Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kafeterka2122

Pogawędka z normalnymi ludźmi

Polecane posty

jak napisałem o refleksie chciałe Tobie dodać lecz za mocne by to było jak milczysz na ten temat.jestes z Sląska??

Czyli urodzilaś sie na ślasku a rodzice pochodzą z innych rejonów i w domu literacko rozmawiacie??

julianna wodna-- Czuję się Polskim ślązakiem.Nie ma czegoś takiego jak narodowość ślaska.Te bajki u nas pokutują od tego momentu.Od 1918 r jak rząd wypiął się na ślazaków i najzwyczajniej zostawił nas na pozarcie.

Zaskoczona? Te dylematy sa w rodzinach.Przykładowo w rodzinie są rozbiezności jakieś.Jedna rodzina i są ślazacy i polacy To jest dopiero ubaw:D

julianna wodna-- czemu nie lecz moze jak sie lepiej poznamy.Przez GG (cholerny świat po co dałem się skusić i założyłem) właśnie doszło do nieporozumienia między dwoma świetnymi dziewczynami a mną.

julianna wodna-- nie może być tak,gdyż narastają u nich konflikty.Jak to można pogodzić nie wyobrazam sobie u mnie w rodzinie ,zeby takie coś było jak jesteśmy rdzennymi Polskimi ślazakami.

Taka jest organizacja na śląsku Ruch Autonomii Śląska.Te patafiany mają zasilanie z Uni Europejskiej i liczą 100 tysiecy członków.Marzy im się Państwo Śląskie.Na głowę i to porządnie upadli:D:D:D

A ty zapewne w takim środowisku mieszkasz i nie mozesz sie wychylić z swoimi pogladami bo cię zjedzą:D

Józef Piłsudski ten wybitny polityk tak namieszał i Niemcy z ochotą zagarnęli umysły wtedy 60 % mieszkańcom.Póżniej powstania a nasz wybitny polityk miał w doopie ślazaków. Rozumiem Cie doskonale widziałem nieraz jak wyzywano ich.