Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość błękitna fantazja

Dziecko próbuje mnie uderzyć :( co robic???

Polecane posty

Gość mamusia synusiaaaaaaa
Trudna sprawa z tymi klapsami...też zdarza mi się dać dziecku klapsa, kiedy np. po raz setny mówię dziecku, że czegoś nie wolno, a ono dalej to robi, np. wyjmuje sztućce z szafki i rozrzuca po podłodze-ostatnio ulubiona zabawa, albo włączanie i wyłączanie telewizora, komputera, czy też np. zdarza mu się uciekać, np. jak idziemy gdzieś, a ja się boję, że wbiegnie pod samochód...ale staram się tego nie nadużywać, zresztą nie widzę efektów...g...no prawda, że dziecko zapamięta klaps i drugi raz tak nie zrobi...zrobi, mój synek czasami zrobi właśnie po złości, a ma dopiero 3 lata, to co mam go tłuc, aż zrozumie? U mnie lepszy skutek daje właśnie tłumaczenie-stanowcze i powtarzane po kolka razy, tak było np. z przeklinaniem, mały załapał pewne słowo na k (oczywiście zamiast r mówi l, co śmiesznie brzmi) ale tłumaczyłam mu, że tak nie wolno, że to bardzo brzydko, i teraz czasami mały tatę poucza, jak się biedny zapomni...hehe Mam natomiast koleżankę, która ma 2 dzieci-starsze 2 lata, młodsze 2 m-ce i to starsze non stop dostaje klapsy-i to solidarnie od mamy i taty, za to, że np. właśnie skacze po łóżku, po czym po takim klapsie płacze 2 min i zaraz znowu wchodzi na to łóżko...więc efektu nie ma, chyba, że rodzice rozładowują w ten sposób nerwy...

Gość SzaraMyszk@
"Gratulujemy. Jesteś dobrym rodzicem. Pomagasz swojemu dziecku, ale wiesz jak ważne jest, aby nauczyło się radzić sobie w życiu samo już od najmłodszych lat. Wiesz, że nigdy nie będziesz mieć pełnej kontroli nad swoim brzdącem, a mimo wszystko nie poddajesz się i robisz wszystko, aby zrozumieć swoje dziecko i jego potrzeby. Wiesz jak ważna jest szczerość i przyjacielskie relacje z dzieckiem - wiedza ta na pewno w przyszłości zaprocentuje. Powodzenia!' Co prawda nie wierze w takie testy-ale taki mi wyszło Być może jestem ograniczona, głupia , psychiczna itd. Ale mój synek jest pogodnym, szczęśliwym chlopczykiem Jeżeli uważasz ,że jest inaczej- dzwoń do opieki społecznej Ile lat ma twoje dziecko-tak z ciekawości

Gość skad wiesz ze ................
a pytali w tescie tym czy dajesz klapy dziecku? bo mysle ze nie. synek ma 5 lat, corka 3 i w zyciu zadnego klapa nie dostaly i nie dostana.

Gość dddddddddd
A ty Szara myszko napisalas ze byłas Bita I mam bardzo wazne pytanie, otoz ty byłaś bita czy klapsowana ?? bo dla mnie jest to zasadnicza roznica. Bicie uwazam pase itp, natomiast klaps nie uwazam za bicie, wiec pytam sie czy bylas bita czy klapsowana? Nie popieram bicia, w zadnym wypadku

Gość SzaraMyszk@
Było takie pytanie w tym tescie Ja dostawałam klapsy- mój synek tez dostaje klapsy a nie manto pasem itp.

Gość SzaraMyszk@
Wsytuacji opisanej w artykule jestem przeciwna postawie osoby pokrzywdzonej- rozumiem,ze nic sie wtedy nie stało- ja , gdybym była na jej miejscu złapałabym dziecko i odprowadziła na komende przedstawiłabym sprawe i tyle, co innego gdyby petarda wystrzeliła i trwale mnie okaleczyła, w tym momencie pewnie zabrałoby mnie pogotowie i nawet nie znalazłabym winnego, a gdyby ktos wrzucił mi taka petarde np. do wózeczka dziecka to dorwałabym i zrobiłabym to samo

Gość fincia4
Ugryź dzieciaka przy próbie ataku-w ten sposób nie nabijesz, a przestraszysz

szara myszka, a moze sprobuj bez klapow co? topela masz tutaj, zawsze mozna zapytac sie o rade czy pomysl. nikt Cie kurde nie potepia, ale moze warto sprobowac bez? bo niby co masz z tego?

