Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmeczona zla i wsciekla

Nie chce rodzic! A wszyscy mnie namawiaja mam juz dosc

Polecane posty

Gość inkkkkkkkkkka
lecze sie od czasu kiedy nie wykitowałam wycinajac guzek na piersi.Mam psychoterapeutę czyli psychologa z psychiatrą w jednym i to wlasnie on zaleca cesarkę przy czym nie widzi obiekcji w moim byciu mama,ale poród moze byc ciezki.Mam przepisane uspokajacze na sytuacje awaryjne,tzn wizyta u dentysty itd..ale przy porodzie raczej wolałabym takich nie brać,także napewno nie w trakcie ciaży,dlatego musze mieć cc.Wlasne dziecko może całkowicie wyelimonowac chorobe czyli nerwice w postaci lęku napadowego,bo tak naprawde zajme się dzieckiem.Dziwne ze jak moj pies był cieżko chory to potrafilam chodzic z nim do weterynarza i pomaglam zakładac kroplówki.jak nie dotyczyła wizyta mnie to roblemu nie było,ale omdlenie u dentysty nie było niczym miłym.

Gość zazdroszcza ci i dlatego
tak na ciebie naskakuja, rob po swojemu i tak bedzie najlepiej

Gość inkkkkkkkkkka
poprostu jak idę do lekarzy na jakieś zabiegi to mój mazg jakby protestowal,trudno to wytłumaczyc,strasznie sie boje,chce mi sie krzyczeć jak mam usiażsć na fotelu,oczywiscie nie krzycze,kręci mi sie w głowie i najchętniej bym uciekala w takiej sytyacji do domu:) albo mdleję:/

Gość ddfdgfdgdgdg
Zdesperowana Domowa Żona >>>> ale duzo lasek na tym Twoim zdjęciu! Skąd je wytrzasnełaś i zgrupowałaś wszystkie razem i to własciwie same ładne, żadne pasztety? :) Nawet ta laska w środku, taka troche przy kości fajna, bo widac że kompleksów nie ma :)

Gość blablablaaaaa
inkaaaa , wiesz co...w temacie nerwicy wiem chyba wszystko...i napisze ci jedno...SCIEMNIASZ:O

Gość inkkkkkkkkkka
mam doraźnie xanax ale biorę w bardzo wyjątkowych sytuacjach,bo uzależnia ,a psychoterapia guzik daje.Ponoc przyczyna tkwi gdzies w dzieciństwie,ale jakoś nie przypominam sobie abym miała jakieś przeżycia złe w szpitalach.Miałam raz zlamaną rękę ,chirurg mi nastawiał,bolało bardZo ale watpie aby cos takiego mogło wywołać taką fobię.

Gość inkkkkkkkkkka
blalalala...widocznie nie wszystko wiesz:) poczytaj o lęku napadowym:) konkretnie zespół lęku napadowego.

Gość inkkkkkkkkkka
np z wikipedii Zespół lęku napadowego zwany też lękiem napadowym, zespołem paniki lub zespołem lęku panicznego - rodzaj zaburzenia lękowego, które objawia się występowaniem epizodów silnego strachu (przerażenia). Napady lęku zwykle występują niespodziewanie i nie są związane z realnym zagrożeniem lecz ze zbyt bujną wyobraźnią. Typową treścią obaw podczas napadu jest przekonanie, że za chwilę straci się życie, rozum lub przytomność. Większość napadów ma racjonalne podłoże - istnieje konkretny bodziec zagrażający (np. katastrofa samochodowa). Kiedy napady nie mają jasnego początku są nieprzewidywalne. Osoby cierpiące na zespół paniki są często przekonane, że zaraz umrą (bardzo silnie łomocze im serce, mają zaburzenia widzenia, uczucie duszenia się), sądzą zazwyczaj, że mają "atak serca". Rozpoznanie ustala się po kilku tego typu atakach, podczas których wyklucza się somatyczne przyczyny ich wystąpienia. Paniczny lęk może występować z różną częstotliwością, średnio ok. dwa razy w tygodniu i trwa 10-20 minut. Napadowi towarzyszą nieprzyjemne doznania somatyczne, trudności w rozumowaniu i poczucie nieuchronnej katastrofy kończące się ogólnym wyczerpaniem organizmu. Nasilony lęk zwiększa prawdopodobieństwo wystąpienia napadu paniki, zaś same napady mogą powodować długotrwały lęk antycypacyjny, powodowany obawą wystąpienia napadu. Często współwystępują z agorafobią która może być przyczyną jak również ich skutkiem.

