Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 wyludzacze

wyludzacze na kafe?

Polecane posty

Go艣膰 wyludzacze
ok jutro to wszystko spiszemy i zrobie liste co kto potrzebuje, a co kto ma. teraz ide spac, do jutra wszystkim 馃憚

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 taka porada
Fajnie, 偶e pomagacie, ale naprawd臋 r贸bcie to z g艂ow膮. przede wszystkim sprawdzajcie osoby, kt贸rym pomagacie, czy one naprawd臋 nie mog膮 podj膮膰 偶adnej pracy, czy im si臋 po prostu nie chce. Ja mia艂am taki przypadek, moja wieloletnia kole偶anka z poprzedniej pracy. Razem zosta艂y艣my zwolnione z przyczyny redukcji etat贸w. Ja znalaz艂am prac臋 w ci膮gu 3 miesi臋cy, a moja kole偶anka wcale nie szuka艂a, bo jak sama m贸wi艂a, nie op艂aca jej si臋, bo przys艂uguje jej zasi艂ek dla bezrobotnych przez p贸艂tora roku. Tylko min臋艂y prawie dwa lata, ja nadal pracuj臋, a jej zasi艂ek si臋 sko艅czy艂. Kiedy艣 cz臋sto dzwoni艂am do niej, to mi si臋 skar偶y艂a, 偶e pranie robi w p艂ynie do mycia naczy艅, na obiad gotuje makaron podsma偶ony z jajkiem na patelni. Sp贸艂dzielnia za niep艂acenie czynszu skierowa艂a jej spraw臋 do S膮du Grodzkiego. A ona nadal nic. Nie mo偶e znale藕膰 pracy, tak mi m贸wi艂a. Porozmawia艂am z moim szefem, zgodzi艂 si臋, 偶e j膮 przyjmie do pracy. Zadzwoni艂am do niej, m贸wi臋 gdzie ma si臋 zg艂osi膰, co przynie艣膰 itp. I wiecie co mi odpowiedzia艂a, 偶e ona nie przyjdzie pracowa膰 za 1.300 z艂 na r臋k臋, bo jej si臋 nie op艂aca. Praca na trzy zmiany od poniedzia艂ku do pi膮tku, wolne weekendy, a jej si臋 nie op艂aca, bo 偶eby przyjecha膰 na 6 rano, to by musia艂a wstawa膰 o 4. Kurcze, szcz臋ka mi opad艂a, bo ja wstaje o 4 rano i nie narzekam. Nawet dzisiaj w niedziel臋 posz艂am na 12 godzin na nadgodziny, 偶eby sobie dorobi膰. Czyli jak si臋 chce to mo偶na. Mam inn膮 kole偶ank臋, z kt贸ra obecnie pracuj臋. Wiem, 偶e ma ci臋偶ko, jak tylko jest mo偶liwo艣膰 przychodzi i w soboty i niedziele do pracy na nadgodziny po 12 godzin. Zdarza si臋, 偶e bierze urlop i idzie do marketu na inwentaryzacj臋, albo wyk艂adanie towaru i tak sobie dorabia. Dziewczyna pracuje czasami ca艂y miesi膮c bez ani jednego dnia wolnego na wypoczynek Poza tym s膮 agencje pracy tymczasowej, Manpower, Joob, Adecco. polecam szczeg贸lnie tej studentce, kt贸ra wstydzi si臋 skserowanych ksi膮偶ek. Przecie偶 je偶eli studiuje si臋 dziennie, to nie widz臋 przeszk贸d, 偶eby po艣wieci膰 jeden czy dwa weekendy i zarobi膰 sobie na t膮 ksi膮偶k臋, chyba, 偶e praca to te偶 obciach w艣r贸d bogatych student贸w z kt贸rymi spotyka si臋 na uczelni

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 angelinaaa jolieee
Ja te偶 kiedy艣 nie mia艂am du偶o i bywa艂o,偶e ca艂y tydzie艅 chleb z dzemem i zupki chi艅skie- ale mai艂am na tyle godno艣ci ,zeby nie zebra膰, by艂am g艂odna to nie jad艂am i tyle. Teraz gdy mam troche wi臋cej nie pomagam ,dla zasady.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wyludzacze
to zle. bo trzeba sobie pomagac. jesli ktos o cos prosi, prosze o zostawianie e maila

