Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmeczona zla i wsciekla

Nie chce rodzic! A wszyscy mnie namawiaja mam juz dosc

Polecane posty

Gość 3mam kciuki za cc
zdesperowana ja tez mialam , bole, rozwarcie, i akcje rozpoczeta na maxa czuje sie szczesliwa ze mialam cc i tyle

I po co sie klocicie? Kazda woli inne wyjscie (doslownie:P) i nie ma co sie spierac ktore jest lepsze. My z mezem jakbysmy planowali dziecko to na stowe bylaby cesarka. I przynaje szczerze ze glownym powodem byloby nienaruszenie mnie na dole:P A co? Mam prawo wyboru to korzystam. Dzis dziekuje bogu ze mialam za pierwszym razem wskazania do cc

do tego calego bolu bylam nastawiona pozytywnie, ze dam rade, ze tyle kobie przezylo,ze o tym sie nie pamieta ale po tym co przezlam az mnie blady strach oblatuje, ze kiedys moze ktos zdecyduje ze musze rodzic naturalnie - za zadne pieniadze nie chce przezywac tego okropnego bolu drugi raz.

ta, ktora pisze do mnie przykre ze wyznacznikiem prawdziwej kobiety jest dla ciebie urodzenie dziecka. Naprawde ci wspolczuje, bez urazy.

Gość no ludzie nie demonizujcie
porodu, że mielonka itd A miesiaczke macie? Taka nieestetyczna i boli. Lepeij rzyspeszyc menopauzę. A wladsciwie czemu robic kupe? odbyt sie rozpycha. Lepszy woreczek z jelita. Porod jak poród, o czym tu gadać. Poboli, urodzisz, na drugi dzien normalnie funkcjonujesz i zapominasz o sprawie. Natura durna nie jest. Nie traktujcie porodu jak czegoś nie z tej planety. Ja rozumiem, starsza, chora itd - ale zeby narmalna bab sie porodu bala?

Gość ja ci odpowiem ewelinaewa
a ty zdesperowana sie miotasz Nie chce mi sie ciebie juz cytowac , ale najpierw piszesz jedno , a potem zaprzeczasz ,ze tak nie pisałaś Ja spadam z topiku , wyraziłam zdanie na temat cc , nie wiem czy czytałyscie , uwazam ,ze bardziej agresywne sa kobiety po cc lub te które nie rodziły w ogóle , bo sie po prostu boją I po tej dyskusji uwazam ,ze przeszkadza wam to jak ktos mówi ,ze nie rodziłyscie , a przeciez miałyscie dzeci wyjęte , chyba macie jakis podswiadomy kompleks A tak poza tym cc ma starą historie i wzieło się stąd ,ze kiedy cesarzowe rodziły i umierały wykonywało sie je zeby ocalić dziecko , matki juz wtedy nie zyły

Gość 3mam kciuki za cc
dobre swtierdzenie, ze sie jest 100 %kobieta tylko po naturalnym porodzie, oj zeby akurat o to chodzilo i dzieki temu mozna by bylo klasyfikowac kobiety co nie? niewazne jakim sie jest czlowiekiem wazne jest jak sie rodzilo ewleinaewa--ja do konca staralam sie byc mila, ty pokazalas jaka jestes naprawde jestes obrazajac mnie, od glupich i prostych, nie nie jestem prosta, ani glupia, ja tylko nie rodzilam naturalnie wiec mnie obrazasz, a to o tobie swiadczy, juz nie wiesz jak sie wyslowic wiec atakujesz, obraasz, bo najlpesza obrona jest atak, a to raczej nie przystoi kobiecie 100 % procenotwej a idac za twoim tokiem myslenie , co ty musisz sadzic o kobietach ktore nie rodzily ??? chyba nie maja prawa nazywac sie kobietami ??????

Gość 29840398409
A tak poza tym cc ma starą historie i wzieło się stąd ,ze kiedy cesarzowe rodziły i umierały wykonywało sie je zeby ocalić dziecko , matki juz wtedy nie zyły Nieprawda. Jedna z nich miaa cesarke 11 razy wiec wiadomo ze zyla....

Gość mozesz podac ktora
cesarzowa mial 11 razy cesarke?

Gość 3mam kciuki za cc
ja lece spac :) do synka mojego kochanego, ktory jest dla mnie calym swiatem, i dlatego czuje sie spelniona kobieta, rodzilam przez cc i mi z tym dobrze, nie cierpialam, i nie czuje sie jakos z tego powodu gorsza, ani nie mam wyrzutow sumienia !!!!!!!!!!!!

ewelina -> nie wiem skad u ciebie te psychologiczne zagrywki typu: "na pewno podswiadomie czujesz sie gorsza". po pierwsze to nie mozesz nic o mnie wiedziec, po drugie to to jak juz pisalam nie czuje sie gorsza bo dziecko mam tak jak ty tylko ze nie mam przepchnietej pochwy i nadal czuje sie seksualnie jak ta ktora nie rodzila. moja kolezanka, ktora rodzina naturalnie wlasnie ma kompleks czucia sie gorsza kobieta bo miesnie pochwy juz nie te no i blizny po szyciu.. pytalas jakie zdanie ma na ten temat twoj mezczyzna? czy on juz sie nie liczy? z gory przepraszam za moj wywod kobiety ktore mogly sie poczuc urazone tym postem. nie uwazam, ze jestescie gorsze, taka cene ma urodzenie dziecka i tyle.

