Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość janek24

Wielki czerwony pryszcz na nosie co zrobić załamany jestem pomóżcie :((

Polecane posty

Gość janek24

wczoraj mi sie pojawił duży pryszcz czerwony na nosie, okropnie to wygląda a pracuje i chce sie go pozbyć w miare szybko , dziewczyny co polecacie, czym go potraktować zeby chociaz sie zmniejszył ? stosuje Klindacin T od dłuższego czasu na takie niespodzianki i jest super ale na tego pryszcza nie pomaga jak narazie. czekam na Waszą pomoc, pomózcie mi..

Gość ffffffffffff
Mi pomaga maść cynkowa ok 2 zł w aptece:)

Gość janek24
wybieram maść cynkową :) można ją stosować kiedy sie chce czy są jakieś zalecenia ?

Gość ffffffffffff
Ja nie raz mam ją na sobie 10 h :)

Gość Rozwodnik876
Zalecam magez, przylozic biegunem polnocnym do skory.

Gość Rozik
Witam , wiem że to przedawniony post ale chciałem podzielić się moją wiedzą na temat takiego pryszcza. Tworzą się one podczas niewłaściwego wyciskania brudnymi rękoma , nie wyciśniesz go do końca i zbiera się w nim ropa przez to rośnie i robi się czerwony , fachowo nazywa się to ,,czyrak,,. Sam miałem ten problem i nie chciałem zwlekać poszedłem do lekarza rodzinnego , opowiedział mi historię kolesia który wyciskał takiego pryszcza na nosie , nie robił tego dobrze i higienicznie , w wyniku czego doznał zapalenia opon mózgowych , brzmi niewiarygodnie ale to prawda , lekarz dał mi skierowanie do chirurga który ma mi to wyciąć. Więc radzę nie wyciskajcie tego i czym prędzej idźcie do lekarza rodzinnego a on się wami zajmie . Pozdrawiam ;P