Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolorolowooo

ślub cywily - która ma tylko taki

Polecane posty

Gość kolorolowooo

my w końcu zdecydowaliśmy się na ślub cywilny, taki tylko dla nas bez gosci i wielkiej imprezy;-) czy ktoras z was ma tylko cywilny czy wszystkie koscielny? jakie obraczki macie? tzn ile kasy wydaliscie? czy 500zł za komplet to za skromnie? nie mamy za duzo kasy i nie stac nas na cuda niewidy

Gość polopirynasx
ja chyba jednak bede miala taki....

Gość kolorolowooo
wiesz ja zawsze zylam w przekonaniu ze bede miala piekny slub i wesele z wileka pompa, jednak z biegiem lat (jestesmy razem juz ponad 9 i mamy2 letniego syka) nie ma to dla mnie znaczenia, chcemy slubu dla nas bo chcemy by cala nasza rodzina miala to samo nazwisko

Gość mamachichi
ja mam tylko taki, to juz 5 lat, ale pewnie w przyszlym roku wezmiemy koscielny, rodzenstwo planuje dzieci, chcialabym byc ich matka chrzestna

Gość kolorolowooo
majac cywilny nie mozesz trzymac dziecka do chrztu? my w przyszlosci moze wezmiemy koscielni, w koncu jestesmy młodzi;-)

Gość maliowa_jagoda
dlaczego TYLKO cywilny?? Gorszy jest od kościelnego ?? :o

Gość kolorolowooo
nie stac nas na koscielny

Gość szcz-czsz
No jak na "szybko i tanio" to tylko cywilny :P Bezsensu po 5latach po cywilnym brać kościelny. Ja miałam slub konkordatowy z weselichem było pieknie i cudownie :)

Gość Sabrinkowaaaa
ja planuje tez tylko cywilny narazie i bez gosci :)

Gość czekolada z alkoholem
ja mam koscielny a na slub wydalismy okolo 30 tysiecy..

ja mam też od 5lat. Obrączki mieliśmy złote grube, ale proste. Mieliśmy, bo mąż zgubił jakiś rok po ślubie, a mi 2 lata temu ukradli w czasie remontu mieszkania, bo ściągnęłam :) kościelnego nie planujemy, może dokupimy nowe, ale ciągle są ważniejsze wydatki, a złoto teraz podobno bije rekordy cen. Wg mnie bez obrączek też się da :) chociaż na początku dumna chodziłam z jej powodu

Gość kolorolowooo
dlaczego uwazasz ze slub koscielny po cywilnym jest bezsensem? jedno to przysiega dla siebie dryga przed Bogiem

Gość kolorolowooo
minia przykro mi ze ci ukradli, to podłe. wlasie ja przegladalam oferty u jubilerow i za 500zł kupi sie ładne proste klasyczne obraczki

Gość kolorolowooo
jakbym miala 30 tysiecy na pewoe nie wydalabym ich na weselicho dla rodziy a wiesz dlaczego bo nie sa tego warci, slub ma byc tylko dla nas innis ie ie licza bo to my jestesmy najwazniejsi

Gość anna anna anna
My mamy tylko cywilny, nie chcemy kościelnego ze względów światopoglądowych. Nie możemy już teraz być rodzicami chrzestnymi, ale nasze rodzeństwo ma już dzieci i oboje mamy chrześniaków 'sprzed ślubu'. My mieliśmy obiad rodzice i rodzeństwo, ale jeśli kogoś stać, to nie widzę przeszkód żeby po cywilnym było normalne wesele.

Gość kolorolowooo
my chcemy zaprosic na uroczysty obiad rodzicow chrzestnych i dziadków no i swiadkow laczie 10 osob

Gość anna anna anna
a obrączki akurat kupiliśmy jakie nam się podobały, bo było nas stać, ale jeśli jesteście w trudnej sytuacji i nie są dla was tak ważne to kupcie takie na jakie możecie sobie pozwolić i już. gusta są różne, moja koleznaka ma np. tytanowe, sa śliczne

Gość kolorolowooo
nie chodzi ze nie mamy kasy, chcemy cos symbolicznego skromnego za 500 700zł

