Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość workowata

POMOCY! Rano budzę się z okropnymi worami pod oczami - dlaczego?? i co robić??

Polecane posty

Gość workowata

Pomozcie prosze, bo te opuchniecia sa okropne, wygladam jakbym ryczala cala noc :( Powieki gorne opuchniete, pod oczami wory (co najlepsze prawy zawsze wiekszy...). Tego nie da sie zamaskowac makijazem! Co robic zeby pozbyc sie tego paskudztwa?? I jaka jest przyczyna powstawania worow??

Gość ram tam tam
ja proponuję więcej pić, żeby płukać organizm i wypłukiwać z niego toksyny. oczywiście poprawa nie będzie widoczna z dnia na dzień, potrzebujesz trochę czasu, żeby się do tego przyzwyczaić. I najważniejsze pisząc, że masz więcej pić nie mam na myśli kawy, napojów gazowanych, ani słodzonych soków. Najlepsza jest niegazowana woda mineralna, zielona herbata (max 5 dziennie) i herbatki ziołowe, oczywiście bez cukru. Polecam :)

Gość jhdjhcdjs
nie masz czasem jakiejs alergii???

Gość znam to z autopsji111
po 1 badania: krew, próby wątrobowe i mocz po 2 -żel arnikowy świetny na wory i ogólnie spuchnięte oczy i bardzo tani -hydrożelowe płatki pod oczy na 30 minut MarionSpa (2 sztuki w opakowaniu) lub tej samej firmy Inteligentne płatki kolagenowe (tez dwa w opakowaniu - cena 5 zł)

Gość workowata
Badania robie regularnie i sa w porzadku. Co prawda mam hiperprolaktynemie i niedoczynnosc tarczycy, ale jestem pod kontrola lekarza i poki co wyniki sa w normie. Co do alergii, to jeszcze nie robilam testow, moze rzeczywiscie powinnam... Znam to z autopsji - jakiej firmy krem polecasz? Flosleku moze? A te platki dostane w zwyklej aptece? Rzeczywiscie pomagaja?

a ja kiedyś wyczytałam, że wystarczy podnieść zagłówek łóżka, jeśli nie da rady to należy pod przednie nogi łóżka podłożyć coś, żeby było uniesione. wtedy limfa siłą grawitacji nie podchodzi pod oczy i jest widoczna pooprawa.

Gość workowata
Ale to chyba niezdrowe dla kregoslupa spac z uniesona glowa..? Powinno sie chyba lezec calkiem plasko..

Gość zmęczone oczy
Proponuję stosować KREM POD OCZY I NA POWIEKI z serii eva natura. Len, kwasy omega w idealnej dla skóry proporcji oraz proteiny malwy dynamizują osłabiony naskórek w okolicach oczu, likwidując oznaki jego zmęczenia oraz poprawiając kontur oczu. Skóra staje się gładka i elastyczna. Kofeina pozwala zmniejszyć widoczne obrzęki i cienie.Efektem działania kremu jest widoczne spłycenie zmarszczek mimicznych oraz redukcja obrzęków i cieni pod oczami.

Gość szuszka
Wydaje mi się,że w pierwszej kolejności powinnaś zrobić wszelkie możliwe badania. bardzo często worki pod oczami są objawem posiadania jakiś pasożytów. Inna sprawa,ze możesz być też najnormalniej w świecie zmęczona i wtedy pomogą ci okłady z herbaty i dobry żel pod oczy( trzymaj go w lodówce)

Też polecam żele z Flosleku, całkiem tanie, a mi pomogły z worami (a testowałam różne specyfiki, jak ryczałam po nocach swego czasu...). Najlepiej taki żel trzymać w lodówce, żeby był dodatkowo efekt chłodu.

Gość zmęczone oczy
Miałam odwieczny problem z opuchlizną pod oczami,mam bardzo wrażliwą skóre i żadne kosmetyki znanych firm mi nie pomagały,stosowałam różne specyfiki a po ciężkim długim dniu w pracy przy komputerze zawsze efekt taki sam-worki pod oczami ,łzawienie-od tego zaczęły mi sie robić drobniutkie zmarszczki i pieczenie . Znalazłam sposób na to dopiero po udaniu się do profesjonalistów. W Salonie Instytut Zdrowia i Urody Feniks ,zaproponowano mi zabieg 'Piękne spojrzenie" rewelacyjna maska plus chyba retinol ,delikatny masaż i tak regularnie. Korzystam wobec tego kiedy tylko mogę raz na tyudzień czy co drugi co pozwala mi utrzymać świetny wygląd. Polecam więc usługi tego salonu,przemiła obsługa,piękne wnętrza.

Gość właśnie-!
dzięki za ten komentarz-akurat wpadł mi w oko na stronie głównej jak zrządzenie losu.siedze wpracy i lamentuję co tu zrobić ,wstałam dziś z takimi spuchniętymi oczami! co prawda były powody -weekend ale ten problem mi się powtarza regularnie-więc chętnie wypróbuję zabiegi w salonie-bo juz metody domowe"torebki herbaty,świetlik,mrożony okład...,przestały pomagać. Moze dlatego,że jestem coraz starsza. To w Warszawie? Adres znajdę w necie?Napiszę opinię jak tylko wróce z salonu.

Gość zmęczone oczy
W-wa ul.Giełdowa 4a. http://www.spafeniks.pl/index.php?link=24 Trochę to brzmi jak reklama:( ale chętnie w zasadzie zareklamuję,czemu nie! Salon jest doskonały,na każdy problem mają profesjonalną pomoc. I to nie tylko ,że polecają kolejny zabieg u nich aby jak najbardziej wyciągnać z klienta-tylko kompleksowa doradzają co dalej robić w domu aby utrzymać efekt-jakie stosowac kosmetyki i to mi się najbardziej spodobało. Bo jednorazowa pomoc to żaden porzytek.

Gość właśnie-!
Dzięki. Już dzwoniłam ,jestem umówiona na przyszły tydzień. Opiszę wrażenia.