Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyludzacze

wyludzacze na kafe?

Polecane posty

Gość wyludzacze

witam serdecznie. pisze poniewaz przykro jest mi i smutno czytac topiki w ktorych wyzywacie ludzi od wyludzaczy, jesli prosza o pomoc. niektorzy na pewno nimi sa, ale to ich sumienie, ale to da sie wyczuc jesli sie chce. podam pare przykladow dziewczyn sponiewieranych tutaj , ktore okazaly sie uczciwe, i powaznie - zalamaly sie waszymi wypowiedziami. przyklad bardzo aktualny - dziewczyna prosi o pare zimowych butow dla dziecka. podaje swoj mail, dziekuje. nie chce pieniedzy, prosi o kasze z tego co pamietam i te nieszczesne buty. znajduja sie bodajze dwie osoby ktore jej zaufaly i pomogly - znaje sie ze ostrasiostra i dyrektore. i chwala wam za to. dzis komentarz od pani, ktora wlasnorecznie dala kobiecie ciuchy, zapewnia ze jest ona uczciwa. i co? mimo to dziewczyna zostala sponierwierana jak pies przez bogaczy, ktorych bieda niedotknela. jakis czas temu dziewczynka 16 letnia z domu dziecka poprosila o doladowanie konta za 5 zl. doladowalam jej to konto, z tego co wiem jakas inna pani tez. podalam jej moj numer jesli czegos by kiedys potrzebowala. dziewczyna naa drugi dzien zadzwonila, zaplakana, mowi ze dziekuje i jej wstyd. okazalo sie ze jestesmy z tego samego wojewodztwa, w ten weekend wsiadlam w samochod i przyjechalam do jej domu dziecka. poznac watunki - fakt, okropne opiekunki, zero prywatnosci, kolezanki z pokoju odrazajace. i ona jedna, biedna, z telefonem w rece ( ma przyjaciolke przez kom, dlatego prosila o doladowanie bo tak to jest sama) . zostawilam jej 200 zl. na buty i kurtke. i wiecie co zrobila? gdy wyjezdzalam wsiadla mi do samochodu, przytulila mocno i podziekowala. (wniosek drugi - nie kazdy mlody czlowiek jest taki jak ''wszyscy'' ). i trzeci przyklad. ponad 3 lata temu dziewczyna prosila o paczke pampersow i jakies ciuchy na zime, ukrywac nie bede ze kase mam , dalam jej 300 zl i wyslalam paczka pampersy. okolo 3 miesiace temu dostaje list - piekny z podziekowaniami, i 300 zl w kopercie. wszedzie sa oszusci, i trzeba na nich uwazac i nie byc naiwnym. ale pomagajmy sobie ludzie jesli mamy do tego warunki, i mamy jak pomoc. nie upatrujmy we wszystkich zlodziei , dziwek i naciagaczy. to tyle

Gość brawo dla ciebiee
masz dobre serducho i to najwazniejsze. Jesli chodzi o te druga sytuacje, to czy ta dziewczyna byla z Malopolski? Bo mialam identyczna sytuacje, tez dziewczyna oddala mi pieniadze.

Gość brawo dla ciebiee
*trzecia sytuacja

Gość wyludzacze
tak z tego co pamietam z malopolski

Gość mgadaleska
ja byłam u tej dziewczyny właśnie która prosiła o butki , żebyście widziały ....żal serce ściska ...a maluch super wielkie oczy takie radosne bo jeszcze nie rozumie jak jest im źle :(

Gość brawo dla ciebiee
Ja tez wyslalam jej paczke i bardzo sie zdziwilam, kiedy przyslala kase, bo zupelnie zapomnialam o tym ;) mgadaleska, super, ze to zrobilas. mam nadzieje ze teraz taki pustak pokroju aliksandry zamknie pysk. Ja mam zapisanego maila do tej dziewczyny z Lodzi i na pewno przed swietami wysle jej paczke. Trzeba ludziom pomagac, a nie tylko weszyc podstepy.

Gość wyludzacze
i dobrze ze byla pani. szkoda mi ludzi naprawde. a inni potrafia tylko wyzywac. oczywiscie nie mowie ze mam tyle kasy zeby ja rozdawac. ale 200 zl to dla mnie 1/10 pensji. przycisne pasa, zaloze kurtke z tamtego roku i zyje. a dziewczyna w lachmanach jakis chodzic nie bedzie. ale zadbana trzeba przyznac, sliczna buzia. co z tego jak kolezanki zazdrosnice wszystko jej podbieraja. poszlam do opiekunki i tamzostawilam kase

Gość nie mam siły z tym życiemm
a dacie mi 120 zł na książki ??:( kupię sobie używane nawet byle tylko je mieć :( tak to same kserówki jużsie w nich gubie nie mam pieniedzy to co wypracowała i zaoszczędzilam ukradł mi chłopak juz z nim nie jestem ale na książki nie mam :(

Gość brawo dla ciebiee
mgadaleska, powiedz jeszcze jakie na twoje oko ma wymiary ma ta Marta z Lodzi. Jej na pewno tez by sie przydaly jakies ciuchy.

