Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wykończona

jak oduczyć dziecko ssania piersi

Polecane posty

Gość wykończona

Witam, na pewno pojawiały się podobne tematy, ale nie mam teraz czasu ani siły szukać, mam tylko chwilkę by posiedzieć przy kompie, mój synek ma już prawie 11 miesięcy, jest zdrowy i kochaniutki, i cały czas chce pić z piersi, chociaż wciskam mu butle, potrafi wypić całą..po chwili i tak pcha się do cyca, przez 11 miesięcy budzi się średnio co 2 godziny, czasami nawet częściej, byłam w stanie zrozumieć wstawanie jeszcze do półrocznego dziecka, ale teraz, gdy ma prawie roczek, nie mam już cierpliwości ani sił, naprawde, wszystkie moje kuzynki z dziećmi są wyspane i wypoczęte, a ja tylko marze o tym by przespać chociaż pół nocy bez wstawania, mały do tego drapie mnie, szczypie, nie wiem czemu tak ma, gdy leży przy mnie jego rączki wędrują mi po twarzy i cały czas szczypią, robi tak zawsze przy zasypianiu..daję mu butle, z mlekiem, z kaszką, z herbatką, wciskam smoka, próbuje przetrzymać, a i tak w nocy on wygrywa, jak dłużej nie dostanie piersi zaczyna drzeć się na całego..:( przez prawie rok zostawiłam go tylko raz gdy musiałam wyjechać w ważnej sprawie, nawet nie mogę nigdzie wyjść przez ten jego pęd do cyca.

Gość Mirka B
Wiem jak to jest :( Na pewno sama spedzasz z dzieckiem wiekszosc czasu, pewnie tez karmilas piersia zasypiajac z dzieckiem i sie nauczylo.. Wyjscie najleposze jest jedno, wyjedz na kilka dni zostawiajac dziecko pod opieka taty np, Ty odpoczniesz, a dziecko zapomni o cycku :)