Gość błękitna fantazja
widze ze mój topik sie rozkrecil :) ja juz wybrałam-klapsó nie będzie.prawda jest taka ze dziecko w tym wieku czy bite czy tez takie któremu sie cos tlumaczy i tak bedzie podejmowalo próbę ponownie zrobienia czegos zlego bo kieruje nim ciekawosc.JA WYBIERAM DROGĘ BEZ KLAPSÓW.uwazam ze obie z córką wyjdziemy na tym lepiej i juz.pozdrawiam

Gość dddddddddd
Taaaa Myszko (chodzi mi o link) odprowadziłabys na Komende, wiesz, nie kaze dziecko by dało się zaciągnac na komende (policje) a przecie z szarpiac sie nikt z dzieciakim nie bedzie W niektorych syttuacjach było by to wrecz awykonalne, ja bym ostra reprymende i pogadatnke zastosowała

brawo autorko. a tak po za tym, denerwuje mnie to durne powiedzenie,ze klapsy to nie bicie :-O tylko co???

Gość SzaraMyszk@
czyli znów mnie obrazasz...

Gość skad wiesz ze..............
szara myszko, zaraz zaczne cie naprawde obrazac,jak sie nie uspokoisz. przejrzyj topa to zobacz ile osob uwaza,ze klapsy to nie bicie. Ty naprawde jestes tak ograniczona, ze nie mozesz zmienic myslenia? ze nawet nie probujesz do siebie przyjac,ze robisz dziecku krzywde? nie probujesz obejsc sie bez klapow? a tak w ogole co tak ciagle bierzesz wszystko osobiscie do siebie i chrzanisz o obrazaniu??? odbija Tobie moze jednak od tych klapow? kwiestia czasu jak sie z jednego klpa zrobia 3, pozniej pas, kapec itp...

Gość SzaraMyszk@
Jestem na tyle inteligentna, aby miec własne zdanie na ten temat- przeczytaj dokładnie wszystkie moje posty...

Gość skad wiesz ze...........
to nie jest TWOJE zdanie, to jest zdanie ktore wpojono Tobie w dziecinstwie klapsami. i tyle. gdybys miala wlasne zdanie to bys przynajmniej probowala POMYSLEC nad tym,ze mozna dziecko wychowac bez klapsow i bicia. gdybys nie dostawala sama jako dziecko klasow to bys nie bila swojego dziecka. taka jest prawda.

Gość SzaraMyszk@
gdybym nie dostawala klapsów nie byłoby mnie na tym swiecie...

Gość hhhhhhhhh
Duzo dzieci także nie ma juz na tym siweice z powody tzw "klapsów" Na niektore dzieci nie podzoiala tylko jeden klaps, wiec co pozniej mozna uslyszec we wiadomosciach o posiniaczonych dzieciach

Gość SzaraMyszk@
dżizasss-zaraz sie dowiem,ze katuje moje dzicko...

dziewczyny dajcie juz spokój niech kazdy wychowuje sobie dziecko jak chce.Dla mnie nie ma różnicy miedzy jednym lekkim klapsem a biciem dziecka.W moich oczach to jest takie samo naruszenie praw dziecka i jego intymnosci.to tak jak z aborcją.ludzie sie kłócą ze zarodek który sie usuwa to nie dziecko :o A KTO WAM DAŁ PRAWO OCENIAC I STAWIAC GRANICE OD KTÓRYCH ZACZYNA SIE KRZYWDZIC DZIECKO,A NIBY PRZED ICH PRZEKROCZENIEM TO TYLKO LEKKO SIE JE KARCI,CO??? wszelkie ponizanie dziecka,klapsy i inne-to jest krzywdzenie dziecka!!! i nie ma granicy zadnej.klaps klapsowi nie równy dlatego ogólnie bojęte bicie jest ZŁE i świadczy o niedojrzalosci i bezsilnosci rodziców!

