Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaczarowany ogroooooood

JESTEM CHCRZESTNA, CO DAC DZIECKU NA CHRZCINY???? MAM MALO CZASU

Polecane posty

tez mysle ze dla dziewczynki to starczy, tylko teraz mam problem z chrzesniakim... kazdy ma inne pomysly i juz kompletnie nie wiem co robic. kolezanki tez doradzaja inaczej

no ja nie do bloku kupowałam, ale chodzi o cos takiego, żeby dziecko mogło z tego korzystać. Pochodzisz po sklepach to zbaczysz. Chociaż ta huśtawka tak przesadnie miejsca nie zajmowała, zależy jakie mieszkanie mają. Sprawdziła się, dziecko było obok pod okiem mamy, a tak to zawsze oczy do okoła głowy czy gdzieś nie poraczkowało :) łańcuszek, czy biblię to można i na komunię kupić, a kasy też nie ma sensu dawać bo się rozejdzie, chociaż zalezy od rodziców. Moi za zebrane pieniądze kupili mi pierscionek białe-żółte złoto.

nei wiem czy taka hustawka byla by odpowiednim prezentam bo jak juz wspomnialam jest jeszcze dziewczynka a ogolnei w domu jest jeszcze 2 innych dzieci

uwazam ze dla dziewczynki wystarcza tylko buciki a dla chlopca skoro masz też buciki, dokupiłabym jakiegoś dużego misia i do tego ksiazeczka z pamiatka chrztu świetego, albo zamiast misia kasa tyle ile mozesz dac. grzechotki fajna rzecz ale raczej jako gadżet i nie przydatna

Gość werona 1111
moim zdaniem daj te buciki które kupiłasi i dla chłopca i dla dziewczynki a dziecku które podojesz do chrztu dołóz 200zł i pamiątke

dziekuje wszytkim za pomoc, myse ze zrezygnuje jednak z tej grzechotki. dam dziecia buciki i moze do tego dla chrzesniaka kupie misia i dam kaske...

Gość zwyyczajnie
dla mnie akurat adidaski, miś, pieniadze to coś na chwilę, powinnaś przede wszystkim dać pamiątkę, nie są drogie, ew. biblie dla dzieci, srebny krzyżyk....coś co zostanie a co z chusteczką /szatką?/ ty dajesz czy rodzice/ bo to różnie bywa

Gość gość
A ja kupiłam krzesełko ze stoliczkiem do karmienia i biblię mało powiazane ze sobą ale praktyczne i przydatne.Myślałam nad łańcuszkiembale jes jeszcze zamalutki ,bo takie żeczy to raczej na komunie sie daje.

Chrześnicy kupiłam srebrny łańcuszek, wiadomo że będzie go nosić dopiero za parę lat pewnie, ale uważam że to dobra pamiątka. Teraz z kolei kupiłam bratanicy na chrzest zestaw piosenek personalizowanych na dubi.com.pl, są w różnej tematyce: o sprzątaniu, ubieraniu, uprzejmości itd.- ogólnie takie edukacyjne piosenki, a najlepsze jest to, że są w wersji spersonalizowanej, czyli bohaterowie śpiewają bezpośrednio do dziecka, po imieniu! Myślę, że będzie zadowolona, a na pewno jej rodzice :)

Gość Dorota

Ja swojej chrześnicy dałam  pieniądze oraz album na zdjęcia z wygrawerowanym jej imieniem,nazwiskiem i datą chrztu. Zmawiałam na siloo.pl. Nie dość, że dobra cena to i porządne wykonanie.