Gość inkkkkkkkkkka
u mnie motorem który wyzwala napad lęku sa wszelkie zabiegi .

Gość zdesperowana!
ale masz laski w stopce :-D tylko jednaj sie cyce wylewaja z sukienki :-0

Gość matuduuu
Cześć dziewczyny. Zapraszam Wszystkie mamusie przyszłe i obecne,jak i kobiety które są w trakcie starań o dzidziusia na nowo założone prywatne forum. Jeśli macie ochote i czas podzielić się swoimi doświadczeniami i przeżyciami związanymi z ciążą, porodem, połogiem i macierzyństwem oraz chcecie poznać nowe mamy to gorąco gorąco ZAPRASZAM. Jest wielee przeróżnych działów na któryc na pewno odnajdziecie kompanki do rozmów. Pomóżce rozkręcić naprawde świetne forum : GWARANTUJE MIŁĄ I PRZYJEMNĄ ATMOSFERE!! Zarejestruj się na http://www.mamazjajem.fora.pl/ Zapraszam do założenia sobie takiego topicu jak tutaj na tym forum Adminka nie ma nigdy nic przeciwko nowym topikom a forum bardzo chcemy rozkręcić Zapraszam również do uczestnictwa a będących już tematach

Gość inkkkkkkkkkka
u mnie lek napadowy nie występuje jakoś wyraznie poza spotkania,i z lekarzem,ale czasami sie zdarza cos takiego w zatłoczonym autobusie lub markiecie,ale napewno nie tak jak ide na jakiś zabieg,wtedy naprawde mam wrazenie ze umieram.

Gość pola--
a ciebie juz laski wyrzucily z topiku?jak im zasugerowalas-tym biednym polskim dziolcha,ze nie stac je na wycieczki zagraniczne.. i ty jeszcze z tymi biednymi dziewczynami z Polski piszesz na topikach,zenada...a tak je wyzywalas,ze ci zazdroszcza meza.

Gość pola--
do poli 1978 taka laska co sie nabija z glupich polek-jej zdaniem glupich i biednych,

Gość mi się udało
ja tez jestem za porodem naturalnym,rodzilam 2 razy i bez łapówki,ani grosza nie wydałam, rodzilam bez osoby towarzyszącej i co prawda,chjoc prosilam o znieczulenie i mi nie dali,do najpzyjemniejszych rzeczy to nie należało ale za nic nie zgodzilabym sie na cc bo to jest poprostu wygodnictwo,tyle ze kobieta nie zdaje sobie sprawy ile komplikacji,boólu i blizn zostaje po cc i to na całe życie ale to moje zdanie-ja jakos urodzilam jak miliony kobiet na swiecie,od tysiacleci,nie umarłam i błyskawicznie zapomnialam o tym bólu,ok to twoja decyzja i trzeba ją uszanowac-w dziesiejszych czasach jest tak,ze kobieta sobie sama wybiera sposób porodu i jesli taka jest twoja wola to trzeba ją uszanowac a co do twojego problemu,ze one ciagle dzwonią i nie dają ci spokoju to poprostu olej to,nie ma innego sposobu,jesli sie tym przejmujesz to jestes podatna na wpływy i stres a to neidobrze dla ciebie bo mozesz łątwo popasc w depresję wiec albo bedziesz dalej sie użalała nad sobą albo poprostu olejesz to bo one i tak bedą gadac czy bedziesz tego chciala czy nie.