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wyludzacze
ja tez bym prosila

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anngelika98997
Pisa艂am tej pani z dzieckiem na emaila ale nie opowiada

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wyludzacze
mi odpisala ale pisalam wczoraj. napewno ci odpisze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wyludzacze
umowmy sie tak. ja wysle skromna bo skromna paczke do potrzebujacej mamy. a wy wezmiecie inna, trzeba sie dogadac kto komu cos da, bo sie rzucimy damy jednej a reszta psy? na pewno sie ktos tu jeszcze zglosi . zrobie zaraz liste co i jak

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wyludzacze
1. ksiazka Strelau i Doli艅ski , psychologia . podrecznik akademicki tom 1 .wyd GWP rok 2008. - jesli ktos ja ma i jest niepotrzebna, niech tu napisze.studentke prosimy o maila. 2. pomoc dla mamy z chlopczykiem , mail martac1@op.pl - chlopczyk szczuply, okolo 110 wzrostu. 3 latka. mama rozmiar okolo 36/38 . zabawki, witaminiki, syropy, ubranka. - nick BiednaMama2323233 . 3. potrzebujacamama - mama + 2 dziewczynki 3 i 5 latek, szczuple. mail fibi63@wp.pl . - tym zajme sie ja, nick wyludzacze . 4.prosba o frytkownice ( przy czym zaznaczam dla wszystkich upierdliwych osob. zdaje sobie sprawe ze jest to wydzimisie corki i mamy. ale ! jesli ktos ma frytkownice i lezy 5 lat nieuzyta to dlaaczego ma jej nie oddac? moze mama nawet zgodzi sie zaplacic za przesylke. ) - nick Mama Kasiuni1989LBN . prosimy o mail . czyli potrzebujacamama poki co ''zalatwiona'' :):) przypominam ze nie pomozemy wszystkim, bo kasa niesramy. zreszta nie mam zamiaru w pacce dla mamy kupowac nic nowego. mam pare rzeczy w domu, ciuchow ktore nie uzywam i chetnie oddam. bezsensowne komentarze sa zbedne, zastanowmy sie zanim cos napiszemy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja wy艣l臋 paczk臋 BiednejMamie
ale to za jaki艣 czas, bo musz臋 pozbiera膰 ciuszki na jej syna po znajomych. Dorzuc臋 jaki艣 prowiant, zabawki dla ma艂ego. Ale to za jaki艣 czas. O ksi膮偶k臋 b臋d臋 si臋 dowiadywa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wyludzacze
ok swietnie:) dziekujemy. ja tez musze troche poszperac nim wysle

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Caster
jeszcze s膮 dobrzy ludzie a nie tylko szydercy przy kasie co biedy nie zaznali i wsp贸艂czucia dla nikogo nie maj膮! albo bezm贸zgie ma艂olaty przy komputerze od mamusi lub tatusia co to doros艂o艣膰 odkrywaj膮 wypisuj膮c bluzgi pod ka偶dym tematem... brawo dla Pani co poruszy艂a ten temat!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wyludzacze
dziekuje. co do mamy od frytkownicy, zeby nie bbylo ze wyludza - ona ma do zaoferowania buciki numer 22 i ciuszki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wyludzacze
a dla potrzebujacejmamy mam niestety tylko rzeczy dla niej. dlatego jakby ktos mial ciuchy dla dziewczynek niech pisze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jestem z podkarpackiego
czy ktos moglby mi pomoc? mieszkam sama z malym dzieckiem w zawilgotnialym mieszkaniu, pracuje zaraiam 600 zl. plus zasilek. ciezko nam ale buty dla malego kupilam juz w lumpeksie. gorzej ze mna ale dam rade. kupilam farbe i impregnaty przeciw grzybom. jesli ktos jest z podkarpackiego , czy nawet lubelskiego, i moglby mi pomoc pomalowac to mieszkanie, to bylabym wdzieczna..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wyludzacze
a skad dokladnie jestes? teoretycznie wtorek i srode mam wolna, wiec moglabym przyyjechac, bo niedaleko mieszkamy raczej. tylko kurcze musimy sie jakos konkretniej dogadac. podaj mi swojego maila chce ci blizej poznac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jestem z podkarpackiego
jestem z niebylca pod rzeszowem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fdedfgfg
wyludzacze-prosze Cie zaczernij sobie nick.dziekuje Uk艂ony dla Ciebie ze nie przekreslasz ludzi potrzebuj膮cych

