Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmeczona zla i wsciekla

Nie chce rodzic! A wszyscy mnie namawiaja mam juz dosc

Polecane posty

Gość niedzielny wieczorr
dajjm spokoj, po to jest to forum, wiec pisze, co jej lezy.. jak mnie wkurzaja takie czepialskie

Gość olej stare ciotki.
a męża opieprz za paplanie.Zrób po swojemu.W obecnych czasach nawet lekarze zalecają cesarkę ze względu na fakt,że i dzieci rodzą się coraz większe i głowki dzieci są coraz większe nie to co kiedyś a w związku z tym coraz częściej występuje cała masa powikłań po takich naturalnych porodach.

Gość zascianek to raczej
tepa wiara w operację. Dziwne, ze w takiej Szwecji chocby wszystkie nie rodzą przez CC. Porod to nic wielkiego, zwykła fizjologia, miliardy kobiet rodzily , zyja a po godzinie juz sie zapomina o bólu. A jakby były takie "wiadrzaste" to by mialy tylko 1 dziecko, bo chlop by wiecej ich nie chcial, tymczasem jakos nawet rodza jeszcze- drugie i trzecie - niby z czego? A najwieksze wziecie mialyby stare panny do 80 tki, jako nierozepchane. Rodzcie jak chcecie, ale nie podawajcie durnych argumentów.

Gość 3mam kciuki za cc
krotka pilka, jestem za cc , nie uwazam tego porodu za gorszy ! ani nie daj boze matek za mniej wartosciowych ! jeszcze cos , widzialam dzieci (w tym czasie co ja rodzilam) na oddziele noworodkowym, po sn i po cc, roznica nieziemska te po cc czesto posiniaczone, z otarciami,napuchniete po cc sliczne i gladkie, ot takie spostrzezenie

Gość 3mam kciuki za cc
to prawda ze 'kazda sroczka swoj ogonek chwali " pomyslcie o tych co na prawde sie boja porodu, zrozumcie , :) nie szykanujmy sie, nie ma po co, ilu ludzi tyle zdan,

Gość jak ktoś lubi wiadro
albo jak sie mu łapy wpycha do pochwy, wic się z bólu kilkanaście godzin to miłego naturalnego :p a potem rozerwane krocze, mielonka,wiadro ale co tam...kolezanki radziły no i operacja za powazna przeciez trwa 20-30minut toż to zagrożenie :D a jak się dziecko udusi to co tam przeciez było naturalnie :D

Gość zascianek to raczej
i nie ma tak, ze ludzie teraz sa takiego wzrostu jak dawniej , tylko raptem dzieci maja wieksze głowki! Moze zrodla podasz tych rewelacji?

ja ci odpowiem ewelinaewa --> wedlug ciebie czego nie pojelam? bo mi cos probujesz wytlumaczyc, nie rozumiem dlaczego.. przeciez wiem czemu skurcze bola itd.. probujesz mi takze wmowic, ze nie urodzilam.. przez sn czy cc - to sie nazywa porod. mam sie przez to czuc gorsza czy co?

Gość 29840398409
Mnie lekarze zmuszali do urodzenia sn, niestety nie bylo mnie stac na cesarke. Mialam bole krzyzowe, a ten ostatni etap porodu ktory normalnie trwa 15 miut - gdy rozwarcie jest calkowite a skurcz jeden po drugim, trwal u mnie 2 godziny! Minelo 13 lat i do dzis sni mi sie to, z seksu poprostu zrezygnowalam bo boje sie panicznie ciazy. A tych rzenikow to najchetniej pozabijalabym- tak ich nienawidze ze na serio to rozwazalam. I tak skonczylo sie cesarka bo to nic nie dalo - operacja i te pare dni po sa w porowaniu do skurczy bezbolesne.

Gość 3mam kciuki za cc
zdesperowana mnie tez uwazaja za nierodzaca nigdy " bo co to za porod "!, zazdrosnice i tyle, nie jestesmy gorsze:) jestesmy szczesliwsze ot co ty od numerkow :) masz racje

Gość 3mam kciuki za cc
zauwazylam ze kobiety za latwiejszym porodem naturalnym sa bardziej przychylne tym po cesarce, im to wisi bo sie nie nameczyly, ale te meczace sie sa zlosliwe, i tyle

Gość jaka mielonka jakie siniaki
w mojej rodzinie wszyscy rodzili SN ze mna wlacznie, piekne dzieci, matki bzm, to kwestia tego, na ile kto ma elastyczne i wyrobione mięsnie, tak samo jak jedni maja zmarszczki a inni nie. I ludzie - bac sie porodu? Ze bedzie bolalo? I co? Umiera sie od tego? KOlezanka mila 2 razy CC i lekarze ja strasza, ze trzecie ciaza bylaby kleska, bo juz nie ma jak kroic - i po co taki stres? Aha - i ona akurat nie trzyma moczu, ja nigdy nie mialam problemu. To nie kwestia porodu tylko wlasnie elastycznosci miesni! Nawet w szkole , pamietam , były dziewczyny, które potrafiły sie zsikac ze smiechu. A nie rodzily przeciez.