Gość szcz-czsz
wesele to wesele a ci co go nie wyprawiają to rodzinę mają nie bardzo albo kasy brak a mówią, że nie chcą :D ja zaprosiłam tylko najblizszych z rodziny i przyjacióoł nie jakieś ciotki, sąsiadki i pociotki a i tak wyszło 120 osób

Gość dziewczyno.....
ja mam tylko cywilny , ślub był bardzo skromny !!!!!!!!!!! mąż , ja i świadkowie - nawet rodziców nie było :) a obrączki?! Byliśmy biedni jak myszy kościelne za komplet daliśmy 300zł i żyjemy , przynajmniej możemy powiedzieć ,że rodzice nam na ślub nie dawali pieniędzy :D:D:D

Gość kolorolowooo
lepiej za obraczkami chodzic po firmowych salonach czy isc do jubilerów, ja patrzalam u kilku jubilero

Gość anna anna anna
ej, no piszesz na wstępie, ze z kasą nie bardzo,a teraz że nie kasa jest problemem, zdecyduj się kobieto. Obrączki mogą być i najtańsze i najdroższe. NIe wiem o co ci w końcu chodzi? Do czego mamy cię przekonac czy w czym rdoradzić. 1. Tak, jest mnóstwo małżeństw jedynie ze ślubem cywilnym, 2. Tak, mozesz kupić obrączki za 500 zł. 3. Obrączki mamy różne, a kasy wydałyśmy róznie, bo na przestrzeni ostatnich kilku lat ceny złota bardzo wzrosły. Moje kosztowały około 1000-1200, teraz może droższe

Gość szcz-czsz
to masz sie czym chwalic dziewczyno, że nawet rodziców nie było na waszym slubie...

Gość a ja napisze swoje zdanie
sorrki ale dla mnie cywilny to nie slub. Znam takie kobiety co z kolega taki braly ;) powaznie. Wesele wyprawiaja rodzice i to oni najczesciej za to placa, my placilismy tylko za obraczki i stroje, za reszte rodzice wyszlo 20 tysiecy.

ja mialam slub koscielny i jestem dumna z siebie ze sama sobie zapracowalam na niego i nikt mi nic nie dał

Gość talerzykkkkkkkk
ja powiem tak, moge wziazc koscielny ale nie chce jestem wierzaca ale nie praktykuje, zabezpieczam sie , uprawiam seks ze swoim facetem a to jest niezgodne z naukami kosciola wiec wg mnie byloby to obluda straszna abym poszla teraz do kosciola w sukni i w welonie i przysiegala..poza tym na msze tez nie chodze wierze w Boga, ale jednak sznauje kosciol i jego zasady skoro ich nie przestrzegam slubu tez nie biore no i jak bede brac cywilny, wierze ze Bog bedzie z nami w tym dniu nie musze isc do kosciola ...

w sensie wesela mialo byc rzecz jasna

Gość mamachichi
to, ze ktos bierze tylko slub cywilny nie oznacza, ze nie ma kasy czy ze ma problemy rodzinne, ja mialam wielkie wesele po cywilnym, kazdy robi ja mu pasuje

Gość terlebicka
sorry ale jak czytam, ze za wesele placą rodzice, to mnie krew zalewa:O żenada:O biedni rodzice nieraz kredyt musza brać żeby zrobić dzieciom ślub i wesele z pompą, a oni maja to w dupie i za 3 lata biorą rozwód:O ja mam cywilny podobnie jak autorka - tylko dla nas. zapłaciliśmy sami za obiad dla rodziców, rodzeństwa nie mamy. pomimo, że był to cywilny, ubraliśmy się ładnie i wyjątkowo, ja biała sukienka, może bez przepychu, ale wiedziałam, że zakładam ją tylko na te jedyną w życiu okazję:) jedyne co to zainwestowaliśmy w obrączki ale mieliśmy na to kasę i kiedyś jak coś może być różnie z kasą w życiu, ale mamy świadomość, że obrączki są drogie i to nasze bogactwo:Pa poza tym będą kiedyś dla dzieci;) aha, i wyjechaliśmy w wymarzoną podróż poślubną i mamy piękne wspomnienia. a ty autorko jak nie masz kasy to kup obrączki symboiliczne a później spędźcie weekend w polskich górach abyście mieli co wspominać po latach, anie jak inni wspominają pijanego wujka który zrobił rozpierduche na weselu itd .