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wyludzacze
to w sumie moglabym przyjechac , ale najpierw dogadajmy sie na osobnosci. pisz na wyludzaczekafe@wp.pl a masz jakkies walki, pedzle itd? mam taki paseek z tapeta dla dziecka to moglabym wziac. taki cienki, ozdoba

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 autorka jest super :)
przywracasz wiar臋 w ludzi, kobieto :馃槝 Ja niestety przy odgrzybianiu nie pomog臋 osobi艣cie, bo jestem z Dolnego 艢l膮ska, ale mam troch臋 praktyki w walce z grzybami, tak偶e jakby co, s艂u偶臋 rad膮 ;)

Udost臋pnij ten post

wiecie co mialam taki plyn gdzies przeciw wilgoci, bo mama miala, do psikania i sie wybielalo. smierdzialo to strasznie chlorem, normalnie wyzeralo. tylko wiadomo po jakims czasie (rok) grzyb wychodzi i znowu piskalam potem woda lekko zmyc i nie bylo, i farby nie nisszczy. moze sie przyda to wezme. tylko niestety bede musiala przyjechac z dzieckiem bo tak gdy pracuje siedzi z niania a ze mam wolne to i niania ma wolne. ale on wezmie sobie gre czy cos i bedzie cicho :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 autorka jest super :)
Powiem ci, 偶e jest taki specjalny b. dobry preparat przeciw ple艣ni, nazywa si臋 SAVO. Wszystkie te 艣rodki antygrzybiczne 艣mierdz膮 chlorem, ten te偶. U mnie sz艂o tego ca艂膮 mas臋 i w ko艅cu kolega ze sklepu mi powiedzia艂, 偶eby kupi膰 zwyk艂y ACE, rozcie艅czy膰 1:1 i tym spryskiwa膰. Wiadomo, 艣mierdzi. Wiadomo, trzeba wietrzy膰. Taki zabieg odgrzybiania trwa kilka dni, nie zrobicie tego w jeden dzie艅. Najpierw 艣cian臋 trzeba przygotowa膰, obedrze膰 ze struktury, tapety itp. Potem j膮 umy膰 wod膮 z myd艂em, zostawi膰 na kilka godzin do wyschni臋cia. Potem dopiero spryska膰 obficie SAVO lub ACE i zostawi膰 do CA艁KOWITEGO wyschni臋cia ( co najmniej trzy doby, bo 艣ciany zagrzybione s膮 wilgotne - musz膮 wyschn膮膰, dlatego wa偶ne jest aby pomieszczenie by艂o wietrzone). Dopiero potem mo偶na dzia艂a膰. Tapet absolutnie nie polecam, 艣ciana nie oddycha, grzyb wr贸ci za kilka tygodni.

Udost臋pnij ten post

Ja te偶 z ch臋ci膮 pomog臋 ;-)Nie mam dzieci ale mam duuu偶o nowych ciuszk贸w dzieci臋cych poniewa偶 sprzedaje na allegro =) M贸j e-mail - ryanjasio@gmail.com Mieszkam za granic膮 dla tego czeka膰 trzeba by by艂o oko艂o 2 do 3 tygodni =) Pozdrawiam wszystkich pomagaj膮cych

Udost臋pnij ten post

tzn to nie tapeta tylko pasek na 10 cm szerokosc. grzyb ta pani ma tylko przy suficie wiec tyle dobrze i to w jednym pokoju, akurat dziecka. pomoge jej przez te dwa dni, a pozniej musi dac rade sama

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 偶anetta w膮ska eeeee
to ja poprosze o jakies ubrania dla dziewczynki 5 lat 125 cm rajstopy,kurtka, buty stopa 30 banbara@op.pl :) nawet wstydz臋 si臋 zaprosi膰 ale jesli jakie艣 zale偶y i nie b臋dzie sie 艣mia膰 to ok

Udost臋pnij ten post