Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niebieskie_migdaly

przeziębienie w ciąży

Polecane posty

Gość niebieskie_migdaly

Witam, chciałam Was zapytac czy chorowalyscie w czasie ciązy na przeziebienie itd. Mnie zlapalo tydzien temu i sie zastanawiam czy to jest niebezpieczne dla dzidzunia? Jakie macie sposoby na leczenie medycyną ludową? :)

ja tez jestem w 6 tygodniu i męczę sie z przeziębieniem. Zadałam dzis takie samo pytanie na forum ale nikt mi nie odpowiedział :(

Gość anka32765
Ja bylam chora w ciazy. lekarz kazal do temp 39 st brac apap a powyzej pyralgine. nie wolno polopiryny!!!

Gość ciezarowkaa25
chlebek z czosnkiem, dużo herbaty z cytryną - w wysokiej gorączce maks dwa apapy na dzień i tantum verde na gadło - i leżeć aż przejdzie - nie chodzić i nie przeziębić tego

jesli to jest normalne przeziębienie to dziecku nic nie grozi. siedziec w domu w cieple, zbijac temperature jesli jest wysoka. mozna sobie zaaplikowac trzy miliony domowych sposobów typu czosnek, maliny, cytryny tudziez witamine c apteczna, inhalacje (najlepiej z czystej gorącej wody, nie wszystkie olejki sa w ciązy dopuszczalne) itp jak masz chęc. ale najważniejsze to sie wygrzewac, nie wyziębiać, nawadniac i pilnowac zeby nie zeszło na oskrzela. jak sie kaszel pogorszy - do lekarza albo do apteki, niech Ci dadza jakiś odpowiedni syrop (zalezy czy bedziesz miec kaszel suchy czy mokry). katar - interwencja dopiero wtedy jest niezbędna jesli jest gęsty i ropny, czyli zółty lub zółtozielony. smarkaj jak najwięcej mozesz zeby nie zalegało na zatokach. na gorączkę paracetamol. ale na gorączkę a nie na 37,2...

"w wysokiej gorączce maks dwa apapy na dzień" w wysokiej temperaturze dwa apapy to dawka jednorazowa a nie dobowa...

Gość niebieskie_migdaly
:) no tak, ja jestem w 27 i mam zagrozenie przedwczesnym porodem i cos mi sie wbilo do 'glupiego lba',ze jak wydmuchuje nos to pre i cos sie stanie :(

mi pomógl zmodyfikowany syrop z cebuli...do standrdowego czyli sama cebula i cukier dodalam przeciśniety czosnek, miod i sok z wyciśnietej cytryny....;)

Gość as;as.xlcdscdfcddd
ja jestem w 26 tygodniu ciazy.... od tygodnia sie lecze z przeziebienia. Na katar- euphorbium-lek homeapatyczny, na gardlo- tantum verde, syrop dla kobiet w ciazy Prenalen, harbatka zmiodem i cytrynka albo z malinkami, ząbek czosnku na kanapeczke. Lez i kuruj sie, jesli temp. bedzie wyzsza mozesz apap. Dla dzidzi niebezpieczna jest wysoka temperatura dlatego jak sie pojawi trzeba ja szybko zbić.

no ale nikt Ci nie każe dmuchac az z wnętrza trzewi żeby az Ci uszy zatkało :) wydmuchuj nos normalnie, spokojnie, nie na siłę. nic Ci nei bedzie.

Gość niebieskie_migdaly
aha, to nie wiedzialam,ze temperatura jest niebezpieczna a w sumie nie sprawdzilam jaka mam. W takim razie musze sobie kupic jakis syrop bo mam suchy kaszel ale wydawalo mi sie,ze nie ma nic dla nas ;(

Gość niebieskie_migdaly
dzieki dziewczynki, zaczne od czosnku i cytryny zobacze jak podzialaja :)

syrop z cebuli, czosnku i miodu jest świetny, z domowych sposobów polecam jeszcze herbatę z miodem i cytryną, najlepsza będzie owocowa, malinowa albo aroniowa, herbapol ma taką serie Herbaciany ogród, herbaty są z ręcznie zbieranych owoców, ręcznie pakowane i bardzo dobre :)

Mnie juz kilka dni męczy :( Wysępiłam od teściowej sok z malin, piję z miodem i herbatą, i niewiele pomaga... A boję się eksperymentować z syropami. Mam paskudny suchy kaszel, czuję jakby mi się wnętrzności przewracały na drugą stronę:-O

Gość Bogusia wp
dziewczyny kupcie sobie syro PRENALEN to jest rewelacja !!!!!!!! 3 dni i po przeziębieniu. http://www.i-apteka.pl/product-pol-1779-PRENALEN-syrop-150g.html Prenalen stosowany jest w okresie zwiększonej zachorowalności na grypę i przeziębienie. Przeznaczony dla kobiet w ciąży. Lek dostępny wyłącznie na receptę Sprawdź zasady zakupów leków na receptę. Jeżeli lek jest lekiem refundowanym prosimy osoby dokonujące przedpłaty o kontakt z naszą apteką w celu ustalenia dokładnych kosztów dostawy oraz ceny leku Skład: syrop glukozowo-fruktozowy, woda, koncentrat soku z czarnej porzeczki, koncentrat soku z malin, aromat, suchy wyciąg z czosnku, witamina C oraz substancje pomocnicze. Działanie: Preparat stanowi uzupełnienie diety w następujące substancje: witaminę C oraz czosnek. sama go piłam i postawił mnie na nogach.

Gość Bogusia wp
nie jest na receptę coś się źle skopiowało cena ok 12-14zł