Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmeczona zla i wsciekla

Nie chce rodzic! A wszyscy mnie namawiaja mam juz dosc

Polecane posty

Nie tłumacz się już innym co do wyboru porodu! Po co????? Twoja ciąża,Twój ból,Twoja pochwa,Twój brzuch..... ITD ;) Niech mąż teraz wyciera mleko które rozlał :D

Gość a co sie przejmujesz
jakas glupia tesciowa??? tesciowe sa beee rob swoje!

a dziewictwo straciłam w wieku 18 lat podszywie :P

Gość kolumna dorycka
haha...inka to ze twoja babcia pewnie jakies 70lat temu rodzila z powiklaniami to rzeczywiscie jest koronny argument...litosci!!!!!

Gość GTYFHJKYDHGC
TO TEN TWoj maz jakis papla jest :P jak mogl powiedziec ciotce kiedy ty dziewictwo stracilas. Jk chcesz rodzic cc to rodz a jak ci beda dalej tak mowic to zrob awanture i tyle. Nikt nie ma prawa decydowac za cibie.

Gość inkkkkkkkkkka
t nie jest choroba psychiczna:) raczej zaburzenie emocjonalne,choroba bialego fartucha i awersji do krwi:) co jednak bardzo utrudnia mi zabiegi włacznie z wizytą u dentysty,strasznie sie mecze.

Gość lkkkklll
mialam 2 cesarki w tym jedna na zyczenie, super sprawa, nie daj sie, rob to co dla ciebie najlepsze, mamy 21wiek

Gość kolumna dorycka
inka..dziewczynko naginasz swoje historyjki pod dana sytuacje....opamietaj sie dziewczyno bo sobie z dzieckiem w zyciu nie poradzisz....

chyba moja tesciowa tu sie podaje za mnie piszac o tym dziewictwie:D A no wlasnie maz przeskrobal ale konsekwencje ponosze ja. Bo to do mnie sie czepiaja, wydzwaniaja a nie do niego. Juz mu powiedzialam ze kolejny telefon od cioci-poloznej odbierze on i utnie sobie z nia pogawedke na temat naturalnosci

moj maz nikomu nie mowil o dziewictwie, przeciez widac ze ktos sie podaje za mnie

Gość przeciez zawsze jesli cos nie
gra w trakcie porodu lekarze moga zastosowac cesarke. A co do tych co za pierwszym razem rodzily - SN a drugi CC - trudno to porownac, bo pierwszy porod jest zawsze duzo dluzszy (ja drugi milam szybciutki, choc SN). Zauwazcie,ze po 2 cesarkach trzecia ciaza ( a mze sie trafic) jest niebezpieczna, brzuch nie jest taki mocny. Tak samo ew operacje jamy brzusznej sa wiekszym problemem, kazdy lekarz wam to powie.

Gość inkkkkkkkkkka
akurat jeśli chodzi o poradzenie sobie z dzieckiem nie mam obaw,ale mam obawy co do porodu aby nie wpasc w panikę,poza tym raczej problemu nie bedzie,tak jak nie ma problemu w odziennym zyciu,a opiekę nad dzieckiem przerabiałam w rodzinie:) wiem na co mogę się pisac,za to wiem zego mam się obawiac,własnie porodu.

Gość autorka juz
zdecydowala,chciala tylko argumentów co powiedzieć tym babom z rodziny;) Ja miałam cc planowane,ale nie musiałam mieć koniecznie-tak wybrałam.Bolało,ale nie żałuję.Ty też zrób jak uważasz,jeśli nastawisz się psychicznie na cc to nie będziesz żałować:)

Gość kolumna dorycka
uwazaj zebys nie wpadla w panike histeryczko jak bedziesz wstawac do dziecka 20 razy w nocy:O opieka nad dzieckiem w rodzinie to male miki w porownaniu do wychowywania swojego....:O

Gość inkkkkkkkkkka
w kazdym razie może byc wesoło,bo jak wycinałam guzek na piersi myslałam ze umrę.Tego lekare nie wiedzieli tylko dziwili się poziomem tętna krwi,było bardzo wysokie,Moje napady nie sa widoczne.

i jaki XXI wiek? , cesarki byly w modzie juz w cesarstwie rzymskim, stad zreszta nazwa, jednak przez wieki SN nadal sie sprawdza Innka - boisz sie krwi i bialego fartucha? a jak twoje dzicko dostanie krwotoku czy zachoruje? to bedzie problem, a nie glupi poród, ktory jest tylko chwilą.

Gość autorka juz
ja tez trzymalam w tajemnicy cc-wiedziala tylko moja rodzina,meza mama.A po porodzie powiedzialam,ze mialam komplikacje i musialo byc cc

jestem w 29 tygodniu, termin cc mam na 32 tydzien

Gość inkkkkkkkkkka
wstawanie 20 razy na dobe mnie nie wzrusza,ale boje się kontaktu z krwią i wszelkich zabiegów i operacji.Napisałaś o mnie histeryczka pogardliwie,ale prawda jest taka ze rzeczywiscie śa to napady histerii tyle że nie sa niekontrolowane,histeria jest napadem lęku nieczego wiecej,a rozpoznanie choroby dopiero miałam po tym jak po zabiegu mialam potwornie wysokie cisnienie z nerwów i tetno,stad stwierdzono ze lęk napadowy

Autorko- olej zlosliwe komentarze! ja rodzilam naturalnie i zaluje, bolalo mnie przed, bolalo w trakie i boli po... a tak, bolaloby tylko po porodzie :) zdecydowanie jest to lepsza opcja, zaluje ze sie porwalam na naturalny, nie zmierzylam sil na zamiary a tak bym miala swiety spokoj a teraz sie jeszcze "bujam" z raną...

i innka - jak sie boisz lekarerza to chyba straszniejsze jest CC, jako operacja, niz zwykly porod, tak samo naturalny jak miesiaczka i krwi nie wiecej... nie rozumiem argumentow.

Gość idiotkooooooo
zrob se teraz cesarke po co czekac do 32 tygodnia hahahahha

Gość do inkaaaaaaaa
leczysz sie ?? bo skoro tak przezywasz to chyba powinnas korzystac z pomocy jakiegos psychologa:O cos mi sie wydaje ze to bajeczka na potrzeby wymuszenia cc:O

Gość inkkkkkkkkkka
tyle ze poród trwa dłuzej niż cesarka,pół godziny wytrzymam gorzej dłużej bo penie rzeczywiscie wpadnę w cieżką histerię.Juz jako dziecko mdlałam na widok popbieranej krwi.Kazdy o nerwicy mówi pogardliwie,ale to jest naprawde problem,to nie jest rozpieszczenie przez rodzinę itd...W codziennym życiu problemóe nie mam ale mam przy pobieraniu krwi,w trakcie zabiegów i w trakcie wizyty dentystycznej.U dentysty tez zemdlalam.W tym jest problem.Prowadze normalne życie,pracuje w prestiżowej firmie,ae wszystcy o moich jazdach mówią ze smiechem,ale to nie ejst smieszne i porod może byc cieżki.

zmeczona jestem nie 32 tydzien oczywiscie, jestem w 28 tygodniu

Gość do inkaaaaaaaa
ponawiam pytanie...LECZYSZ SIE????

w dodatku pisze tu i kloce sie z mezem. Jestem coraz bardziej zla bo on to wszystko zaczal ale problemu nie widzi. Za kare kolacji dzis nie dostal:P