Gość wyludzacze
tez planuje wlasnie wyslac jej paczke. zywnosc jakas i z 50 zl na mieso i chleb. i dla dzieciaczka tego moze jakies spodnie , moze cos znajde ladnego w lumpeksie wypiore i wyprasuje, dobre i to.. a ten chlopczyk mniej wiecej jakiej jest postury?

Gość powiem wam cos na kafeterii
sa fajni ludzie ale sa tez wredni podli ludzie.pare dni temu jakas matka pisala ze jej,jej meza i ich niepelnosprawnej corki nie zaproszono na wesele kuzynki tej dziewczyny.ile tam bylo oszczerstw,wrednych podlych slow!ze poco sie pcha z kaleka,ze poco sie ta dziewczyna chce czuc wyjatkowo i takie tam!czytalam to ze lzami w oczach,bardzo mi bylo zal tej kobieciny i jej corki.straszni sa ludzie na kafeterii.sa tez dobrzy nie neguje!

Gość wyludzacze
a moze powiedz jakie to ksiazki? moze cos mam po corce. ktora klasa? daj spis podrecznikow. moze kazda z nas kupilaby po jednym dla ciebie i wyslala? z antykwariaatu chocby. rodzice maja ciezko sytuacje z kasa, czy poprostu patologia jaakas , ze sie tak szczerze wyraze..

Gość wyludzacze
wiem o co chodzi, czytalam ten topik..

Gość mgadaleska
na oko to ma ok 36/38 a mówi ze jest kawał baby , ona sobie każdego kęsa odmawia żeby dziecku dać widać to, jest ładna z buzi a oczy podkrążone mówiła że mały choruje mieszkają w starej kamienicy bez centralnego straszna tam wilgoć , jeśli będziecie jej wysyłać co kolwiek można dołaczyć jakieś witaminki dla malucha albo jakiś syropek przeciwgorączkowy bo często gęsto nie je żeby leki kupić , ja chciałam dać jej pare groszy ale nie wzięła kupiłam soki owoce i troche słodkości dla małego.

Gość powiem wam cos na kafeterii
straszny byl.do tej pory mam ciarki na plecach ze mozna tak ludzi wyszydzac.

Gość mgadaleska
mały to wysoki chłopczyk szczupły blondynek i duże czarne oczka -sliczny !

Gość imssos
Macie wielkie serca dziewuchy, bardzo malo jest takich ludzi na świecie, to się ceni najbardziej, wrażliwosc, empatie i dobro, az mi sie lza zakrecila :)

Gość brawo dla ciebiee
Cos sie znajdzie i dla malucha i dla mamy. Kurcze, gdyby mieszkala blizej to bym jej mogla zaproponowac pokoj na poddaszu, po remoncie.

Gość nie mam siły z tym życiemm
książka Strelau i Doliński , psychologia . podrecznik akademicki tom 1 .wyd GWP rok 2008 wiem że ta książka jest w blivliotece ale nie pozwalają nawet kserować a starsze roczniki nikt jej nie chce sprzedać bo ona sie przydaje :( a w sklepie jest najtaniej po 110-130 zł :(

Gość wyludzacze
ja zobacze jak u mnie bedzie z kasa, bo jak mowie teraz musze troche zacisnac pasa przed swietami. ale moze cos z ubrania dla tego dziecka bym dala.. pytalam u chlopca jak wyglada. grubszy taki czy raczej chudzinka? i wzrost mniej wiecej?

Gość brawo dla ciebiee
Nie prawda, ze jest bardzo malo takich ludzi na swiecie. Jest ich mnostwo. Tylko podlosc jest bardziej wyrazista. A o kafeterii to sie wole nie wypowiadac, bo cala masa tu zawistnych, podlych babsztyli.

Gość brawo dla ciebiee
Popytam znajomych co do tej ksiazki. Zostaw jakis namiar na siebie.

Gość imssos
jakbym miała więcej to sama bym pomagała ile wlezie ale wiąze ledwo koniec z koncem, ale co moge to robie, pomagam schroniskom i zwierzete bezdomne dokarmiam, robie paczki raz w roku dla dzieci z domow dziecka, jakos daje rade :)

Gość gfdgfdgdf
Fanie ze jesteście :) Dajcie namiary na osobę która jest w potrzebie może komuś także wysle paczke na swięta :)

Gość mgadaleska
chudzinka i wysoki jak na 3 latka okolo 110 ma . jade do nich po wszytskich świętych z toretem bo mały ma urodziny ;-) i zabieram ich do manufaktury do kinderplanety z okazji tych urodzin.

Gość kobietki czy Wy naprawdę
to mówicie?

Gość brawo dla ciebiee
mgadaleska, jestes cudowna :) 🌻

Gość wyludzacze
meska rzecz- dlatego ten pytajnik w tytule. kurde, ta ksiazka piekielnie droga. w necie prawie 300 zl. to ksiazka na studia na caly rok? o jeny.