Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość filipkamamunia

Kiedy u waszych maluchów pojawił się pierwszy ząbek?

Polecane posty

Gość filipkamamunia

Mój Filipek ma 7 miesięcy i jeszcze nie zaczął ząbkować. Dzieci znajomych zaczęły ząbkować już w 6 miesiącu a mój jeszcze nie zaczął. Kiedy powinny się pojawić pierwsze ząbki jak poznać, że u brzdąca już się zaczyna ząbkowanie?

U mojego dziecka pojawiły się w połowie 9 miesiąca. Wyszły mu dwie dolne jedynki. Dzieci na pierwsze ząbki maja czas nawet do 12 miesiąca życia. A im później wychodzą tym lepiej, bo są bardziej zmineralizowane. Jak poznać? Dziąsła są zaczerwienione i rozpulchnione. Dziecko może być marudne, gorączkować. U nas objawem były częste i zielone kupy, nawet po zupie buraczanej.

Gość daliowa
Spokojnie, moja córka ma 8 miesięcy i właśnie zaczęła. Ciesz się jeszcze tym etapem kiedy dziecko nie ząbkuje. Moja mała jest tak marudna czasami i tak płacze, że serce się kraja jak patrzę jak się męczy biedactwo.

Gość wystraszona_max
Moja córcia ma również 8 miesiecy i wlasnie zaczela zabkowac:) Niektore dzieci zabkuja nawet po 12 miesiacu :)

Gość filipkamamunia
No właśnie mój Filipek był wczoraj jakiś marudny i płaczliwy, no i dziąsełka ma faktycznie rozpulchnione, nic mu się nie podobało, ale jak nie widziałam żadnego ząbka to myślałam że to nie od ząbkowania.

Moj Sebus ma 8 miesiecy,marudny jest juz od jakiegos czasu,wszystko gryzie,a po zabkach ani sladu..

Gość Trojka76
wiesz dziecko najbardziej boli nie jak ząbek jest na powierzchni, że tak powiem, tylko jak się przebija, więc to bardzo możliwe, że od ząbkowania. wiesz co ja jak mój syn jest niespokojny czy płacze podczas ząbkowania stosuję Camilię, można kupić w aptece bez recepty, spróbuj jeżeli mu przejdzie to pewnie początek ząbkowania

Mój malec ma 9,5 miesiąca i ma 4 ząbki. Pierwszy ząbek wyszedł około 7 miesiąca.

Gość vnm
mi piewszy ząb urósł jak miałam 4 miesiące...szybko mi to szło

moj mial 11 miesiecy jak mu pierwsze zabki wyszly...teraz ma 14 miesiecy ma 4 zeby ale dalej na razie nic nie widac

Gość kowalska33
U nas tez było to około 4mc.I teraz jak patrzę na to jakie są środki i leki na bolesne ząbkowanie to żałuj,ze kiedy moje dziecko tak cierpiało nie było ich jeszcze w aptece.Mam tu na myśli miedzy innymi wspominiany lek Camilia.

Gość Latoroslka
u mojego synka pierwszy ząb wyszedł w 5 miesiącu życia.

hej moja corka ma 9 miesiecy prawie i 6 zebow pierwszy wyszedl jak miala niecale 5