Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcialabym ja przytulic...

Moje dziecko nie lubi sie przytulac

Polecane posty

Gość chcialabym ja przytulic...

Moja 16-to miesieczna corka kompletnie nie chce sie do mnie przytulac. Nigdy nie przytulila sie sama z siebie-a jak ja ja przytulam,to wyrywa sie i marudzi. tak bylo od urodzenia. Urodzilam ja przez cc i z powodow zdrowotnych karmilam od urodzenia butelka,ale nosilam duzo na rekach,przytulalam. A teraz jest strasznie niedotykalska. Czasem przytula sie do taty,ale tylko wtedy,kiedy dlugo go nie widzi,np jak on wroci z pracy. czy Wasze poltoraroczniaki tez nie lubia okazywania uczuc?

Gość małgorzata80...
mój synek urodził się w 32 tygodniu sn, był w inkubator i butelka zamiast cyca. Też nie lubi się przytulać ale ja także nie należę do przytulańskich więc sienie martwię.

"Urodzilam ja przez cc i z powodow zdrowotnych karmilam od urodzenia butelka" a co ma piernik do wiatraka? :D ja coprawda rodziłam naturalnie (nie wiem co to ma do rzeczy przy przytulaniu :P ) ale też karmiłam butelką. a moja córka to przylepa od urodzenia straszna. uwielbia sie tulić, całować, kiziać miziać ;) ludzie są różni. dzieci są różne ;)

Gość małgorzata80...
sorki za błędy ale jestem w samochodzie.

Gość szyszyszynka
Myślę, że to nie ma nic wspólnego z rodzajem karmienia. Niektórzy po prostu lubia sie przytulac, a inni nie i już

Gość małgorzata80...
autorka ma racje. Przez poród sn i cyc rodzi się więź pomiędzy dzieckiem i matką.

Gość szyszyszynka
Czyli miedzy ojcem i dzieckiem nigdy nie bedzie więzi? Bzdura. Jak sie karmi butelką, to też się raczej trzyma dziecko przy ciele, a nie wlewa mleko przez węża

no rzeczywiscie... miałam tak tragiczny, straszny, brutalny poród, że napewno więź się narodziła, że ho ho :o zwłaszcza, że po porodzie leżałam nieprzytomna i dopiero po 6 godzinach dostałam dziecko :o to sie związałyśmy :P

Gość szyszyszynka
Ja byłam i urodzona, i karmiona naturalnie i tez nie lubiłam sie przytulać

Gość małgorzata80...
szyszynka ... albo jesteś jakaś głupia albo kompletnie niedoświadczona....

Gość kokop
aha, czyli dziecko siedzi sobie 9 miesiecy w brzuchu matki, nie tworzy z nia wiezi i dopiero przechodzac przez pochwe wytwarza sie wiez, a jak ktos rodzi przez cc, to wiezi nie ma:o Kto wymyslil takie madrosci?

Gość szyszyszynka
A mozesz mi z łaski swojej wytlumaczyc, dlaczego jestem albo głupia, albo niedoświadczona?

mój syn też nie lubi się przytulać. jako noworodek był bardzo dużo noszony, później zresztą też, usypiał przy piersi, nosiłam go w chuście, więc praktycznie ciągle był przy mnie. ale odkąd potrafi sam sie przemieszczać, odkąd nie jestem mu aż tak niezbędna (w sensie karmienia - potrafi sam sobie"upolować jedzenie, np jabłko czy bułkę - czy też w sensie lokomocji - może sam podejść, podbiec do interesującego obiektu) przestał się tulić. czasem jak sie stęskni to wpadnie mi w ramiona, ale trwa to chwilkę i zaraz biegnie dalej. jak chcę go utulić do snu, bo np płacze to się wyrywa, woli sam w łóżeczku, jak chcę go przytulić jak zbije sobie kolano itp to nie chce, mam tylko podmuchać a on biegnie dalej. czasem chciałabym żeby bardziej się przytulał, ale z drugiej strony jak sobie przypomnę wiszacego na mnie stworka to cieszę się ze jest taki jaki jest :D

Mam 3 dzieci - pierwsze urodzone sn, bliznieta cc. Najstarszy synek tez dlugo nie lubil sie przytulac, dlugo nie uslyszalam od niego, ze mnie lubi czy kocha :-O Mial jakos ze 2 lata, jak wszedl w faze przytulania i wyznan milosnych :-D Natomiast coreczka urodzona cc, majaca teraz roczek, uwielbia sie przutulac, sama przychodzi i sie tuli kilkanascie razy w ciagu dnia, ma tez ukochana przytulanke zyrafke, sama ja sobie wybrala, moze dlatego, ze to dziewczynka, a moze po prostu charakter. A mlodszy synek jest bardzo towarzyski, nie lubi przebywac w pomieszczeniu sam, czesto towarzyszy mi w kuchni :-D Ale przytulac sie tez specjalnie nie lubi :-O

Gość szyszyszynka
Nie, Karolino - jestes głupia albo niedoswiadczona, bo kolezanka u góry wie, ze karmienie albo niekarmienie cyckiem i przepchanie albo nieprzepchanie sie przez pochwę decyduje o wszystkim.

Gość mathima
Hahaha, Szyszyszynka - dobre! W pelni sie zgadzam. Jako kolejna glupia i niedoswiadczona. Moj synek roczny byl urodzony sn, karmiony cycem na zadanie 8 miechow i sie nie tuli. Bywa , ze do obcych albo czasem babci, ale do mnie nie. Ja za to owszem, przepchana przez pochwe, ale karmiona butla od zarania, uwielbian sie tulic jako jedyna w rodzinie, altwo sie wzruszam i ciagle mi malo glaskow. Siostra ur. sn, cyc na okraglo do kiedy chciala, a zimna ryba. Taka juz jest. Sztywnieje jak ja tulic, zle jej, jak ktos jest za blisko, a dodam, ze na pewno nie jest to autyzm. To juz dorosla kobieta odnoszaca duze sukcesy zawodowe i utrzymujaca wieloletnie przyjaznie.