Gość skad wiesz ze.............
mama Natusi siweta prawde napisala. ani ujac ani dodac. niektorzy jednak tego pojac nie moga i beda zawsze wyszukiwac usprawiedliwienia i winy w dziecku.

Gość SzaraMyszk@
omg jestem niedojrzała...wezcie moje dziecko do siebie...

Gość jakbys kochała
jakbys kochała swoje dziecko to nie pisalabys ze mozemy wziasc od ciebioe malca, ja bym tak nie napisala bo kochams woje dziecko

Gość no bo ten kto bije
to nie kocha. ani ten ktory klapy daje. daj namiary to przyjade po twoje dziecko. bic go nie bede.

Gość myszk@ sz@r@
Nie dyskutuę z kretynkami...

Gość myszk@ sz@r@
I nie tobie oceniać , czy kocham swoje dziecko głupia pindo, poczytaj najpierw cały temat i moje wszystkie posty, a potem sie wypowiadaj- czytaj ze zrozumieniem, o ile pamietam w podstawówce już tego ucza?

Gość Outsider II
Posłuchajcie, dzieci karano klapsami, czasem też biciem, w starożytności, średniowieczu, prze wojną i po wojnie. Dopiero teraz zaczęto od tego odchodzić. Jaki jest efekt? Czy w dawnej literaturze było coś o dziecięcej bezczelności i takim skrajnym nieposłuszeństwie? Nie, ponieważ to dopiero niedawno się upowszechniło. A to za sprawą całkowitego odejścia od kar cielesnych.

Gość ghhgshjsdghsdd
Wiesz co?? za dfawnych lat oprócz "klaspów" bąd lania pasem na porządku dziennym było kazirodztwo, sypianie kleru z dziecmi, o tym tez sie nie mowiło bpo był temat tabu,oprocz tego niewolnictwo murzynami, tez było kiedys normalką, jeszcze jak chłonb babie w idłami poplerach przejechał i wygonił w pole tez nie było wielkiego Halo, noworodki potrafiły leżac w rowie na polu, tez o tym sie nie mówiło Czy to dla ciebie było normalnie?? Moze jeszcze wrociz mi do epoki sredniowieczam co palenie czarownik i barbarzynskie tortury co człowiek zdychał przez 2 tyg w nieobrażalnych męczarniach, Dla ciebie to wszystko ma usprawiedliwienie?? dla mnie nie, ze teraz sie o tym zaczeło mowic a raczej działac to wielkie pretensje macie do swiata , zło trzeba kolizowac a nie zatajać, nie rozumiem ciebie tam powyzej A o literaturze to mi ty raczej tam nie wspominaj, najprostrzty przyklad Miskiewicvza, to był cpun, alkoholik, dzien w dzien byl po Halucynach i nrkotykach. jezdzil po calej europie i korzystal z Dziwek, poczytajk sobie jego biografie Chcialbys miec takiego syna?? bo ja nie, a mimo tego zyl twoim zdanbiem w idealnych czasach

Gość ghhgshjsdghsdd
sory za literowki, ale szlak mnie trafia jak słucham ...za dawnych czasow Macie teraz efekty zadawnych czasow jak kler jest ciagany po prokuratorach za swoje "metodyki i praktyki" tez to znegujecie i staniecie w obronie ksiezy bo kiedys tak mozna było?? Nie bądzmy Hipokrytami Dwa razy zostalam zgwalcona jako dziecko, nikt nawet do mnie pomocnej relki nie wyciagnął, bo kiedys o tym sie nie mowiło, a żałuje, do tej pory czuje efekty tych "WSPANIAŁYCH DAWNYCH CZASÓW"

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie. Witam serdecznie Jeśli możesz zagłosuj na mojego synka Mateuszka, który w konkursie Place zabaw muszkieterowie zajął drugie miejsce i tym samym dostał się do etapu ogólnopolskiego http://www.placezabaw.muszkieterowie.pl/konkurs/lista-zwyciezcow/year,2010,strona,0,a,1 Wystarczy że wyślesz sms o treści PLAC 67 na numer 70068 (koszt smsa 61groszy).Możesz też powiadomić o akcji swoich znajomych poprzez umieszczenie prośby o głosy na Mateusza na swoim śledziku Z góry dziękuję i pozdrawiam