Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Julkaa24681

medycyna czy policja?

Polecane posty

Gość Julkaa24681

W tym roku zdaje mature i mam dwie opcje: staram sie do Policji albo ide na studia miedyczne i zostaje lekarzem. Po medycynie, mam o wiele lepsze prespektywy, wieksza mozliwosc zrobienia kariery i godziwych zarobkow. Praca w Policji natomiast bardziej mi sie podoba- chociaz warunki finansowe sa slabe, perspektywy awansu male i duze ryzyko. Co Wy wybralibyscie na moim miejscu? Ps. Nie chce poruszac sprawy czy uda mi sie dostac, bo to inny temat. Chcialabym, zebyscie sie odniesli tylko do tego wyboru.

Gość us airborne cadence
medycyna 🖐️

Gość lesny dzban
ja bym wybrała policję, ale jedynie policja konna by wchodziła w grę... medycyna to w ogóle obrzydliwstwo jak dla mnie :O

Gość gyugtvtu
bardziej podoba mi sie policja- mam tzw. czuja, ale gdybym miala jakies szanse dostac sie na medycyne to bym sie nie zastanawiala

idź na medycynę, będzie ciężko ale wszystko jest do zrobienia, a później rób jakąś specjalizację na której można dużo zarobić :)

Gość Julkaa24681
Dzieki za odp. Mam dylemat bo jak patrze w przyszlosc to lepsza wydaje sie medycyna, a specjalizacje sa rozne wiec mozna znalezc cos odpowiedniego dla siebie. Do policji ciagnie mnie jednak bardziej, ale boje sie, ze po kilku latach pracy przejdzie mi zapal (bo dzisiejsze warunki pracy policjantow sa badzo ciezkie), a zostanie nerwica i mala pensja. Jak juz wybiore jedna droge to zrezygnowanie z niej bedzie bardzo ciezkie.

Gość Bella do Essppresso
masz czuja...okey...ale wyszukujesz osoby żywe czy zmarłe?? Bo zmarłe..to domena policji..sztuką jest znalezc żywe..ale policja tak działa, że ofiara nie ma szans..i kat wygrywa... Nie stosują ingwilacji numerów..komórek ofiar...a mozna całe dialogi słuchac..i wiedziec co z ofiarą..czy żyje..lub namierzyc miejsce zbrodni... jak ktos zaginie czekaja 2-3 dni..a to od razu powinni szukac.. I od razu wywiesic..twarze na granicy czy ich nikt nie porwał..

Gość fgjgfvjkukcguklfuylfyul
medyczką policyjną zostan to będziesz miała dwa w jednym!

Gość Bella do Essppresso
a moj chrzesniak??? co z nim? zyje??

Gość Tu Urząd skarbowy.
Po medycynie zrób specjalizację : medycyna sądowa. Będziesz miała dwa w jednym. ;)

Gość hhhhshshs
medycyna zdecydowanie jak załozysz rodzinę i będziesz musiał utrzymać np. 3 dzieci, a będziesz mało zarabiał w policji, to będziesz miał ochotę się pochlastać :O bo zycie to nie bajka, trzeba być realistą, a nie idealistą, i robić coś, co przynosi pieniądze

Gość juyiyu
policja!! a nerwica to ci zostanie jak bedziesz lekarzem:) pacjenci sa rozni, nie jeden ci odpowie tak ze ho ho! odrazu ci sie odechce leczyc:) a co do pensji lekarzy tez sa mocno przerysowane, lekarze nei zarabiaja az tyle ja kmysli spoleczenstwo. Bedac lekarzem chcac miec duzo pieniedzy musisz brac dodatkowe dyzury badz nawet dodatkowy etat typu przyjmowanie np w poradni, praca lekarza czyli praca 24 an 24h. zreszta sama piszesz ze policja cie bardziej ciagnie wiec juz sobie odpowiedzialss na pytanie co amsz wybrac pozdrawiam

Gość Bella do Essppresso
policjant co odnajduje trupy..to d...nie policjant taki co umie pomoc żywym..ofiarom..to jest policjant

Gość Bella do Essppresso
medycyna sądowa to ile jest tych trupów? 3? czy 2?