się tak nie zdarzyło:P

Cześć Original flower, gratuluję spadku wagi:-) A ta stronka jest fantastyczna, zrobiłam sałatkę z ogórka konserwowego, piersi z kurczaka, cebulki i odrobiny musztardy połączonej z jogurtem, pychotka :-) A ja dostałam @. Ważyłam się rano, było 95,300. Wczoraj miałam straszną ochotę na słodycze...zrobiłam sobie serka homogenizowanego, dodałam słodzik i aromat waniliowy i mi przeszło:-) Trzymam kciuki za dalsze dietkowanie:-) Pozdrawiam

I chyba zostałyśmy we dwie na forum... Skoczyłam przed chwilka po pepsi light :-) cudowny smak. Original flower, to napisz mi proszę jak Ci ten sernik wyszedł. A piekłaś te bułeczki dunanowskie? A i Tobie też tak chciało się słodyczy w związku z @? Pa pa

Nie robiłam tych bułeczek jeszcze. Mi to zawsz i wszędzie chce się słodyczy. Ja to nawet nie spodziwałam się , ze dostanę @ dzisiaj i aż tak źle nie było- ani objawów ani zachcianek. Ale dzisiaj umieram z bólu brzucha. Chociaż wczoraj mój przyszły teść drażnił się ze mną jak piliśmy kawę bo wcinał delicje i karptkę i namawiał mnie co chwila:) Ale twarda byłam bo wiedziałam , ze wieczorem drinkiem zgrzesze:) Gdy łapie mnie duża ochota na słodkie to biorę chudy twaróg i mieszam ze słodzikiem. Dla mnie rewelacja a robi się moment.

Dla mnie ten weekend to też była niezła próba sił...moja siorka i szwagier wcinali apetyczną suróweczkę, buraczki, a ja w fazie proteinowej...do kawy lody, galaretka...byłam dzielna. Dodaj sobie do tego serka jakiś aromat, mi smakuje z kropelka waniliowego:-) Oki, zmykam, jutro napisze co tam u mnie:-) Original flower, jak masz No-spę to weź, pomoże... Trzymaj się dzielnie! Pa

Hej:) Całkiem dobrze u mnie. Właśnie wcinam sałatkę z tuńczykiem:) Wczoraj dla ciekawości weszłam na wadę +1,2 dzięki @:/ Nie zrobiłam wkońcu tego sernika wczoraj ale moze dzisiaj się zmobilizuję:) Ajak tam u Ciebie?

Cieszę się, że u Ciebie już lepiej:-) U mnie waga ani w dół, ani w górę... Zobaczysz, że jak Ci się skończy @, to waga będzie mniejsza:-) Przed chwilą miałam napad na słodkie, już miałam pójść po wafelki, kakaowe, ale mi przeszło...:-) Uff... Ja sobie wczoraj wieczorem zrobiłam serka z odtłuszczonym kakao i słodzikiem, a na to wszystko strzeliłam gingersa...imbirowego;-) Miłego popołudnia:-)

Hej kuleczka. I jak Ci idzie dieta? Ja mam 3 dzień @ i wydaje mi się , że dopiero zaczyna ze mnie woda schodzić:) Dzisiaj rano na wadze było 55,3kg więc jeszcze "spuchnięta" jestem