Gość 3mam kciuki za cc
ewelina ewa z czarnym nikiem --- nie do ciebie jasne ze nie, do tej pomaranczowej pisalam

Gość 29840398409
Ja juz nie uprawiam seksu po tym w ogole. Za bardzo sie boje.

"A tak poza tym cc ma starą historie i wzieło się stąd ,ze kiedy cesarzowe rodziły i umierały wykonywało sie je zeby ocalić dziecko , matki juz wtedy nie zyły" O matko skad ty takie bzdury wzielas?

Gość 3mam kciuki za cc
moja mama powiedziala do mnie jak wrocilam ze szpitala " ale ci dobrze, szkoda ze ja nie mialam cc , zazdroszcze ci " i w tym wypadku w nosie miala czy miam poprzecinae powloki brzuszne, zadroscila bo ona o maly wlos nie umarla rodzac mnie w 83 roku,

ale chodzi o to ,ze w wielu szpitalach czesto własnie czekają na rozpoczecie akcji porodowej , na skurcze , na rozwieranie i wtedy robia cesarke Nie wiem dlaczego , a czesto tak jest , nie chca robic cesarki z marszu , no chyba ze w niektórych przypadkach Dlatego kobiety czesto i tak nie unikają bólu , bo skurcze bola okropnie To wy napisałyscie czy jestescie kobietami czy nie :-p Ja nie pisałam o was tylko o sobie , bo poczułam sie cudownie , dopełniona , zrozumiałam co to znaczy byc prawdziwą kobietą , a to jak wy sie poczyłuscie to juz wasza sprawa Pisałam o swoich odczuciach Ale zrozumieją mnie tylko kobiety po sn , a wy nie musicie wspólczuc :-) Spadam , dobrej nocy 🖐️

ja tam ci wciaz wspolczuje. Nie nazwalam sie nie prawdziwa kobieta, mnie to wrecz smieszy:D I wlasnie tego ci wspolczuje ze dla ciebie wyznacznikiem bycia prawdziwa kobieta jest przepchniecie przez kanal rodny dziecka. To okropne ze masz tak niskie poczucie wartosci

Gość 29840398409
rozumiałam co to znaczy byc prawdziwą kobietą , a to jak wy sie poczyłuscie to juz wasza sprawa Pisałam o swoich odczuciach ale co to za kretynskie sformolowania "prawdziwa kobieta"? To jakie kobiety sa falszywe? ludzie, wam chyba niektorym padlo od tych porodow na rozum... :)

ewelinaewa wstyd ,ze tego nie wiesz , osmieszasz sie :-0 zdesperwoana , dobrze ze czujesz sie kobieta , ja tez i nie mam problemów z seksem ani z waginą :-P Nigdy nie miałam Szkoda ,ze niektóre kobiety mają problemy po sn , to sa pewnie te przypadki gdzie zdarzają się komplokacje , zarówno po sn jak i cc A teraz naprawde uciekam

Gość dla Eweliny cytat z Wikipedii
Nazwa operacji cięcie cesarskie wiąże się jeszcze ze starożytnym Rzymem, gdzie prawo zakazywało pogrzebania ciężarnej kobiety bez wyciągnięcia z jej łona płodu. Nazwa ta wywodzi się przypuszczalnie od słowa caesar lub caeson, co można by przetłumaczyć na polski jako "wyprutek" (łac. cedere = ciąć, pruć)[potrzebne źródło]. Niektóre źródła podają jakoby w ten sposób miał przyjść na świat Juliusz Cezar, ok. 102 p.n.e. Przeczy temu fakt, że matka Cezara zmarła w 54 p.n.e. czyli 10 lat przed śmiercią syna. W starożytnym Rzymie cesarskie cięcie wykonywano jedynie na zmarłych kobietach w ciąży i było to usankcjonowane prawem (lex regia Numy Pompiliusza).

Gość 29840398409
Tak samo wkurwiaja mnie okreslenia "prawdziwy mezczyzna" - nilkt nie wie kim on jest - czy chodzi o wielkosc penisa, posiadanie dzieci - albo przeciwnie - nie... Tez uwazam ze te pojecia tworza ludzie niedowartosciowani

Gość 29840398409
Ja slyszalam ze cesarkie ciecie wynaleziono w Chinach i tam jedna cesarzowa miala nawet 11 ciec - chinska medycyna byla na bardzo wysokim etapie rozwoju w starozytnosci...

ewelinaewa - chodziło mi o to skad wzieły sie cesarki :-p, osmieszsz sie ze nie wiesz o tym i sie jeszcze mądrzysz :-D