Gość pola--
no chyba,ze jestes Pola i zmienilas nick:)

"kobieta nie zdaje sobie sprawy ile komplikacji,boólu i blizn zostaje po cc" ja sobie zdaje sprawe, bo jestem po cc, zero komplikacji, bolu i jedna mala waziutka blizna 10cm, szwy tylko wewnetrzne, na samym dole brzucha ze mozna nosic bardzo niskie bikini. nasteony moj porod to na pewno tez bedzie cc.

Dziewczyny zauważyłam w tym wszystkim jakąś dziwną prawidłowość, otóż każda kobieta (prawie każda) która urodziła naturalnie i nacierpiała się namawia do tego inne kobiety mówiąc że albo to nie takie straszne i da się przeżyć albo że jest to naturalna droga porodu i nic bez wskazań medycznych nie powinno jej zmienić. Ja mam to szczęście że w moim szpitalu wręcz namawiają na epidural a to pewnie z tego względu że mają wygodniej z pacjentkami (nie słuchają krzyków, nie muszą się męczyć żeby je podnosić na duchu i dopingować;D) . Jak tylko powiedziałam rodzinie że przed porodem muszę podpisać zgodę że albo chcę albo ne chcę tego znieczulenia to zaraz siadły na mnie (te które urodziły naturalnie) że po co , że nie ma co przesadzać i się wygłupiać i że poród naturalny jest najzdrowszy i że da się go przeżyć bo wszak wszystkie te co mi go wmawiają żyją i mają się świetnie. NIe wiem co to jest, dlaczego nie daje się swobodnego wyboru innym , może dlatego że te co już urodziły cierpiąc boją się że będą jedynymi które się namęczyły???? NIe wiem .

Gość nie daj się tym wariatkom.
dobrą decyzję podjęłaś,to że one cierpiały bo były takie naiwne i mają wiadro między nogami i uraz mózgu po porodzie naturalnym nie znaczy że ty musisz mieć a niestety kobiety są podłe i życzą tego samego koszmaru co przeżyły innym.Sama miałam cesarkę i nigdy nie zdecydowałabym się na naturalny po tym co słyszę od kolezanek, cesarką trwa 20-30minut a przy naturalnym męczysz się czasem kilkanaście godzin, dziecko się nie udusi, twoje krocze wygląda normalnie! nie ma problemu z nietrzymaniem moczu, nacinaniem krocza, już nie wspomnę o użyciu kleszczy czy próżnociągu :o .Trzymaj się swojego zdania.

Gość tak tylko się zapytam ,
ddfdgfdgdgdg Zdesperowana Domowa Żona >>>> ale duzo lasek na tym Twoim zdjęciu! Skąd je wytrzasnełaś i zgrupowałaś wszystkie razem i to własciwie same ładne, żadne pasztety? Nawet ta laska w środku, taka troche przy kości fajna, bo widac że kompleksów nie ma -------------------- ładne ??? Moim zdaniem nie zabardzo :-0 Widac ,ze dziewczyny wybierają sie na impreze w UK :-P Dla mnie badziewiarskie

Gość nie daj się tym wariatkom.
dobrą decyzję podjęłaś,to że one cierpiały bo były takie naiwne i mają wiadro między nogami i uraz mózgu po porodzie naturalnym nie znaczy że ty musisz mieć a niestety kobiety są podłe i życzą tego samego koszmaru co przeżyły innym.Sama miałam cesarkę i nigdy nie zdecydowałabym się na naturalny po tym co słyszę od kolezanek, cesarką trwa 20-30minut a przy naturalnym męczysz się czasem kilkanaście godzin, dziecko się nie udusi, twoje krocze wygląda normalnie! nie ma problemu z nietrzymaniem moczu, nacinaniem krocza, już nie wspomnę o użyciu kleszczy czy próżnociągu :o .Trzymaj się swojego zdania.

Gość tak tylko się zapytam ,
hee zdesperoana sam poród nie boli tak jak same skurcze To włanie skurcze tak bolą :-P