Gość 29840398409
Wiecie w czym tkwi sekret tepe baby? Po prostu nie ma kasy zeby kazda osobe operowac. Rozkraczanie nog nic nie kosztuje. Wiec dlatego wmawiia sie, ze to lepsze. Dla dziecka to nie jest lepsze. Dlatego tez lekarze nawet ci co namawiaja do sn, sami robia sobie lub zonom CC. Oodpada ryzyko niedotlenienia okoloporodowego. W szkolach specjalnych wiueszosc dzieci to takie "pomylki" lekarskie...

Gość 29840398409
to kwestia tego, na ile kto ma elastyczne i wyrobione mięsnie, tak samo jak jedni maja zmarszczki a inni nie. Ale co masz na mysli, ze jak sie ma mocne miesnie- to latwiej? Bo jest dokladnie na odwrot. Ja przez lata jezdzilam konno - po tym ma sie miesnie brzucha jak ze stali. I 90% osob co jezdz akonno musi miec CC. Bo silne miesnie zatrzymuja dziecko.... Dowiedzialam sie o tym po fakcie, ale wczesniej tesciowa napominala mnie zebym cwiczyla duzo, bo bede miec ciezki porod.

Gość 3mam kciuki za cc
do jak ktos lubi wiadro..przeczytalam, nie potwierdzam 1. laktacja od razu i to wielka :) 2. cewnik to nie niedogodnosc ale zbawienie, jak dla mnie, lezysz i nie czujesz ze ci sie chce siku, :)a nie boli potwierdzam 1. pobyt 4 doby ale wcale nie narzekam, 2 dzieci po cc lepiej wygladaja

Gość ja ci odpowiem ewelinaewa
a poczułaś się gorsza ??????? bo na to wygląda Tak cc to tez się nazywa poród , ale sie nie rodzi , jest sie rozcinanym , a dziecko jest wyciagane mało tego istniej taki syndrom , bardzo rzadki się zdarza , ze mózg kobiety nie rejestruje porodu po cc ( kobietom sie wydaje ze nadal są w ciazy i odrzucaja swoje dzieci ) To jest bardzo rzadkie , ale istniej takie coś A teraz odpowiem co ci chciałam uswiadomić , najpierw cytat twojej wypowiedzi : "jezeli ciecie to rzeznia, to jaki sposob okreslic dziecko wychodzace z pochwy w ktorej normalnie miesci sie co najwyzej te 3-5cm srednicy?? jak peka, jak ucinaja i potem zszywaja oraz porod lozyska to dopiero jest." --------- dlatego dochodzi do rozwarcia szyjki , a co rodzenia łozyska - jakbys rodziła sn to bys wiedział ze tego sie nie czuje :-p

Gość 3mam kciuki za cc
a ja mam znajoma po 3 cieciach i jest spoko :) tak, moja ginekolog tez jest za cc

Gość kobiety po SN są agresywne
i to bardzo widocznie więc ja także popieram te rodzące przez CC Juz nie wspominając o innych skutkach rozerwanego i uszkodzonego krocza :o

Gość 3mam kciuki za cc
no niezle to z tym syndromem haha no powiedzialabym ze czesciej sie slyszy o depresji poporodowej, w wyniku ciezkich przezyc porodowych, obwiniane dziecka za bol, brak ochoty na seks, no i o sukach co niewazne jak rodza apotem porzucaja dzieci w szoku, albo zabijaja,

ja ci odpowiem ewelinaewa --> samego porodu sie nie czuje??? no pierwsze slysze.. nie poczulam sie gorsza, ale to ty robisz z siebie bohaterke bo wycierpialas jak "prawdziwa kobieta" a mnie wyciagnieto dziecko. mnie wypuscili po 2.5 doby. laktacje mialam wspaniala i karmilam okragly rok.

zdesperowana wychodzenie dziecka to nie rzeznia , jak ty mozesz tak pisac :-0 i nie porównuj wyjscie dziecka do rozcietych powłok brzusznych i macicy acha i jeszcze jedno , wy sie naprawde czujecie gorsze i same sobie wmawiacie ze jest inaczej CC to nie poród to wyjecie dziecka !!!!! Ale tak jak pisałam wczesniej , dobrze ze jest i powinna byc robiona jezeli jest taka potrzeba !!!!!!!!

Gość 3mam kciuki za cc
a moze sie wypowiedza kobiety po porodze za pomoca kleszczy albo po prozniowym ? to takie bezpieczne?

Gość 3mam kciuki za cc
ewelina--- ? tak to czemu ja mam napisane " porod porzez cesarskie ciecie " ? i wszedzie tak pisze

Gość 3mam kciuki za cc
zdesperowana mam nadzieje ze moje wyp czytasz bo myslimy podobnie

ale masz refleks co do tego rodzenia , dopiero teraz odpisałaś ??? :-D :-D|:-D Zebys wiedziała , ze bolą skurcze i rowieranie :-p A poza tym urodzenie dziecka to najpieknieszy moment :-) Jestem z siebie dumna ,ze jestem prawdziwa kobietą !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I zegnam , acha do 3 mam kciuki - widzisz jak ty mało o zyciu wiesz ??? :-D Zebys wiedziała ,ze jest cos takiego, ze mózg nie rejestruje porodu , bardzo rzadkie zjawisko , dotyczy zazwyczaj kobiet, które bardzo chciały rodzić sn , ale najwidoczniej za głupia na to jestes zeby to wiedziec

Gość aaa, co za różnica...
badania dowodzą, że dzieci urodzone przez cc są narażone na szereg problemów. Od nowotworowych po psychiczne. Naturalny poród jest najlepszy dla dziecka.