Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sxsxsxsxsc

zauwazylam ze jak mezczzyzna upiera sie by placic za

Polecane posty

Gość lekka zenada
oczywscie dla kazdego pasozyta to idealna sytuacja kiedy gosc sie nagle wzbogaci i przeznacza wiecej kasy dla niej. I faktycznie w porzadku goscie tak robia, ale niestety, trzeba byc dobra kobita zeby sie tego doczekac, takze pasozyty raczej tego nie doswiadcza :P

Gość Rozumiem Cię...
To chyba normalne i logiczne?" - dla mnie duże normalniejsze i logiczniejsze w przypadku par mieszkających razem jest wspólna kasa. Gdzie każdy bierze ile potrzebuje. Jeśli ludzie są rozsądni i potrafią gospodarować pieniędzmi, to sporo prostsze rozwiązanie. Chyba, że jedno nie panuje nad finansami... :O A jak popsuje się auto, to nie musi się prosić drugiego o dofinansowanie... :O Bo wszystko jest wspólne... Skoro potrafimy oddać drugiemu serce, a nie potrafimy kasy, to dla mnie jest coś nie tak ... :O

Gość lekka zenada
jakos nie zauwazylem, zeby to panie byly szczegolnie chetne do dzielenia sie swoja kasa, natomiast czesto skwapliwie wyciagaja lapke po czyjas :P

Gość nocnazamiana
No u nas nie ma wspólnej "kupki" z kasą :D I naprawdę tworzymy mimo to :D bardzo udany związek :)

Gość Rozumiem Cię...
lekka zenada - nie wiedziałam, że jesteś aż tak zdesperowany, że jesteś w stanie żyć z kobietą, którą uważasz za pasożyta... To smutne..

Gość lekka zenada
Skad takie wnioski? Jakies problemy z rozumieniem tekstu czytanego ? Pasozyta bym nawet kijem nie tknal, widze ze zabolalo :P

Gość Rozumiem Cię...
nocnazamiana - jak dziecko urodzisz, to będziesz musiała brać rachunki ze sklepu do domu, aby dzielić koszty na pół? :D Moja koleżanka nawet cukierki kupując, musiała brać rachunek do domu... :D Już się rozwiodła .. a on dokładając się tylko do rachunków, wybudował wielki dom dla nowej kobiety ... :D Tyle odłożył przez 10 lat. :D

Gość Rozumiem Cię...
lekka zenada - to ty piszesz o pasożytach. Normalny facet nie ma takich problemów ... Tylko chory ...

Gość lekka zenada
ale mam ubaw, naprawde idiotow i idiotek nie brakuje w necie, zyj w swoim mizernym materialistycznym swiecie

Gość nocnazamiana
Kobieto, w jakim świecie Ty żyjesz? Tworzysz jakieś sztuczne problemy, które nie są moim/naszym udziałem.

Gość Rozumiem Cię...
lekka zenada - a Ty węsz sobie pasożyty... :D

Gość Rozumiem Cię...
nocnazamiana - akurat obserwowałam małżeństwo mojej koleżanki, to widziałam jak to działa. Nawet domu nie mogli kupić...

Gość Rozumiem Cię...
nocnazamiana - macie swój dom? Macie dziecko? Macie coś, o czym możecie powiedzieć, że jest wasze? Czy wszystko jest w połowie twoją własnością? Prawie to samo, ale prawie stanowi wielką różnicę...

Gość nocnazamiana
No dobrze, ale to o czym piszesz to nie moja bajka :)

Gość nocnazamiana
Mieszkanie jest moja wlasnoscia. Ale wszystko pozostale kupowalismy za wspolne pieniadze.

Gość nocnazamiana
Albo inaczej kupowalismy wspolnie za mojego i jego pieniadze. O tak :D

Gość Rozumiem Cię...
Ha, ha ... to dobrze się facet ustawił ... :D

Gość Rozumiem Cię...
Czyli masz połowę lodówki? Górne półki, czy dolne? a jak jest u was z pracami domowymi? Też dokładnie rozdzielone? Czy może oprócz mieszkania fundujesz mu sprzątaczkę, kucharkę, i praczkę?

Gość Rozumiem Cię...
Normalnie musiałby płacić czynsz jeszcze... a tak darmowe mieszkanie i jeszcze usługi gratis... :D

Gość nocnazamiana
Nie mamy stałego podziału półek w lodówce, ani podziału obowiązków. Jeśli on jest wcześniej to on gotuje, jeśli ja- to ja. Podobnie ze sprzątaniem.

Gość Rozumiem Cię...
Ale czynszu nie płaci ... bo za te 150 zł, to nic by nie wynajął.. :D

Gość nocnazamiana
Mieszkania nie ma darmowego, bo płaci łącznie za opłaty więcej niż ja.

Gość nocnazamiana
Napisałam, że do samego czynszu dokłada się więcej niż ja, czyli nie jest na połowę. A oprócz tego są tez inne opłaty. sumując je wszystkie on ponosi za to większe koszta ode mnie.

Gość Rozumiem Cię...
nocnazamiana - nie mówię o opłatach.. Ale o czynszu.. Normalnie musiałby wynająć i płacić.. Kiedy się mieszka u kogoś, to oprócz opłat płaci się czynsz ... i zdecydowanie nie jest to 150 zł. :D

Gość Rozumiem Cię...
Oprócz tego, że za darmo mieszka, to jeszcze zostaje mu więcej 150 zł od Ciebie ... skoro zarabia 300 zł więcej ... :D Czysty zysk .. sponsorko ... :D

Gość lauraa88
są faceci, którzy zaplacą , mimo, ze im w ogólnie zalezy 🖐️

Gość nocnazamiana
płaci za czynsz 270zł. do tego za prąd i wodę. 🖐️

Nie ma to jak się dopieprzyć do czyjegoś sposobu prowadzenia domowych finansów i udawać (taką mam nadzieję) tępaka. U mnie działa podobnie, i zapewniam Cię, że działa. Nikt nie jest pokrzywdzony, nikt na nikim nie żeruje, nie rozliczamy się co do grosza. Pracujemy i utrzymujemy dom oboje.

Nie ma to jak się dopieprzyć do czyjegoś sposobu prowadzenia domowych finansów i udawać (taką mam nadzieję) tępaka. U mnie działa podobnie, i zapewniam Cię, że działa. Nikt nie jest pokrzywdzony, nikt na nikim nie żeruje, nie rozliczamy się co do grosza. Pracujemy i utrzymujemy dom oboje.

Gość Rozumiem Cię...
Nawet najgorszej nory by za to nie wynajął. Studenci płacą wiele więcej... I nie mają gratisów w postaci seksu... :D Ale się chłopina ustawił ... :D