Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jowitaaaa134

ladowarka w bagazu podrecznym - prosze o pomoc.

Polecane posty

Gość jowitaaaa134

Niedlugo lece liniami ryanair (wiem, ze sa tragiczne, ale naprawde byly najtansze:)). Pierwszy raz w zyiu bede leciala TYLKO z bagazem podrecznym i tutaj moje pytanie - czy moge miec w nim ladowarke do telefonu? Pytam, bo wiem, ze maja tam te swoje rygory dotyczace plynow i ostrych przedmiotow, a nie chce sie pozbyc ladowarki na lotnisku juz na zawsze. Niestety - nie doszukalam sie informacji na ten temat na stronie ryanair. Prosze o pomoc.

Gość titi123
jasne ze możesz:) Pokażesz tylko przy odprawie,przepuszcza Cię :)

Możesz mieć ładowarkę w bagażu podręcznym, bez obaw. "wiem, ze sa tragiczne, ale naprawde byly najtansze" Co takiego tragicznego jest w tych liniach/samolotach ?

Gość mam pytanie w temacie
ja lece (ale w sumie to nie wiem jakim samolotem) i czy moge wziac taki sztyft do wciagania, na katar? Bo kropelek nie moge wziac, bo to plyn. A sztyft to nie plyn. Mozna?

Gość jowitaaaa134
Dzieki za pomoc!:) Nigdy nie lecialam, wiec nie moge powiedziec z wlasnego doswiadczenia, czy faktycznie sa tragiczne. Sugeruje sie zdaniem znajomych oraz opinii na intrnecie. Podobno lubią naciągać ludzi na koszta, a także latają "oszczędnie", co jest malo komfortowe dla pasażera przy starcie i ladowaniu. Jednakze - to sa tylko opinie, ktore uslyszalam/przeczytalam:)

Ja kiedyś pełną butlę wody toaletowej "przemyciłem" w podręcznym i nikt nie zauważył, więc spokojnie z tym sztyftem. "Podobno lubią naciągać ludzi na koszta" Naciągają, ale to już inna bajka, natomiast komfort latania nie jest taki tragiczny, bez przesady.

Gość jowitaaaa134
Mam nadzieję, że masz rację z tym komfortem. Sama będę miała okazję przekonać się już we wtorek. Dobrze, ze przynajmniej problem z tą ładowarką mi odpadł:)

Gość skoro chce gotowac,
i krople do nosa przeciez mozna wziac :) Ja zwykle biore paste do zebow,dezodorant,krem,maly plyn do zebow i wszystko mam w woreczku

Ostatni raz leciałem Ryan-em ponad rok temu i wątpię, aby zaszły tam jakieś zmiany w komforcie podróżowania. Możesz zająć miejsce w okolicach skrzydeł przy drzwiach ewakuacyjnych, jest tam więcej miejsca na nogi, nie musisz ich tak trzymać podkurczonych. Stewardesy pytają się tylko, czy mówisz po angielsku ... oczywiście potwierdzasz :-) Skoro zabierasz tylko jeden bagaż, to pamiętaj, że możesz poupychać różne rzeczy w kieszenie kurtki (jeśli takową będziesz mieć na sobie), to się nie wlicza do łącznej masy bagażu podręcznego :-)

Gość jowitaaaa134
tak, tak, płyny wiem, ze mozna w specjalnym woreczku, bo wyczytalam to na stronie:) Nie miałam pewności jedynie co do tej ladowarki:) Mam rozumiec, ze na 100% moge ja miec w podręcznym?:)

Gość jowitaaaa134
Dzięki za tą informację - mam kurtkę ze sporymi kieszeniami i zastanawiałam się nad tym, aby tam pochować kilka rzeczy. Na pewno telefon, portfel i parę innych drobiazgów. Może ta ładowarka tez by przeszła, jakbym dałą ją do kieszeni? Nie ukrywam, że tak byłoby mi najlepiej:)

Pamiętam, jak swego czasu zabrałem za dużo jedzenia w bagażu, a że szkoda było wyrzucać, to żółty ser i szynkę w kieszeniach kurtki przeniosłem przez bramkę :D Kurtkę będziesz musiała zdjąć i zostawić na taśmie, więc uważaj żeby coś z tych kieszeni nie wyleciało :-)

Gość jowitaaaa134
jasne:) dziekuje Ci za rady:)