Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kovaida

Co pijecie/piłyście w czasie karmienia piersią?

Polecane posty

Gość kovaida

Już mam dosyć wody niegazowanej :( A soki bez cukru są strasznie drogie 5 zł za litr a ja duużo piję ehh

Gość sz@r@ myszk@
kawa zbozowa

Gość kovaida
nie przepadam, ale jedną z rana na ciepło to już jakies urozmaicenie hehe :)

Gość kovaida
co jeszcze moge pic? ;>

Mimo wszytsko polecam Ci soki z Cappi (nie wiem jak to się pisze) i te soki świeże jednodniowe np. marchewka czy jabłko, możesz sama też robić takie soki.

Gość sz@r@ myszk@
ja pilam kawe zbozowa, herbatke hipp dla mam, wode niegazowana a potem sie wkurzyłam i napilam sie coli

Gość kovaida
mmmm cola :P Za nią najbardziej chyba tęsknie :)

Gość mamcia hipcia
tylko piwo, lekarz mówil, ze alkohol trzeba ograniczyc. problem tylko, bo jest gazowane, a to też nie dobrze ;(

Gość kovaida
piwo? ale chyba bezalkocholowe? np. Karmi ? ;>

Gość mamcia hipcia
piwo to nie alkohol

Gość sz@r@ myszk@
kompoty

Gość mamcia hipcia
no dobra, żartowałam ;) bo tu czasem wszystko takie na serio :D ale fakt, też miałam dość wody, wszystko w diecie rakie bez smaku :(

Gość ale jak to co pijecie
bo nie rozumiem pytania. Pije to samo co zawsze. Sokow nie lubie to nie pije. Wode lubie to pije. normalnie hernate, jak zawsze. tylko z piwa musialam zrezygnowac 😭 Jedyne ogranjiczenie w moim przypadku ;)

Gość kovaida
no ale jakis tam %% ma :P Ale może i jedno by nie zaszkodziło ;) :D

Gość kovaida
a np woda niegazowana z syropem? Pewnie nie, bo dużo cukru mają :P

Gość ale jak to co pijecie
ja nie jestem na zadnej specjalnej diecie. Wszystko mi smakuje tak samo jak wczesniej ;) Smaku na szczescie nie stracilam ;) Odchudzac sie bede pozniej ale to na fitness wroce, bo glodowac to ja nie lubie ;)

w sumie pije to samo co zawsze :) plus ok 2 litrow herbatki laktacyjnej :) jakos mi smakuje :) no i jets ciepla jak na jesien fajna :) a i tania polecam z herbapolu ok 5-6zl za 25 saszetek :)

a po o tak kombinować? Jeśli dziecko jest zdrowe, to można wszystko normalnie jeść i pić. Ja ani w ciąży ani podczas karmienia nie zmieniłam nawyków żywieniowych. No, inaczej: starałam się jeść trochę bardziej zdrowo, ale normalnie i bez ograniczeń...

Gość wrrrrrrrrrrrt
Jak nie lubisz czystej wody, to sobie rozcieńcz sok. Np. 1/3 sok i 2/3 woda. Albo 1/4 i 3/4.

Nie ma co przesadzać. Ja pije to co zawsze piłam i mojemu dziecku nic nie jest, a ma już 7 miesięcy i całe 6 miesiećy była wyłacznie na piersi. Pije muszyniankę, wode źródlaną gazowaną z sokiem, herbatę i jedną kawę. Nie piję tylko alkoholu ani słodkich gazowanych, bo nie lubię.

Gość Majka258
Bardzo polecam odchudzające zioła Tybetańskie- ja schudłam i wszystkim polecam na prawdę działanie rewelacyjne!!!

Gość ndfk
wódę !!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość zonaKraka
A czemu z cukrem nie? Pierwsze słyszę... Piłam herbatę zieloną- przestałam ją słodzić, to fakt, ale to w ramach odchudzania a nie karmienia piersią, no i dalej magnez wtedy musiałam brać, sporo wody, wodę z sokiem, soki owocowe (tak, również te z kartonu) ale nie szaleję za nimi, soki z marchewki takie jednodniowe, piwo bezalkoholowe, pewnie i cola się zdarzyła, kompoty też piłam bo mnie nimi mama uszczęśliwiała... kakao, pewnie jakbym pijała kawę to też bym wypiła. Jedyne co ograniczałam to tonic, bo ma chininę a nie byłam pewna czy nie przenika aby do mleka, niby tam tylko dla smaku jest ale w ciąży mi odradzano.

Gość mama dziewczynki
kompot z jabłek, gruszek no i woda z cytryna

Gość qqqooiiioooppp
Ja piłam litry wody, lubię więc to dla mnie nie był problem. Z herbaty zrezygnowałam, bo lubię mocną, ale piłam jedną kawę z mlekiem dziennie. Jak miałam ochotę na gazowane to też sobie wzięłam kilka łyków, ale to bardzo rzadko. Poza tym piłam, kompoty, soki naturalne, herbatki na laktację i kawę zbożową - pół kubka zalaną wodą i pół mlekiem. Po tym jak przestałam karmić dziwnie było wrócić do nawyków sprzed ciąży :D